Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 183
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
На моитя 163 и форми,54-55 кг. бяха най-добре, но уви, аз 60 не мога да поддържам.

# 601
За мен критерий е основно сантиметъра, а не кантара, защото винаги съм била тежка за вида си. Винаги съм мислила, че имам едър кокъл, а сега докторка ми каза, че съм с грацилна структура. Какво ми тежи, идея си нямам, сигурно бюста. 😂 Но толкова труд хвърлих да оформя ръка и прасец, а сега нищо не остана. Зарязах даже късите гащи и си взех такива до коляното. Мъкааа... Абе помрънках си.

# 602
  • В полите на Пирин планина
Ами аз съм си тежала винаги... Помня как на 20 години бях 58 кг, а майка ми 48 кг и носехме еднакви, като размер дрехи...
Иначе със сигурност има значение излъчването, а и наличието или неналичието на цикъл.
Аз за къси гащи не ставам - не нося. Нисичка съм и краката винаги са ми били, като... трупчета. Но иначе - рокли всякакви, а сега лятото цветни и с голи рамене, даже. Поне да има смисъл от лицевите опори и чатурангите. Simple Smile

# 603
Нося всичко, което ми отива.Няма да имам перфектната структура в този ми живот, но съм женствена и вече знам, че болшинството мъже харесват жени като мен, само моят не.🤣

# 604
Но си е шок когато започнеш да се променяш, и нямаш контрол над нещата.
А и е едно, когато имаш четворка пред годините, и съвсем друго, когато стане петица и спре цикъла 🙄

Абсолютно моите мисли са това. И егн-то не мога да излъжа...

Понякога се пълнее от стрес понякога се слабее.

OliaNick
Мисля че твоето е от стрес. Чета те внимателно в тази тема, за болежките с които се бориш, и отбелязвам, че не ти е лесно. Явно от стрес губиш апетит и слабееш. Не знам това плюс ли е или минус обаче.

Винаги съм мислила, че имам едър кокъл, а... докторка ми каза, че съм с грацилна структура.

И аз така, защото съм висока. Винаги съм се мислила за едра. Макар да са ми казвали,че докато седя никой не би предположил какъв ми е ръста.

Да призная на височина 180 см, нормалните кг не са 64, а по-скоро 72. Аз съм висока 168 и кг, които поддържаме са 62. Да поддържам 55 би било равносилно на наистина неядене и гладуване, което би се отразило и на външния вид. Верно има значение и структура, аз съм едра, не дребна и финна.
Когато споделих мнението за храненето, казах,че цял живот от 16 години се боря със себе си и лакомията си. Вече на 50 имам доста опит и наблюдения относно диети и ограничения.
Мразя да давам акъл, просто изразих моя опит. Всеки сам си знае, не сме деца, познаваме си телата добре на тези години.

Massisa без лоши чувства възприех коментарът ти.
Аз съм с много атлетични крака ( добре че са дълги) и много слаба от кръста нагоре, почти без бюст и с много плосък корем. Ако трупам е първо на крака и дупе. Ако свалям е първо там. Абе като ДжейЛо Simple Smile . Сътветно като се оберат тези екстра килограми изглеждах по-балансирано някак. Затова не се харесвах 72 кг.

Мда, всички тези хватки и трикове в храненето, имат ефект при хора, които тепърва ги започват. За такива като нас, които от години ги прилагат, вече не действат. После май излиза напред гена, аз като се гледам ставам копие на едната ми баба, за съжаление с по-кофтите гени, гледайки снимките.

Дам за това пак си давам отчет сега. Ненапразно често казват да се гледа майката на жената ида се предполага какво ще й се случи. Майка цял живот в борба с килограмите беше. Като стана на 40 я удари ранна критическа и тя направо "цъфна". Поне при мен цъфтежа почна  на 50.

# 605
  • тук-там
Аз съм 174 см и 56 кг. Отслабнах 2-3 кг като Олия нездравосовно, без движение и дори с прием на кортикостероиди. Не е гот това, защото стегнатото тяло вече не е стегнато. Чакам да се възстановя и дано мога да спортувам. Че спортът е здраве!

# 606
.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 18:12 от Lemy

# 607
  • София
_re_ge, благодаря, че сподели! Впечатлена съм, че толкова години вече се храниш един път на ден. Аз не бих могла. Преди десет години правих една диета, измислена от мен, която беше много резултатна - свалих към 12 кг. Хранех се четири пъти на ден - две основни и две закуски, сутрешна и следобедна. Условието беше между храненията да не ям абсолютно нищо. Ограничих хляба и сладкото, бързите въглехидрати, без да ги изключвам съвсем. Тогава ми подейства много добре, но през следващите години постепенно станах по-небрежна към храненето и лека-полека си върнах старите килограми.

За протокола: висока съм 177 см, преди да забременея с първото ми дете поддържах тегло 55 кг, дори в пубертета бях още по-слаба - 52-53 кг. (Майка ми се притесняваше да не би да имам скрита анорексия, но аз просто ядях в малки количества и се чувствах добре.) С бременностите постепенно качих килограми ( имам три деца), като съм стигала до 83 кг. Сега с малко повече внимание ги свалих под 80 и се задържах на 77-78 кг. Целта ми е на първо време да ги смъкна до 70, усещам, че това е здравословната граница. По-надолу не знам дали ще мога, макар 65 кг биха били супер.....а към килограмите от 20-те ми години изобщо вече и не мечтая да се върна, няма да изглеждам добре. Това в контекста на промяната на телата ни с възрастта.

/Току-що ми излезе и на мен рекламата на изследването за горещите вълни. Smile Слава богу, такива екстри нямам./

# 608
Килограмите не са важни, а общата визия.Аз си влизам в дрехи, които са ми от моминство, отпреди 20-22г., просто сега съм леко по-сочна, въпреки разликата от 10кг. в теглото.
В моя
род всички жени са дебеланки.И макар, че приличам много на майка ми, явно съм наследила доста от татко, що се касае до трупане на килограми, защото съм най-слабата жена от всички в най-близкото ми семейно обкръжение, на тези ми години.Ще видим натам.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 21:12 от ДХ3

# 609
Че ти си си същата. : ))

# 610
Че ти си си същата. : ))
Започнах да се отпускам, имам корем и една излишна кожа там.И съм се наляла навсякъде равномерно.Но общия изглед е доста сходен, въпреки 10кг разлика нагоре.Затова не гледам теглото, а общия вид и как ми стоят дрехите.Правя каквото мога и ми доставя удоволствие, гледам да съм здрава и приемам, че остарявам.Какво да се прави.
Но, четейки опита на по-големите от вас в темите, искам да достигна отново 60кг и да ги задържа до менопаузата, че много лесно изстрелвам килограми при най-малкото отпускане-емоционално и физическо.

# 611
ДХ3, страхотно изглеждаш - и преди, и сега.

# 612
Браво! Чудесно изглеждаш, явно много съразмерно си ги разпределила тези 10кг

# 613
  • София
ДХЗ, трудно ми беше да позная коя снимка откога е, но се ориентирах по смартфона в ръката ти.Satisfied
Бих казала, че сега дори изглеждаш по-добре. Purple Heart

# 614
ДХЗ, поздравления! Страхотна си и след 23 години и +10 килограма!

Общи условия

Активация на акаунт