Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 56 885
  • 667
  •   1
Отговори
# 435
Имало е периоди на месеци (може би години) без парфюм, защото всички са ми идвали прекалено “парфюмести”. При летни температури и висока влажност желанието ми за аромат не е огромно, честно казано. Мисля, че с неароматизиран дезодорант, крем и умерено количество прах за пране и омекотител се живее също добре Simple Smile
Ако наистина ароматна почивка не е опция за Вас, защо не пробвате тази ароматна вода, в Дъглас е на щанда с бялата козметика, а не при парфюмите. Има и още няколко варианта от тази серия
https://www.fragrantica.com/perfume/Clarins/Eau-Ressourcante-2827.html

# 436
  • The Evergreen State
... ще се спра поне до НГ. Нищо не искам.
Което не ми пречи да купувам парфюми за подаръци де, но те не се броят..

И аз съм така, радвам се на парфюмчетата които имам. И обичам да подарявам парфюми.

Бях писала преди време че при едно пътуване загубих Joy Dior и един фон дьо тен (целия несесер всъщност но тези две неща ми бяха скъпи на сърцето), ах радост - несесера се появи, изпаднал е и се е забутал при изпразването на куфарите и изкочи днес като пренареждах Heartpulse. На Диорска вълна съм.

# 437
Mila1331, възможно е да е алергична реакция. Особено сега като се разхвърчаха пухчетата, може да реагираш по някакъв начин...Моят съвет също е да си направиш почивка, но без абсолютно никакви парфюми. Само козметика, без пръскане с парфюми. Ако е алергично, ще отмине и лека полека ще започнеш с апликации от по леки аромати и постепенно ще минеш към старите за да тестваш как ще реагираш.
Колкото до обонянието, моето е бъгнато от мнооого време, имам проблясъци, но парфюмите, не са това, което бяха...Та, разбирам какво е...
Вчера една приятелка се пръснала с ужасен парфюм, удуши ме- така ми миришат много от мъжките парфюми. Оказа се Panteon Roma Anniversary, не бях чувала този бранд. Влязох да се образовам, пирамидата- чудесна, обаче за мен- мухъл и изгоряло...ужас...Та, кажете нещо за този парфюм, интересно ми е как ухае в действителност.

# 438
Досега не съм имала нужда от парфюмна почивка. Най-много да съм оставала без парфюм за няколко часа, докато съм си у дома. Даже при последния си престой в болница си носих малък флакон.

От утре започвам да пробвам мострите на Амуаж и ще се включвам да споделям впечатления.

# 439
  • by the sea
Правила съм парфюмни почивки, гледам да се вслушвам в себе си и да не се насилвам, това че имам парфюми не означава, че всеки ден трябва да съм офъщяна на макс, те са ми под ръка за когато ми е до тях. Същото като сега ако има една тава с мусака трябва ли да я омахам за да не се развали Simple Smile изобщо не правя на сила нищо аз.
 Ако физически не ти понася - почини си ,сигурно е временно. Има хубави парфюмни кремове, или пък ако държиш да им ухаеш на другите - може да си слагаш парфюм на места, където ти няма да усещаш силно.
Ако подозираш че имаш нещо като алергия по-добре не минавай на чист парфюм или масла, даже обратното мини на някви синтетични реплики и виж те как ще ти се отразят, много се навъдиха вече.

Вечерта я завършвам с  TT Andromeda, не ми се носеше до сега, когато е топло е друга бира Simple Smile

# 440
Страстно обичам Anniversary. Мирише сладко, сочно плодово, като желирана торта. Звяр е на излъчване и трайност.

# 441
Мила, не се тревожете, според мен това е временно и ще отмине.
С възрастта също малко се променя обонянието, аз бях като вас от 18 до 30 и няколко и почти никакви парфюми не съм носила, защото всичко ми беше непоносимо. Това е малко глупаво, понеже живеех на места които са "парфюмен рай", но бягах много далече от всички магазини. Сега искам, ама са ми далече.
Дайте си малко почивка, може да е алергия, хормони, сезон. Ще се нормализирате.

# 442
Днес тествах https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Tropical-Wood-35972.html, след като бях напоръчала доста монталски мостри през януари след препоръки в темата. Този някак не ме впечатли по пирамида, пък и го препоръчват като летен, та го отложих във времето.
Впечатлена съм! Започва с типичен силен уд (доста близък до Oudmazing според моя нос), който минути по-късно утихва и дава път на някаква сладко-горчива плодова нотка, която ме завладя. Няколко часа по-късно продължавам да го усещам и ми носи безпределна радост. Ще го разнося още малко, но мисля, че ще се купува в пълен размер...

# 443
Чуден е. Има много ананас и пешънфрут в него. Удово екзотичен.

# 444
Mila1331, звучи като алергична реакция.
Алегориите не са леки аромати, доста добре се представят в сравнение с други edt-та и специално Granada Salvia направо избухва като човек пръсне 2 - 3 пъти.
Може би да погледнете натуралните колони на 4711, Le Couvent и за други нямам опит, но чак като отмине този алергичен период.
Добре ароматизират душ геловете на Klorane, лека миризма се усеща 5-6, че и повече часа

# 445
  • До сърцето...
Понеже темата е с мотото "Lancôme", и тази парфюмна къща е част от L'Oréal Group, та си позволявам да коментирам.
Оказа се че вече и Byredo е купен от концерна, та след 16 години на пазара, Бен Горъм се е предал. Жалко, дано не се загуби самобитността на марката. Нишовата парфюмерия си придобива позиции и следва интерес от финансови акули, не знам дали за жалост.
Скрит текст:
Част от Лореал Груп освен Lancôme са и Atelier Cologne, Prada, Giorgio Armani, Diptyque, Maison Martin Margiela, Valentino, YSL, Mugler, Azzaro и др.

# 446
За жалост е, Радика. Качеството на парфюмите пада въпреки мощта на корпорациите, които стоят зад марките. В същото време локалните инди брандове няма как да се популяризират, освен разчитайки на влогъри, блогъри и изобщо инфлуенсъри. Стотици красиви парфюми потъват в ароматния океан без следа.
В последно време следя блога на една италианка, чета с усилие с гугъл преводач, просто тя представя уникални брандове. Решила съм да поръчам мостри от чужди онлайн парфюмерии, доколкото мога, и да купувам най-много 3 парфюма на година. 

# 447
Какъв парфюм бихте ми препоръчали, ако кажа, че търся нещо "присъствено и нахално"?
Аромат, който има потенциал да доминира над другите аромати в стаята?

# 448
Това (давам линк към новия, защото в старата бутилка почти не се намира вече). То и името му такова 😁
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Insolence-Eau-de-Toilette-58912.html

# 449
Какъв парфюм бихте ми препоръчали, ако кажа, че търся нещо "присъствено и нахално"?
Аромат, който има потенциал да доминира над другите аромати в стаята?
Някой Монтал с рози, захар и Уд, или Шагаф Уд. Те отнемат правото на всички наоколо на свой парфюмен избор и превземат пространството. Нагло. Жалко за другите в стаята, но вие ще победите 😁

Общи условия

Активация на акаунт