Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 876
  • 667
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
В последно време си промених вкуса за аромати, преди харесвах сладки, с ванилия, шафран, от рода на Shaghaf oud, La nuit tresor, Black perfecto by la petite robe noire ....
Сега искам да си взема нещо, което създава усещане за чистота, свежест и лукс, успокояващо

На чисто, но не сапунено ми ухае Libre edT. Много хубав, различен, дамски аромат, който на мен ми действа успокояващо.
Задължително го погледнете и тествайте :=)

# 511
Този е мн добър, подходящ за пролетното време – леко кисели горски малини и любимата магнолия.
Днес съм с Musc Noir Rose For Her. Не можах да позная Нарцисо с техните роза и мускус. Имах повече очаквания за сините сливи, но поне ми е спокойно с него – 7 от 10.

# 512
Може ли да помоля за сравнения между Santal Blanc и Womanity? Simple Smile
Не мога да намеря никъде втория за проба, и не помня как мирише.
Дали си приличат и кой от двата бихте избрали сега за лятото край морския бряг? Simple Smile

# 513
Lale, сравнение не мога да направя, защото не познавам първия.
Вторият (Womanity), ми е един от любимите парфюми, но за жалост майче вече е спрян от производство. Това ми казаха преди около година в Beauty Zone, а после го прочетох и на още няколко места. За мен е невероятно красив, силен и траен аромат и се надавам да му намеря достоен заместител в един момент. Simple Smile

# 514
Благодаря за мнението Rocket. Аз намирам Womanity на много места. И като продукт и като тестер, но това само он-лайн. Във физически магазин не го откривам нито да се продава, нито тестер за проба (разбира се, повече от логично).
Изкушавам се да го закупя на сляпо, но после си е хамалогия с препордаване и тн.

# 515
  • Sofia
Може ли да помоля за сравнения между Santal Blanc и Womanity? Simple Smile
Не мога да намеря никъде втория за проба, и не помня как мирише.
Дали си приличат и кой от двата бихте избрали сега за лятото край морския бряг? Simple Smile

Аз не намирам общо между двата. Лятото обичам и таратор, и смокини , но предпочитам да мириша на второто. Wonanity е смокиня със солени водорасли, сладко-солен, акватичен и много красив край морето. Сега , някои надушват в него хайвер, рибешки и човешки, аз не, ако можеш го пробвай.
Сантал блан ми е чист таратор.

# 516
Lale, Womanity го има в Starcorp и в двата варианта - edp и edt. Щом си в Бургас, можеш да отидеш в магазина им на Александровска и да го пробваш. За по-сигурно звънни на тел. от сайта или пиши във вайбър, собственикът е много отзивчив (всички пазарували от него си го знаем Simple Smile )

# 517
  • Бургас
За мен няма нищо общо между Santal Blanc и Womanity.И аз не надушвам хайвер в  Womanity, не харесвам и двата парфюма.Лаленце по- добре първо да пробваш.

# 518
Lale_Lili, Womanity скоро го видях в Нотино. Аз не познавам аромата, но шишето е впечатляващо!

# 519
Благодаря за съветите Simple Smile
Днес пробвах на блотер Santal Blanc и много ми хареса. Винаги тестера е празен в Дъглас, мисля че за първи път успявам да го усетя.
Womanity едно време винаги ми го предлагаха в Дъглас, но не помня нищо от този така далечен период. После винаги се захласвах по свежи, божурести или белоцветни парфюми и докато се нарадвам на тях мина десетиелтие. Сега съм готова за по-силни парфюми. Смятам да закупя травъл на Baccarat Rouge, сега преоткривам и смокините като аромат. От темата помня че с добро сте споменавали и Figue Molinard затова ще се оглеждам и за него Simple Smile
Да в Бургас съм и винаги се оглеждам на Александровска за Старкорп поне от любопитство да го посетя, но табела не съм виждала. Има едно много старо магазинче с алуминиева дограма и се чудя дали не е той, трябва да попитам на място. Редакция: Пуснах Гугъл и го дава на 6 минути пеша от мен 😆😂😆 че дори и работи в неделя. Значи знам какво ще правя утре 😆😆😆

# 520
Santal Blanc на мен ми мирише на онова краставиченото тоалетно мляко, ако се сещате. Womanity не го разбирам, нещо тотално изпускам нотките, защото ми мирише на смачкани буболечки.

Днес пробвам Shalimar Cologne... и ми идва малко одеколонест/мъжествен, това трябва да е пак ирисовата нотка, но поне по-лесно се носи от Eau de Shalimar. В драйдауна е доста по-хубав, но пък не особено траен. Може би ще го пробвам в комбинация със Суфлето, което напоследък мноооого ми харесва.

# 521
Lale_Lili, във варненския Елитис има тестер, може и в Бургас да има; вече отделна тема е колко е престоял отворен…

# 522
Не знам тук ли е правилното място, но бихте ли ми препоръчали парфюм с "кадифен" аромат, единствено Love potion на Орифлейм ми е такъв, донякъде и Enigma. Coco Mademoiselle ми е №1...
Какво бихте ми предложили?

Кадифената орхидея на Том Форд. Не знам точно какво имаш пред вид под кадифе, разбира се, но моята асоциация е   такава.  ром, бели цветя и ванилия усещам аз, подплътени от велур и ориенталски подправки. Пренася ме в алтернативно пространство, в което съм с червено червило, черна рокля и танцувам танго в Аржентина. Смесица от гурме аромат за принцесата от приказките и опияняващия парфюм на фаталната жена. Изобщо заслужава си поне да го опиташ
Бел, много са ми интересни впечатленията ти за Амуаж, защото и моите са пресни.
Нарцисо за малко да си го поръчам, но бебето ми прекъсна среднощния шопинг и за утешение си сложих пак от тестера, но този път повечко пръскания, заради слабия шлейф. Много неприятно ме изненада, тази роза така ме блъсна в носа, не знам дали си заслужава да я изтърпя, за да стигна до меката и сладка фаза след нея.
Накратко и аз си мисля вместо него да си подновя Бакара, но този път се чудя за екстракт. Някой със сравнение може ли да се включи? След толкова много експерименти напоследък ни един аромат не можа да измести моя топ 5 Simple Smile
Дамата, която се чудеше дали да го взима, за мен си заслужава. Траен, запомнящ се, динамичен и ароматът не е твърде тежък и обвързващ. Вярно, популярен е, но поне има интрига в него... Харесва ми и сайта на Mfk и отношението, не че е нещо кой знае какво, но безплатна доставка, мостри, подаръци, кеф ми е....

# 523
Womanity обожавах навремето. Сега ми е твърде мухлив и водораслест....Мисълта ми е да не разчитате на стара любов. Проверете дали все още е такава преди да го купите.

# 524
Благодаря, FBID506926992788781, по описание е точно това, което търся Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт