Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 864
  • 667
  •   1
Отговори
# 495
sesksta,
не знам за това, за първи път чувам. Моля те, да споделиш накратко, какви са тези изисквания от 2010-та година?

Заповядай със сутрешното кафе: Simple Smile
https://kafkaesqueblog.com/2013/01/01/perfume-news-2013-the-eu-r … e-makers-secrets/
http://scentbound.co/the-death-of-chanel-no-5-new-eu-regulation- … classic-perfumes/
http://perfumeshrine.blogspot.com/2009/04/strange-case-of-droakm … and-mrcitrus.html

2021:
https://www.washingtonpost.com/magazine/2021/04/21/perfume-maker … new-safety-rules/

Аромат за деня: L'ombre des Merveilles, или "на чай с Далай Лама"

# 496
Добро утро!
sesksta, благодаря! Hug

# 497
Здравейте,
В последно време си промених вкуса за аромати, преди харесвах сладки, с ванилия, шафран, от рода на Shaghaf oud, La nuit tresor, Black perfecto by la petite robe noire ....
Сега искам да си взема нещо, което създава усещане за чистота, свежест и лукс, успокояващо
Дали Aqua allegoria mandarine basilic и  Van cleef and Arpels Bois d'iris са подходящи, или, ако имате други предложения, ще се радвам да споделите

# 498
Ха-ха Разни хора разни идеали моят вкус се промени точно към обратното на младини (20- 30 години ) харесвах леки и нежни и свежи ,а след това започнах да харесвам и по сладникави аромати.

# 499
Мандарин&Босилек е от любимите ми парфюми за горещо време.
Всичките аква алегории са хубави, което Ви допадне като аромат.
Аз съм в чудене да подновя ли Granada Salvia, Herba Fresca ли да взема или да изчакам да видя новата Nerolia Vetiver, за която писа Densi.

# 500
Antonina,
пробвайте Алегориите, "градините" на Hermes. За мен Van Cleef & Arpels Bois D'iris е тежък и труден, няма нищо общо с каквато и да е свежест. Новооткритият за мен Narsiso Rodriguez Musc Noir, е такъв. Ужае на чисто, на леко, на бяло. Аз харесах повече Musk Noir Rose, той е по-сладък, но умерено. Също, Poppy & Barley Jo Malone. Той напълно отговаря на търсеното, според мен.
NR Pure Musc е свеж, ухае на чисто и не е сладък. На мен не ми допада, но има много почитатели.
Допълвам се, не споменах многото хубави цитрусови аромати, които аз не познавам добре, но пък много други, могат да предложат.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 09:30 от Magda Dimitrova

# 501
AmnesiaC и Dorry88, благодаря ви за коментарите! Hug
Много ме заинтригува Guerlain Vol de Nuit, защото го усетих, около моя позната. Не ми е близка, срещнах я случайно, няма как да я помоля, да ми го даде да го подуша. Проба, няма откъде! Той вече е EDP, в новите шишета, но го няма никъде.
............

наличен в Нотино

# 502
Здравейте! Скоро имам РД и искам да си направя подарък Grinning Може ли да ми препоръчате лек и свеж, но траен и запомнящ се  аромат, да не е сладникав? Знам, че всеки има различен вкус, но въпреки това... Любим ми е Еуфорията на Калвин Клайн, но искам нещо различно и свежо. Благодаря
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-La-Lagune-53373.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Collection-Y-13731.html

# 503
Да споделя последните аромати, които си закупих и няколко впечатления. Повечето бяха на сляпо.

Valentino Born in Roma - Coral Fantasy  - ако сте фенове на L'Imperatrice (имах го, но на моята кожа траеше минути), липсва акватичната нотка, но е толкова близък. Трае 5-6 часа на кожа, проектира около 2. Много съм доволна.

Atelier Cologne - Vanille Insensee - много приятен, нестандартна, суха ванилия забъркана с леки цитруси, напомня ми на вечеря в крайбрежен ресторант, изискан.

Carolina Herrera - Very Good Girl Glam - преди няколко месеца се отървах от Very Good Girl, има една дразнеща нотка в него, която ме кара да кашлям, все още не знам коя точно е. Надявах се на череша, която изобщо не усещам и след 5 минути на кожата, Glam е абсолютно същия като оригинала.

Byredo - Biblioteque - Моя огромна любов, която след като помирисах на едно летище преди 6-7 години, все я мислих, но не ми беше по бюджета. Напомня ми на това, когато го подуша, на тъмни, прашни библиотеки.

Mugler - Alien Fusion - Приятно изненадана бях, много топъл, леко сладък. Има ДНК-то на Alien, но е по-носим. Нямам търпение да се застуди малко, тъй като не мисля, че жегите ще му понесат.

Mugler - Alien Flora Futura - Напомня ми на разходка през нощта през цъфнали градини. На мен лично ми прилича на лятна, не толкова зелена версия на Аура. Леко цитрусов, седи близко до кожата.

Nina Ricci - Nina - Този го купих от носталгия. Помня, че когато бях на 15-16 го исках много и всеки път, когато майка ми си пазареше парфюми, се залепях за него в магазина, но ме беше срам да помоля да ми го купи, хаха. Днес аромата се е променил, поне за моя нос. Не е толкова сладък, а свеж, леко кисела ябълка.

Подариха ми Rammstein - Rosenrot - толкова красива, локумена роза не бях намирала. Дамата, която ми го подари ми каза, че щом ме видяла, е знаела, че ми отива. Адски съм ѝ благодарна, защото този парфюм няма да го оставя в момента, в който захладнее малко.

Чакам да ми донесат от Щатите Commodity - Milk+. От много време търся аромат, който има млечни нотки, нямам търпение да го пробвам.

# 504
Tiger Lily препоръчвам този
И този

# 505
Eva Ilkova, Alien Fusion може да се носи и в топло време. Развива се различно, но е все хубав.

Продължавам с впечатления от Амуаж. На моята кожа Jubilation 25 е типичен удов парфюм. Не съм голям почитател на тази категория, но бих носила нещо подобно в студените месеци.

# 506
Не знам тук ли е правилното място, но бихте ли ми препоръчали парфюм с "кадифен" аромат, единствено Love potion на Орифлейм ми е такъв, донякъде и Enigma. Coco Mademoiselle ми е №1...
Какво бихте ми предложили?

# 507
Ferragamo Emozione - ирис и нежен велур, за съжаление вече трудно се намира.

# 508
Сега пробвам Amouage Honour. Има известна прилика с MFK Le Beau Parfum, харесва ми.

# 509
  • София
Ferragamo Emozione - има го в Делириум и в Нотино, в Нотино е даже на промоция, много добра цена.
SOTD: Loewe Aura Pink Magnolia

Общи условия

Активация на акаунт