НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 823
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
При нас е много топло в Пловдив южно изложение е целият апартамент,когато дойде лято ми се реве😂….Мразя климатиците за сега не пускам искам малко да се климатезираме.Спи по късо ромпърче и сутрин го завивам с чаршавче…
Когато стане непоносимо ще пускам климатика в хола,така идва хладен въздух в спалнята и не е директно в стаята.

# 421
  • до най-прекрасния мъж
Моли, дай му да гушка нещо, при нас това помага в повечето случаи. Аз давам една муселинова пелена да си я дъвче, играе и така заспива. Той е голям, може и мека играчка. Но вечер не я давам, тогава галя и говоря тихичко.

# 422
Ние сме във Варна и сме с изцяло южно изложение. Преди да родя остъклихме терасата, за да обезшумим малко апартамента, че сме на главен булевард и е ужасно шумно, а и доста прашно. Зимата беше рай, изобщо не сме пускали климатик, с изключение по време на банята на малкия, но от месец насам вкъщи настана жега. През деня е супер топло и няма кислород, а постоянно е отворено врати, прозорци - всичко. Единствено затваряме прозореца в спалнята, докато спим, че и при нас профучават мотори и яки брички с големи ауспуси и не само Алекс подскача и се стряска, а и аз. Иначе държим вратите отворени. Последните дни, преди да захладнее, Алекс спеше по боди с къс ръкав вечерта и с тениска по обяд и не го завивах (само вечер, като заспи дълбоко му мятам една пелена) Когато го вземаме при нас в леглото, аз и той сме с 1 чаршаф, а мъжът ми без. Вечерта е около 26 градуса. По-нататък, като започнат същинските жеги със сигурност ще пускаме климатик за охлади стаята и след това ще работи другият от хола.

Наде, скорошно оздравяване на Дани! Къде го е лепнал този вирус?

Одри, аз давам месо през ден (редувам с жълтък) и на третия прием го считах за въведено, тъй като си изяждаше всичко. Започнах с около 10 гр. първи ден, на следващия директно сложих 20гр. Със заготовките, обаче, процедират 2 дни по 1/2 бурканче, почивка, 2 дни по 1/2 бурканче.

# 423
откровено казано не ми е ясно как спите момичета на тия температури 😀Аз не мога да заспя на такава жега , Амая цялата се поти и е неспокойна. Ние спим на климатик 😀Поддърдаме 21 градус за да се диша спокойно

# 424
  • Варна

Наде, скорошно оздравяване на Дани! Къде го е лепнал този вирус?

Не знам, обаче от днес и мен и каката ни дразни гърлото и като гледам май сме на същото положение. Странното е, че явно той ни е заразил, а той от къде го е лепнал първи.....
Bochinka жега ми е, почти гола и с един чаршаф съм, но на климатик не мога. Студено ми духа, веднага гърлото ме заболява, ако не е директно в стаята, по-може, но да спя в стаята с климатик, абсурд. Явно си е до човек и до свикване, а децата свикват според родителите. Например аз и дъщеря ми се къпем с много топла вода, Дани също не го къпя с 37градуса, ми на мен ми се струва студено (пък и той е в празна ваничка и поливам отгоре с душа), поне 39градуса му е водата 😁

# 425
Блу пробвах днес и с играчка за гушкане и с пелена, Еми той го удря на игра, обръща се по корем, размята ги наляво надясно, гризе, гони ги по кошарата, абе ужас. Днес го оставих малко така в кошарата и го гледах на бейбифона, нямаше изглед скоро да се кротне.
Бочинка аз също абсурд да спя в стая с климатик, ако отворя прозореца би ми било ок, че във Варна вечер винаги подухва хладен ветрец, ама пустите чайки. Като го нямаше Алекс спахме на отворено и с тапи за уши 😀

# 426
  • до най-прекрасния мъж
Моли, играе си, да. Върти се, обикаля кошарата, разтяга я, дъвче я, застава напречно, аз през 3 мин я обръщам по дължина, че или главата, или краката са забити в решетката. Накрая се кротва, започва да гледа в една точка, прозява се и заспива. Отнема й между 10 и 20 мин да заспи. Но ако я сложа само така, се чуди какво да дъвче и не заспива. Трябва да я галя, тупкам, шъткам, често това повече пречи, отколкото помага. Наистина, до дете си е, трябва да пробваш. Аз, инфлуенсната от Фейри, пробвах с пелена, защото моята беше на 5 м тогава и за играчка ме беше страх да й дам. Като ходим по магазините, ще й взема нещо за гушкане.
Момичета, забелязвате ли когато сте в цикъл бебетата ви да са по-неспокойни? Не знам защо, ама моята малко преди да ми дойде, все мрънчи. Не я кърмя от много време, така че няма общо. Аз ли се държа по друг начин с нея, тя ли ме усеща, не знам.

