Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 225
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте! На някой цикълът му да е станал по-продължителен? От година и половина ми е по 10на дни, понякога и по 2 седмици продължава. Ето сега пак е така, вече 11 дни, като първите 5 дни беше много слаб. Този път ми е и обилен. Имам една миома, но 3 лекари са ми казвали, че не е от нея. Последно бях април месец на преглед. Изписват ми дицинон (не съм го пила) и Витекс (и него не съм пила, че четох тук и се отказах Kissing Smiling Eyes, а и хормони не са ми пускали)
Първият път като ми се случи, преди 4 години, си беше от стрес, напусках една работа и какво се притесних, та 2 седмици с цикъл. Та от тогава покрай стрес ми се е случвало няколко пъти, но последната година си стана тенденция. Карах Ковид за пръв път сега преди цикъла, бях 2 седмици с една кашлица, ама чак пък толкова не съм се стресирала. Сега ми е точно като първия път, иначе тече по 10на дни, но слабо.
Освен да ходя пак и да ми пуснат някакви хормони, ама то следващия път може да ми е ок цикъла. Чудя се дали да не започна витекса или вечерна иглика. Дайте някакъв съвет.
Мин. месец навърших 48. Засега нямам пропуск, но започна да ми идва на 40 дни понякога. А ми се беше скъсил цикъла на 22-26 дни.

# 631
Приятелката ми беше с доста обилен цикъл. Не беше преглеждана от гинеколог около 2,5 години. През това време си отгледала миома(голяма колкото главата на 4 месечно бебе), а си мислеше, че е така от възрастта.

# 632
  • Бургас
Аз също имам миома, също съм с такъв цикъл.След абразио преди 3 г.стана така продължителен, преди това беше около 5-6 дена.Сега се точи по същия начин -тръгва, спира, засилва  се по средата и накрая пак се точи.

# 633
Минах и аз през абразио през юни. И си бях решила ( без никаква логика😀, така ми изнася ) че вече няма да ми идва, но ей го пак дойде. Обаче никакъв ПМС, слаби болки, нормално кървене, вече 9-ти ден, но за мен е обичайно, че аз и по 2-3 седмици съм стигала. tanini, то така се почва, първо скъсява цикъла постепенно до 22-23 дни, после обратното, става дълъг и почва да пропуска.
По повод ръста и килограмите, аз съм 173 см. Винаги съм бил слаба като по-млада, даже доста кльощава и не се харесвах. По време на проблемите ми с хипера на ЩЗ бях станала направо грозно слаба, но сега от това лято доста качих. След абитуриентките балове се поотпуснах и успокоих. В момента съм 73 кг и от години не съм се харесвала така както сега. Много добре се отразява на лицето момичета. Така хубаво се опънах, нямам никакви бръчки, само леко отпускане отстрани на устата. Около 50-те години мисля че за всички ни е полезно да качваме килограми, а не обратното, но ако е възможно постепенно и по малко. ДХЗ,не успях да видя снимките, но си права че мъжете харесват по-сочни. На тези години се убедих. И най-важното е да се чувстваме добре. Когато бях много слаба определено не се чувствах добре. За протокола нищо не спортувам, не е моето и работата ми е такава, че 0 движение. Знам че не е добре и само си давам обещания, които не изпълнявам😀

# 634
И аз бях с много обилен цикъл. Помагаха ми капки домашна тинктура от бял равнец - кръвотечението намаляваше и цикълът се скъсяваше. Чаят също беше ефикасен. За миомата пробвали ли сте да пиете билки? Турта? А също турта, бял равнец и невен съм срещала като комбинация.

Опасявах се, че имам миома, но при прегледа се оказа, че нямам такива екстри, слава Богу! Някъде четох, че е нормално от промяната в хормоните това, което се отделя от стените на матката по време на цикъл, да е по-задебелено и оттам цикълът става по-обилен. (Извинявам се, че го обясних така, но съм изморена и не ми идват думите. Разрешавам да ми се смеете. Grinning)

# 635
  • Бургас
Аз ползвам тинктура от турта и коприва през цикъла и така се овладява и скъсява.Този път, за втори тази година, ми дойде на 28 ден с леки болки както си беше нормално преди, ще видим как ще протече.ПМС ми се състои най-вече в умора и поспаливост, ревливост и обидчивост,тежест на тялото, което предполагам е от задържане на вода.

Поръчах още 2 чифта бикини.Много съм доволна, усещането е съвсем различно от това да си с превръзка, а и така ще редуцирам употребата им.

# 636
Извинявай за тъпия въпрос, но как се ползват тия бикини?

# 637
  • Бургас
Те са с нещо като вградена превръзка, но е може би нещо като гел.Като нормални бикини се носят, не са дебели и нямаш усещане за превръзка.

# 638
  • Sofia
Еднократни ли са?

# 639
  • FRANCE
Не. Переш си ги и си ги ползваш. Теоретично ги водят че се изплакват със студена вода (поне тези на моята девойка) и после мяташ в пералнята.

# 640
Добре де, ама цял ден с тях ли караш? Щото като изляза сутрин за работа и се прибирам вечер... Къде отива тая течност? Хич не съм наясно, ще ме извините за подробностите на тая не толкова прилична тема🧐😬. Я дай линк да видя твоите? Аз гледах някакви в DM

# 641
  • Бургас
Първите, които взех се водят с максимална попивателна способност.Новите ги дават нощни, но са малко по-тънки.Не знам от какво са направени, но когато ги переш трябва да ги стиснеш за да излезе нещото Rolling Eyes т.е не пропускат, не текат, не цапат затова си мисля, че е нещо като гел вътре.Черни са и нищо не се вижда, може би от психологическа гледна точка е добре, защото като цяло с тях не се чувстваш в цикъл, попива добре и не ти е мокро.Пише, че могат и с превръзка да се ползват и например ми хрумва,че може да се сложи сутрин, на обед, а след това без докато се прибереш.Другото е да имаш повече и да си ги сменяш.

https://www.astratex.bg/menstrualni-bikini-flux-hi-waist-za-silna-menstruacija/

Вторите са от този тип, но бяха по-дълбоки, нощни се водеха с превръзка до кръста.

https://www.astratex.bg/2pack-menstrualni-bikini-eco-moon-za-dnevno-nosene/

# 642
Много хубаво звучи но искам са се включи някой с обилен цикъл и да каже как е.  Под обилен имам предвид че Първите три дни на сменяш првръзка тип нощна  всеки час.  И пак редовно протичаш.

# 643
Ако може да се брои за включване от името на снаха ми- да, тя е много доволна. Случвало се е да отиде на работа и да се наложи освен преобличане и баня преди това.

# 644
  • Бургас
Моя е обилен, случва се и така, но откакто пия разни работи малко се овладя. Ако си с превръзка и тях мисля, че ще дават голяма сигурност поне откъм протичане.Пише, че издържат 4 тампона за първите, вторите 3.Според мен си заслужава да се пробват.Много по-сигурна се чувствам отколкото с превръзка

Коригирам се, защото днес тествам новите два чифта.Сложих единия сутринта и исках да видя максимално колко ще издържи.Сега видях, че е протекло отстрани, защото дъното им е тясно и заради материята- памук и еластан явно се отпускат.Значи не са чак толкова надеждни без допълнителна защита.За вечер с превръзка ще защитават от излизане към кръста при силни дни.Първите са от друг тип материя, стягаща, плътна.Излизат ми и от една друга фирма като реклама във ФБ, може и от там да поръчам едни за максимална защита, а тези ще ги ползвам в по-слаби дни.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 16:25 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт