Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 856
  • 667
  •   1
Отговори
# 525
Може ли да помоля за сравнения между Santal Blanc и Womanity? Simple Smile
Не мога да намеря никъде втория за проба, и не помня как мирише.
Дали си приличат и кой от двата бихте избрали сега за лятото край морския бряг? Simple Smile
нищо общо нямат, база за сравнение между тях няма, имам и обичам и двата, но без да познавам предпочитанията Ви, не мога да препоръчам. На море избирайте парфюми, които обичат влага, носят на вятър, много така наречени "неморски" аромати могат да ви изненадат страшно приятно.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 22:23 от Dorry88

# 526
Напоследък и аз не си знам предпочитанията. Купувам нещо, радвам му се 2-3 дни и после вече не ми е интересно и продавам. Не знам дупка ли е, какво е. Интересни са ми по тежки парфюми, но пък те не ми отиват особено защото имам детска физиономия и хората не ме възприемат със силни и натрапчиви парфюми и постоянно го отбелязват. Та и аз не знам какво искам. Искам нещо приятно, различно, да ме грабне и да ми направи лятото незабравимо Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 06:04 от Lale_Lili

# 527
densi,
беше споменала парфюм на Амуаж, които предполагаш ще ми хареса покрай туберозата - кой беше? Благодаря!
Извини ме, видях въпроса, но имах работа и после изключих.
За Figment ставаше въпрос.

# 528
Напоследък и аз не си знам предпочитанията. Купувам нещо, радвам му се 2-3 дни и после вече не ми е интересно и продавам. Не знам дупка ли е, какво е. Интересни са ми по тежки парфюми, но пък те не ми отиват особено защото имам детска физиономия и хората не ме възприемат със силни и натрапчиви парфюми и постоянно го отбелязват. Та и аз не знам какво искам. Искам нещо приятно, различно, да ме грабне и да ми направи лятото незабравимо Simple Smile
Изобщо не се води по "хората" (не каза "близките", и правя разлика). Чуждите лъжат, или се превземат. Откъде накъде ще ти коментират личния избор? На гаслайтинг ми прилича, уж ти има нещо, и "не ти отива".
Носи това което те прави щастлива, и те кара да чуваш оркестър докато стъпваш. Но пробвай, пробвай, пробвай на кожа.
Нормално е и това с 2-3те дни. Всички минаваме през това в един или друг момент. Аз обаче не продавам аромат толкова лесно. Познавам се, че съм на периоди- носи ми се чай, после роза, после гурмета, после не понасям гурмета...и т.н.,  и цикълът се повтаря.

# 529
Аз също съм с по-детска физиономия, а освен това и стилът ми е преимно спортно елегантен.
Наистина, някои от по-тежките или много женствени парфюми, просто не се вписват върху мен.
Последното ми такова изживяване беше с Montale Sensual Instinct и Intense Caffee. И двата са много хубави, но не ми застанаха добре. Имам чувство, че ме състаряваха.
Подарих ги на майка ми и когато ги помирисах върху нея, усещането беше съвсем различно. Направо се сливаха с излъчването и.
Сега ще и подарявам пълнометражната версия на Intense Caffe, че този беше 2мл мостричка. Simple Smile

# 530
Според мене когато един парфюм ни седи добре и се чувстваме добре, другите също го усещат така и смятат, че ни отива.
Аз също съм с детско/кукленско излъчване, но пък ми седят добре парфюми с леко ретро нюанс като Синема. Иди разбери.

# 531
Интересни са ми по тежки парфюми, но пък те не ми отиват особено защото имам детска физиономия и хората не ме възприемат със силни и натрапчиви парфюми и постоянно го отбелязват.
Ще носиш каквото на теб ти харесва, остави ги хората. Не им позволявай да ти внушават такива неща. Ако ти се възприемаш и се чувстваш добре с даден парфюм, хорското мнение няма значение. Виж, друго е, ако близък, с когото прекарваш много време, те помоли да не носиш определен парфюм, тогава е приемливо да се съобразиш.

Аз продължавам с Амуаж, ред е на Bracken. Сладостта се балансира от автентичния аромат на свежа иглолистна зеленина. Различен е от парфюмите, които обичайно нося, но определено ми харесва.