# 427
Одри а какво значение има разликата 😀Зимата разликата е по голяма , когато е у вас е 23 гр в на вънка 0 че и -5 да не говоря за повече 😀 освен това вие нощем спите Simple Smile не се разхождате навън 😀

# 428
Блу благодаря ти, ще пробвам така по-дълго да го оставя с играчка или пелена. А ти колко време преди времето, в което долу горе трябва да заспи го слагаш в кошарата?

# 429
И моето момче от повече от месец има мечок за гушкане. Много му се радва, ближе и играе с него. Щом види, че го подавам си го взима, слага до главата, заравя очи в него и заспива😆😆 Разбира се, това е само в случаите, когато е много изморен и заспива директно. Има и случаи, когато го взима и започва страшна борба, докато не се омаломощи и заспива без да мръдне. За мен този метод е чудо😄Иначе падаше едно милване, пеене шъткане и т.н.
Вече се върти масово в кошарата. По корем му харесва много да играе там. Не се спира😆
Ние спим на отворени врати. Синът е по боди и гол, аз с чаршаф, а мъжо и той като синО.😄 Аз от климатик в колата съм оставала без глас преди години /от София до морето/. Гърлото си ми е слабо място. Та парен каша духа. Сега е добре нощно време в София, за после ще видим. Иначе климатици има във всички стаи.
Направихме коремната ехография и всичко е ок. Как протича очния преглед?🤔 Ние сме на 20ти. Сега трябва да се преборя с урината. Всичко съм взела, благодарение на съветите в групата.

# 430
Колегите ми лятото нагласят климатика на 20, а зимата на 25, на мен ми е комфортно да е обратното. Да не се преобличаме 100 пъти също е удобно.
Не знам какъв климатик ще вземем, обмисляме преносим в момента.

# 431
  • до най-прекрасния мъж
Блу благодаря ти, ще пробвам така по-дълго да го оставя с играчка или пелена. А ти колко време преди времето, в което долу горе трябва да заспи го слагаш в кошарата?
Ами гледам поне 20 мин преди времето за сън да започнем ритуала. Той е кратък- сменям памперс, ако скоро не съм, обличам чувалчето, вземам я на ръце, сядам на един стол или на леглото в спалнята, пея й Зайченцето бяло, казвам й, че е време Мими да поспи, гушкам я 1-2 минутки, галя й гръбчето, целувам я, слагам я в кошарата, давам пелената и лягам на спалнята. Това ми отнема към 5 мин. Макс за още 10-15 е заспала. Малко ми е трудно да определя точно кога да я сложа. Тя последните дни започна да си увеличава интервалите и още не мога да напипам точните часове . В общи линии като наближи 2 ч започвам да се ослушвам. Тя или започва да търка очи, или се прозява, или започва да нервничи и да мрънка, или се отпуска и гледа безцелно.

# 432
Нашата спалня е уникум. Уж е югоизточна, обаче е много хладна и влажна (във Варна сме). Вечер е 22-23 градуса макс в момента, а няма да ви казвам, че сутрин влагомерът показва 80% и нагоре и включвам влагоабсорбатор, че с тези дъждове няма падане. Аз на климатик на охлаждане не мога да спя, защото имам синузит и става отврат, в момента Мила спи в летен чувал (два пласта текстил, все едно плик за завивка) с ромпър къс крачол. В жегата ще спи по боди потник с или без муселинова пелена. Спим на затворен прозорец с пуснати външни щори, че сме на главен булевард. За чайките изобщо няма да споменавам 😄

# 433
И аз от спане с климатик си докарах преди години бронхит и 3 месеца кашлях.
От тогава климатик лятото много рядко предпопитам и то ако има, обичам да е около 25 градуса. В колата например е толкова в жегите. Иначе вечер в София ни е добре без нищо включено и с тънък чаршаф.
Моята Мила има малко нисък хемоглобин 105 и освен месо, личната каза да започна и жълтък. Отделно и да въвеждам попара сутрин, но още я тествам с овес за начало на глутенова храна.
Има прираст 150гр за месец, не е истина на фона на поне 2-3 нощни кърмения. Няма край това ядене и неспане.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 13:35 от Elanlli

# 434
Добре де хора мойто дете ще ме влуди , някой да го вземе  за малко 😀
Вие разбирате ои че имаше интерес тва дете . после спря да има , после проима към парчета , после спря да има. После спря да давам за седмица и предлодих пак, почна 3 дена да ядк 40-50-70 гр и аз викам разгеле , и от 2 дена не близва дори бе. Сяда на стола и венага почва да ми вика ъъъ и да се цупи.
Предлагам братче пбрета домашни , купешки , парчета , алакарт меню в 5 вида на избор парчета .
И нищо не иска тва дете . Аз вече не знам кво да правя чесно.

Общи условия

Активация на акаунт