🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 53 695
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Така ще поствам новините. Да имаш пък туитър или инстаграм Grinning

# 196
  • Berlin
Тъкмо и аз идвам да кажа това, Мария е постнала също скрийншотове от статии. Коя ли ще е?🤔

# 197
Голям кеф ми е за Мария. Точно си мислех, че все снима в някакви тъпотии и го няма големия филм, че не успява да се възползва от номинацията за Оскар и тя постна новината. Много, много добре. Жанрът не ми е любим, но определено е стъпка нагоре за нея.

# 198
  • София
https://www.imdb.com/title/tt6791350/

Няма още обявен герой. Ще разберем първи Simple Smile

# 199
Не мога да разбера официално ли е това, или фен арт, но е страшно красиво и напълно в духа на книгата - тийзър за Балада за пойни птици и змии:
https://youtu.be/w1D5_0W-2rY

П.п. в имдб е същият тийзър, явно е официално.
П.п.п. само на мен ли ми е странна липсата на чуруликането на присмехулка в края?
П.п.п.п. и не съм съгласна, че ще разберем кой е змия и кой птичка. За мене и двамата бяха змии, но по-голямата змия беше Луси.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 12:09 от Нарцùса

# 200
  • Berlin
Присмехулката още я няма като вид май по това време, 60г преди Катнис.
Аз не знаех, че имало нова книга, от 2020, но не знам дали ще ми е интересно да гледам за Сноу.🤔

# 201
Мисля, че по времето на историята вече има присмехулки, но не толкова много. Книгата е много добра, препоръчвам.

# 202
Аз така и не намерих нещо кой знае колко ненормално в държанието на Сноу - държи се като Борджиите, гледа си интереса и прегазва всеки на пътя си. Мога да го сравня и с някои римски императори. Не че всички изброени не са били с някаква степен на психопатия, но не е рядко срещано в историята.

А онзи, учителят му, напразно се е пропил. Историята с трибутите я има в гръцката митология - когато цар Минос изискал атиняните да изпращат всяка година младежи за храна на минотавъра. Почти същото е като Игрите - в история, стара като света. Естествено, неприятно е, че са обвързали неговото име с идеята, но е могъл да се дистанцира. А той от малодушие е избрал да живее жалък и нещастен живот.

# 203
Малко излизаме от темата Simple Smile но Луси
Скрит текст:
според мен беше гнусна интригантка, лъжкиня и убийца. Та колкото Сноу ти прилича на Борджиите, голяма част от поведението му е внушено от Луси. Проблем стана, когато Луси осъзна, че не контролира толкова добре Сноу (заради доноса за Сеан) и тогава голямата ù любов рязко изфиряса и реши да се отърве от него.
Вероятно ще я изкарат невинно птиченце, защото, нали, е жена и се намекна, че е от малцинствата.

# 204
Тя си вярваше, че е много добра. Аз малко се учудих, че го обвинява за някои неща, като се има предвид, че и тя е правила нещо подобно...

# 205
Той също ù вярваше, но към края в гората много интересни размисли му минаха през главата за 'невинната жертва' Луси Грей.
Сетих се в първия филм сцената с коронясването след Игрите, дали Доналд Съдърланд е знаел каква история е намислила Сюзан Колинс за брошката Grinning

# 206
Според мен,
Скрит текст:
основното при него, е че искаше да се върне в Капитолия, не да бяга с нея. Беше сноб до мозъка на костите. Но тя действително не е идеална - също беше убивала, или беше индиректно отговорна за смъртта на хора (които не са застрашавали живота й). Но някак си беше представено по такъв начин, все едно тя винаги има благоверно оправдание.

# 207
Скрит текст:
Не е сноб, снобите са селяци с претенции, а Сноу е от добро потекло Simple Smile Сноб беше Луси, винаги се е умилквала около силните на деня, но с най-силните не ùсе получаваше, в т.ч.и със Сноу.
Целта на книгата беше да разберем защо Сноу станал такъв цербер... Е, разбрахме Simple Smile
Като сме почнали, не вярвам на теориите , че Катнис е внучка на Луси. В реддит или куора бях чела някакви калкулации, според които Луси трябва да е родила доста късно бащата на Катнис, освен това никъде в оригиналните ИГ не се споменава бащата да се е появил от нищото, а Луси нали изчезва. И характерите им са ужасно различни.

П.п. иначе си права, много политкоректно може да се интерпретира.

# 208
Няма как
Скрит текст:
Катнис да е внучка на Луси - Сноу застреля Луси. Тя е умряла някъде сред дърветата, от раните си. Това е оставено на въображението на читателя, но само ако читателят е изключителен оптимист, би си помислил, че тя е оживяла.

Но, тъй като сигурно частта от читателите, която пише теории, се състои от тийнове, те може и да са достатъчно наивни да си представят положителен изход за нея.

# 209
Е, просто да оживее не е точно положителен изход в случая Simple Smile а аз изглежда съм изключителен оптимист, защото не изключвам вариант да е оживяла и да се е крила доживот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт