🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 53 631
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Честно казано, още не може да ми изкристализира какво не му беше наред на този филм. Като че най-много ме дразни впечатлението за пропилян потенциал.

# 61
Скрит текст:
Още не знаем кой е бащата на фалшивите деца на Уанда. Не може да е фалшивият Вижън... Не че ме интересува, де - както написах, отказвам се от Марвел. Но това остана неясно, заедно с много други неща.

Мултивселената е тъпа концепция. Унищожава цялата структура на историята. 
Имам предвид, че не съм против Мултивселената по принцип (харесвам теорията), а не одобрявам начинът по който я използват в марвелските филми - като магическа шапка, от която може да изскочи всичко.
Затова и западните комикси се провалят, за разлика от мангата (не преувеличавам - рейтингите им са изключително ниски, докато манга индустрията процъфтява) - липса на елементарна структура - като приказка безкрай, в която всеки нов писател променя каквото му харесва и не се съобразява с предходния.

Освен това, първите филми бяха успешни и интересни, защото имаха ясна концепция с начало, продължение и край. Представяха познати и обичани персонажи. Използваха харизматични актьори, не разни хванати от улицата, пропагандиращи малцинствената кауза. Доктор Стрейндж може да не е познат герой, но филмът беше с относително прост сюжет, лесен за следване и донякъде забавен (макар че и той не беше кой знае какво - определено не е любимият ми супергеуройски филм). Къмбърбач вече беше обичан от Шерлок.

Сега използват филмите като платформа за млади таланти - е, няма да стане. Всъщност, ще видим, но предсказвам, че няма да стане Simple Smile

# 62
Ех,преди години с какъв жив интерес гледах филми в които се пътуваше във времето,но днес вече разбирам,че това е абсурдно и абсолютно невъзможно. Пътуването във времето убива всякакъв смисъл в реалността...

# 63
Изгледах трейлъра на WEIRD: THE AL YANKOVIC STORY и не ми харесва
Скрит текст:
- Хари Потър изглежда фалшив като Рачков, когато се опитва да играе. Ал Янкович излъчва харизма и ироничност - нещо, което е недостижимо за Радклиф.

И между другото, един поздрав за феновете на Междузвездни войни (просто за да си припомним истинския Уирд Ал):

Подсети ме за един любим филм - Napoleon Dynamite

https://www.imdb.com/title/tt0374900/

# 64
Що пък да не може Вижън да е бащата? В Хиперион Брон забременя от ресетнат киборг.

# 65
Пътуването във времето е интересно, когато е представено по правилния начин (нямам предвид в научен смисъл, а така че историята да е интересна).
Наскоро повтаряха Завръщане в бъдещето - идеално структурирана история - първите два филма са един сюжет, който се разплита като сложен възел. Изглеждат все едно са снимани гръб до гръб, като това се отнася и за третия (но неговият сюжет не е толкова свързан с останалите). Чудя се дали наистина е така и ако е така, откъде са знаели, че филмът ще има успех, че са вложили пари направо в няколко части.

Такива сюжети работят най-добре ако се игнорира мултивселената - да остане една времева линия, в която всичко е взаимосвързано и не могат да се правят промени. Или ако се правят - тях си ги е имало по начало, но героите не са знаели. Или пък промените се напасват към съществуващата история - все едно се попълва дупка (това е обяснено в книгата Нощна стража на Тери Пратчет) - т.е. нещо е различно, но в крайна сметка голямата картина остава същата.

# 66
  • Галифрей
Ооо чела си Пратчет ❤❤❤ Нощна стража ми една от любимите книги.
Аз обичам този жанр с пътуване във времето. Винаги е интрестно, но тия сценаристи явно от Марвел не са запознати по темата и пишат там някакви глупости.

# 67
Мда, в ревюто, което гледах зададоха въпроса
Скрит текст:
ако в Мултивселената всичко е възможно, защо Уанда не си намери вселена, в която децата й са без майка (т.е. тя вече е умряла) и да заживее там, или да ги вземе в нейната.

И на мен Нощна стража ми е любима. В моя топ 5 на Тери Пратчет. 

# 68
Жалко, че филмите по Светът на диска се оказаха такъв грандиозен провал. Добре, че са малко. Самия Пратчет е бил против филмирането на книгите му, но явно издателите са го пренебрегнали за да увеличат печалбите.

# 69
Нощна стража така я издъниха с последното екранизиране, че да ти се доплаче.
Иначе мисля, че малко омесвате понятията. 'Всичко е възможно в мултивселената' е хипотетична характеристика, а не непременно реалност. В случая всичкото възможно включва И възможността в никоя вселена Били и Томи да не са останали кръгли сираци.

# 70
Този сериал по Стражите няма почти нищо общо с книгите - взели са някои имена, всичко друго е друго.
Екранизацията на Пощоряване с Ричард Койл е ок, но й липсва одухотвореност. Някак плоска е, не мога да го обясня добре.

# 71
  • Галифрей
Само Пощоряване и Добри поличби са се получили неворятно. Другите от Светът  на диска не са  получили за съжеление и да тази гавра със стражите няма абсолютно нищо с мойте любимци, много  се ядосах като го видях сериала.  Едвам изгледах един епизод защото се развиках. Те са гениални книги и доста трудно да се филмират и да се получи.  Аз винаги съм представява Капитан Ваймс в ролята на Жан Рено.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 22:33 от Диана Бишоп

# 72
Пощоряване си е екстра. Добри поличби не можах да оценя нито книгата, нито филма, но някой път ще опитам пак. А и друг Мойст фон Липвиг вече не мога да си представя, когато чета други истории с него. Аз пък винаги съм си представяла Путин в ролята на Ветинари, въпреки че последните събития ме убедиха колко далеч е от него.

# 73
Моят проблем с Добри поличби е, че не харесвам особено Гейман и неговия начин на писане. А в сериала доминира той. Почти всичко, което е написано от ТП, е изрязано. Според Гейман, не било подходящо за филмиране, но си мисля, че просто не го е интересувало. Запазил е един-два момента, колкото да си измие ръцете.
Заради това и няма да гледам вторият сезон, който е сто процента негов.

# 74
  • Галифрей
За мен Добри  поличби си е супер ( не съм чела книгата)  не го казвам само защото обичам Дейвид 😳
Дейвид и Майкъл имат неворятна химия и станаха много  добри приятели. Екрана двойка са фантастични ❤ С нетърпение чакам с2.

Общи условия

Активация на акаунт