Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 56 895
  • 667
  •   1
Отговори
# 420
Инносент мирише на ароматизатор/препарат за баня борче, може оттам да е асоциацията Grinning

# 421
mariant, и на мен Aura ми е "чист", но по-скоро в смисъла на зелен.
Аз за него получавам най-много комплименти, въпреки, че не ми е нещо на душата този парфюм.

# 422
  • Бургас
Сапунени ми е Колона на Мюглер.

# 423
А кой от всичките? И каква им е трайността (спрямо Alien например?)

# 424
  • До сърцето...
Някоя от вас ще сподели ли впечатления от бранда Swiss Arabian? от доста време съм си харесала Attar al Sheilah, намерих го и на прилична цена... но не ми се рискува на сляпо.
Нещо ми се върти, че те имат магазин в МОЛ България (София) или в някой друг МОЛ ли беше....
Та е по-добре лично да ги пробваш, моята дъщеря много ги харесва, но на мен (тези, които съм пробвала) са ми много "типични", та си трябва личен тест.

Добавям. Проверих в Гугъл, наистина марката се представя от магазини Al Mar и в София имат такъв на партерен етаж в МОЛ България (я, как помня Grinning ). Имат и на ул. Солунска 16.
В другите градове:
Пловдив - МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ, ЕТАЖ 1
Бургас - МОЛ ГАЛЕРИЯ, ЕТАЖ 1
и на Слънчев бряг имат.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 14:24 от Радика

# 425
Радика, много ти благодаря!
Не знаех, че ги има в Галерия, ще се разходя.
Опаковките са само по 100 мл, ако не ми допадне, ще се чудя какво да го правя. Иначе шишето е много красиво и тежко (спокойно може да се ползва за хладно оръжие). Гледах няколко доста интелигентни видеа, няма негативи за парфюма... но носът ми е особен Simple Smile

# 426
Благодаря, момичета. Като имам възможност ще ги душна всички, които изредихте. Simple Smile

# 427
  • Бургас
А кой от всичките? И каква им е трайността (спрямо Alien например?)
Трайността е прилична като за одеколон, но несравнима с Извънземното.
за този, първия говоря

# 428
Дами, досега не съм писала във вашата тема, обаче имам нужда от съвет.
До преди месец нямах никакви проблеми с парфюмите, доволно се поливах със солидно количество, но изведнъж - почнах да проявявам някаква реакция на свръхчувствителност. Това стана след като си купих нов. Оттогава си взех още 2 (т.е. съм си купила общо 3 🤦🏽♀) и става от зле-по-зле, парят ми, дразнят ме миризмите, дори и на мъжът ми парфюмът ми дразни…
Чудя се дали, ако не сменя концепцията и не пробвам парфюмно масло няма да е по-добре? Утре така и така ще ходя до Нотино, ще поразгледам, но искам да съм подготвена с “домашно”.
Иначе харесвам парфюми от рода на Aqua Alegoria, старият ми беше Granada Salvia, един от новите - Orange Soleia, много са ми приятни като аромат. Но какво стана изведнъж не знам 😭😭😭.

# 429
Mila, по-скоро бих препоръчала ароматна пауза докато се уталожат нещата.
След леките Алегории маслата би могли да влошат положението.

# 430
Dez, благодаря ти, те Алегориите на мен особено първоначално са ми доста силни, докато им свикна с аромата и престана да ги усещам, щом те се водят леки, май наистина ще е по-добре да спра засега с експериментите.

# 431
Mila1331, ако знаеш, как добре те разбирам, защото се случи и на мен. Ужасяващо е, но, явно е "нормално". Каква е причината, нямам представа! Преди време, имах период, в който, най-любимите ми аромати, мистове, всичко ме потрисаше. Бях изпаднала в паника и бях убедена, че съм сеповреди ла необратимо!
Dez, е много права! Бъди спокойна, ще отмине, но ти трябва почивка на обонянието. Щом ще ходиш в Нотино, не пречи, пробвай каквото искаш. Не се изненадвай, ако нищо не ти понесе. Така ми се е искало да го споделя тук, на вас... Не можах, защото реших, че ще си кажете "Тя сега, на много интересна ли се" прави"?!. Е," има такова животно". Пълна мистерия, но ми се случи, факт. Освен моят случай, не бях чувала за втори такъв. Ще мине, не се тревожи. ОХ, казах си го!

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 18:06 от Magda Dimitrova

# 432
И аз съм така, от края на януари не съм купувала парфюм. Намалих апликациите до 2 и пак всичко ме дразни.

# 433
Имате възможност да се потопите в света на професионалните "носове" парфюмери които не ползват нищо, за да щадят обонянието си. Grinning

След последната си покупка - Stendhal Ambre Sublime ще се спра поне до НГ. Нищо не искам.
Което не ми пречи да купувам парфюми за подаръци де, но те не се броят, защото не са за мен. Joy Chanel Chance EdT пътува към мен, но за подарък.

# 434
Дами, много е гадно това, наистина…
Направо ми е ужасно, дано наистина е някакъв момент…
А ползвахте ли нещо алтернативно за аромат вместо парфюм в тези периоди? Разни там боди-спрейчета и други ала-бала изобщо не искам и да пробвам, защото съм убедена, че няма да стане в момента, но се чудя евентуално за някой лосион за тяло с миризма, моите са все неароматизирани, вкл. и кремът ми за лице, та не знам… единствените аромати, които в момента не ми дразнят са на флоралните води, които ползвам за грижа на лицето - лайка, роза и лавандула, ама не искам да мириша на чай от лайка 🤬.
Знам, че е малко off-topic, но съм потресена , и то точно сега на топлото време и без парфюм 🥵.

Общи условия

Активация на акаунт