# 532
Че колко силно да ухае парфюма ти, за да предизвиква такива коментари. Според мен си е заяждане, понякога близките ни го правят по навик. Моята любима орхидея хората я носят за вечерни събития, а аз, несресана и негримирана, със старата рокля за кърмене, в 7 сутринта. Всичко е въпрос на самочувствие. Т. е. Как ти се чувстваш, ако те прави щастлива и уверена, ще си го носиш и толкоз.
Моят мъж има парфюмен вкус около нулата, връх на това изкуство е love spell на Виктория Сикрет, т. е. Захарни момичешки аромати. повечето, които харесвам аз, за него са странни. Когато ще сме заедно се съобразявам, но иначе си нося каквото ми се нрави. Вече дори започна някои да ги харесва

# 533
Cinema ми е един от любимите парфюми Sparkling Heart
Много мадамско излъчване има, ретро нюанса е много лек, омекотен е от фриволността на цветята. Има много добра трайност и е красив от начало до край.

Благодаря densi, сега си го записах Simple Smile

Santal Blanc и Womanity са доста различни, първия ми е слабичък, излиза и някакъв копър върху мен, не ми допада, а втория ухае прекрасно като е край морето и има вятър, слънце, море и топлина

Пробвах още няколко смокини - Philosykos не ми харесва, ама изобщо. Adults / Kilian ми е направо непоносим.

За да се осмели някой да отбележи, че даден парфюм не е подходящ, вероятно е пръснато повече и затова се усеща като силен и натрапчив. То хубаво човек да е щастлив с аромата, то хубаво хорското мнение да няма значение, но така има риск хората да почнат да те отбягват като оная с ужасните парфюми Grinning

# 534

За да се осмели някой да отбележи, че даден парфюм не е подходящ, вероятно е пръснато повече и затова се усеща като силен и натрапчив. То хубаво човек да е щастлив с аромата, то хубаво хорското мнение да няма значение, но така има риск хората да почнат да те отбягват като оная с ужасните парфюми Grinning
Може да не е прекалено количеството парфюм и пак на някого да не му допадне, въпрос и на предпочитания. Обаче пак подчертавам, ако е външен човек, неговото мнение не следва да се спазва със силата на закон.

# 535
Бях писала преди време тук за впечатленията си от L'Initial https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Initial-Eau-de-Parfum-67719.html
Купих го на сляпо, след като в другата тема пуснахте информация, че се е появил, но останах разочарована от бръснарски нотки и липса на ванилия. Бях решила да го продам, но една приятелка взе, че го хареса и ѝ го подарих. Вчера ѝ гостувам и решавам да се пръсна, за да си затвърдя мнението. Каква изненада обаче, парфюмът се е променил до неузнаваемост - въздушен ирис, елегантна герленска ванилия и одеколонести нотки, но не бръснарски, а много фини. Усеща се и тази сутрин в косата ми и ризата от вчера. И друг път ми се случвало парфюмът да се развие известно време след първото впръскване, но такава голяма разлика за пръв път усещам.  Това, или моят нос е друг след ковида от началото на май.

# 536
... Накратко и аз си мисля вместо него да си подновя Бакара, но този път се чудя за екстракт. Някой със сравнение може ли да се включи? След толкова много експерименти напоследък ни един аромат не можа да измести моя топ 5 Simple Smile
Двата Бакара доста си приличат, откривам разлика в концентрацията, като ЕДП е по-наситен от екстакта. В екстракта е отнета малко от сладостта и маслеността на ЕДП. Това, което в ЕДП може да напомни на препарат за паркет в екстракта го няма и е по-цитрусов. Харесвам повече екстракта, но е по-скъп и не зная заслужава ли си. Освен това Бакара има мн разновидности, които се различават от оригинала, но парфюмът стана толкова популярен, че напоследък почти не го пръскам.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 14:01 от Ralitsa_

# 537
Продължавам с впечатления от Амуаж. Ако Jubilation 25 е типичен удов парфюм, то Beach Hut е нетипичен, някак свеж. Вероятно е подходящ за целогодишно носене, според мен е унисекс.

# 538
.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:59 от Al Georgieva

# 539
Моля за съвет. Имам скоро рожден ден, а мъжът ми направи грешка да ме остави да си избера какъв подарък да ми донесе от командировка в чужбина Wink Искам някой от екслузивите на Шанел, но познавам само 31 Rue Cambon от една малка проба (хареса ми много). Кой от ексклузивите най-много си заслужава според вас?

Общи условия

Активация на акаунт