Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 983
  • 667
  •   1
Отговори
# 270
Аз от няколко седмици съм само с Aura, Mugler и чат пат Coach, EDP.
Aura категорично не е моето, но не съм свикнала да разменям, подарявам или продавам парфюми и като съм си го взела, ще си го изпръскам. Сега и без това основно вися по детските площадки, та става.
Интересното е, че пък за него получавам вече 3ти комплимент. Явно страничните хора го харесват повече от мен. Grinning

Аз имам точно 5 парфюма и всички бих ги нарекла mainstream.
Като следващо завоевание съм се насочила към Olympea и Olympea Solar.
Мисля, че най-близкото до нишова парфюмерия, до което съм се докосвала са Montale (ако се броят за такава). Много ми харесват ароматите, но и двата, които си взех като мостра не ми допаднаха на кожата.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 22:17 от Rocket

# 271
Момичета, да не се караме за глупости. Естествено е, че при парфюмите всеки си има свой вкус, така че се препоръчва винаги проба. Аз се ориентирам по хора със сходен на мен вкус например. Също ограничих до минимум покупките на сляпо, пък  и сега по парфюмериите може да се пробва на воля.

# 272
Някой пробвал ли е Lalique Nilang?
Аз, ужасно ми е ретро и лепкав като каша от презрели плодове, които са започнали да ферментират. Подарих го на кумата ми, тя е от хората, които просто пръскат каквото имат.

# 273
  • София
Аз пък ще похваля In the mood for love.Днес бях с него и много харесвам този аромат...и женската ми котка го одобри-облиза ми китката, където го бях пръснала. На моята кожа стои прекрасно-магнолия и чистота.

# 274
Светла, моят вкус е особен, може и да не ти допадне каквото аз харесвам, но другите ми любими са Изатис на Живанши, Палома Пикасо, Ботега Венета, Ирисовата инфузия на Прада, на Герлен - малката черна рокля - Интенз версията. С последния обирам страшни комплименти винаги, когато го нося.
Редактирам се да добавя и Бизантин на Роша, който също отдавна е спрян и от него за съжаление имам само една бутилка.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 03:01 от Babri

# 275
  • Бургас
Боже, какво е ставало тук.Чакаме ново от Виктор и Ролф:hearts: останете на линия Smile https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Good-Fortune-74194.html  

# 276
Дами, добро утро! В notino днес има 25% намаление на Аmouage. Забърсах един дискавъри сет Simple Smile

# 277
Намалението на Амуаж отдавна го има, нооо цените им са по 2 за флакон, така че - едно голямо thank you от мен на Нотино.
И аз да си похваля любимият парфюм / може да започне мятането на камъни 😁😁😁 /. Заредих си и резервна бутилка

Благодарение на темата и на мила съфорумка разбрах за съществуването на това чудо и от тогава не оставам без него, стана мой парфюмен подпис , бутилките не ги броя / изразходените /. Друга мила съфорумка ми напомни, че приключвам третата вече….дай Боже още поне 100 по 70 мл да изхарча. Искам да се къпя в това чудо на парфюмната индустрия до края на дните си ❤❤❤

И като допълнение искам да кажа , ултра много не харесвам арабски парфюми, Монтал и Мансера .... нищо не успя да ме докосне до момента .... и като допълнение ми избиват не само пикливи и синтетични нотки, но и съм получавала дразнене на кожата....И не , не е снобария любимият ми парфюм, не че дължа обяснения на някого, но работя на заплата и за да го имам постоянно под ръка се лишавам от доста други неща . Кеф цена няма както са го казали много по-мъдри хора от мен Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 08:54 от macadamia

# 278
Намалението на Амуаж отдавна го има, нооо цените им са по 2 за флакон, така че - едно голямо thank you от мен на Нотино.
И аз да си похваля любимият парфюм / може да започне мятането на камъни 😁😁😁 /. Заредих си и резервна бутилка

Благодарение на темата и на мила съфорумка разбрах за съществуването на това чудо и от тогава не оставам без него, стана мой парфюмен подпис , бутилките не ги броя / изразходените /. Друга мила съфорумка ми напомни, че приключвам третата вече….дай Боже още поне 100 по 70 мл да изхарча. Искам да се къпя в това чудо на парфюмната индустрия до края на дните си ❤❤❤
Може ли да кажете две три думи за аромата?

# 279
Привет парфюмни! Не мога да не се похваля с последната ми придобивка -стрелях на сляпо. Ами очарована съм, най-хубавите портокалови цветчета,които съм носила някога -свежи.Тъкмо сега му е времето, а трайността като за тоалета вода е просто чудесна. Препоръчвам го. Усещам стана ми любимец още с първата разходка!

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 08:45 от Mimeto74

# 280
Mimeto74,
честит Rochas Girl! И аз го харесвам.

# 281
  • София
Отскоро съм в темата
Бихте ли дали кратко описание на сладък парфюм?

# 282
Отскоро съм в темата

Моето мнение:

La Vie est belle - Lancome за мен е пример на "сладък парфюм".
Като описание - в който преобладават ванилията, карамела, какаото, крушите, сметана и т.н. Най-често присъстват по 2-3 от тези нотки.

И за добро утро на всички:

# 283
Отскоро съм в темата
Сладък в смисъл на захарен ли?
Cloud Ariana Grande
Ухае на захарен памук и има много приятна дълготрайна основа
Сладък и плодов -  мед и круша Scandal a Paris, плодове с ванилия Lа Belle
И двата в основата си напомнят препоръчания вече La vie e Belle, но са с леко изменение

Сладък, плодов, но и по-воден L'imperatrice
Харесва се на почти всеки, спокойно може да се поръча на сляпо

И последно, сладък, в смисъл на сладко нежно облаче - narciso rodriguez rose Musk Noir започва със сладка роза, която бързо преминава и се прелива във ванилия и пудра захар с мускус, много мек и нежен, не остър и животински, а по - скоро като бебешка пудра, без да мирише на такава
Сетих се за още два захарно-карамелени, които само съм Пробвала на хартийка Aqualina pink sugar и Viva LA juicy

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 09:05 от FBID506926992788781

# 284
#FBID506926992788781, Oud Satin Mood Extrait е доста сложен аромат, без проба НИКОГА .... На моята кожа е най-прекрасният роза-уд аромат. Започва мощно , началото за доста хора е дразнещо, но то трае точно 5 минути - лично аз това , което усещам е току що намачкани рози - стъбло и цвят, някои Господа споделят , че им мириша на горена гума Simple Smile)))) възприятия разни ....Та след първите 5 минути аромата се разгръща и се превръща в най-прекрасната креместа , пудрена роза с подправки. Усещането е като че най-фината коприна се стели по кожата . Виолетката , която се включва , го завихря доста в женска посока  , а също и сладостта. Уда не би трябвало да притеснява никого, защото е толкова фин и незабележим - просто придава на аромата плътност.

Общи условия

Активация на акаунт