Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 509
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 335
  • на плажа
Здравейте! Най-накрая седнах да попиша малко. На 03.01 се роди синът ми. В болницата отказах да му поставят ваксините и стана страшен скандал  Crazy. Лекарката се развика, свърза се с лекаря, който ме изроди, а той с наблюдаващия, който ми е близък и всички се изредиха да ми говорят колко съм безотговорна и как само циганите не ваксинират. Най-лошото беше, че мъжът ми също се обърна и в крайна сметка позволих да му сложат ваксините. Беше кошмар. След 10 дни ни предстои консултация при педиатъра и втора противохепатитна ваксина. Аз не искам да я слагам, но не мога да се преборя с таткото. Ще ви помоля за помощ. Ако можете да ми пуснете линкове с информация, която бих могла да му покажа ще ви бъда благодарна. Имаше и информация от листовките с възможните странични ефекти, но нещо не мога да я  открия.

# 1 336
  • София
 Честито бебче  Simple Smile
 И аз имах този проблем  с таткото, но просто засега отлагаме и мисля, че накрая ще се съгласи с мен. Обикновенно постигам това което искам. Хубаво е просто да седнете и да го обсъдите и вместо ти да се защитаваш защо не искаш, го попитай да обясни защо той иска да се поставят ваксините и какво е предимството да бъдат поставени според него, освен че така е по закон. По този начин може на самия него да му се наложи да се разрови и по този начин по-лесно ще приеме нещата като ги види сам, отколкото някои да му ги обяснява.
  Съжалявам, че така се е получила в болницата, бяхте ли говорили преди това с таткото по въпроса? Тай какво смяташе или просто се поддаде на натиска. Това в коя болница се случи?

# 1 337
Iramira, за съжаление в момента нямам време да ровя за линкове по назад в темата. Специално за тази ваксина тук във форума писа майка, коята разказа как бебето на нейната най-добра приятелка е починало 2 дни след втори прием на тази ваксина. Има го в темата. Аз наскоро попаднах на подобна история - също за втори прием, също за тази ваксина - беше в друг форум. Там бебенцето беше починало месеци след приема от диагноза, която не е пряко свързана с ваксината, но боледуването му беше започнало дни след поставянето на ваксината...

При нашия татко, с когото също има(х)ме големи разногласия по повод здравните въпроси, много "освежаващо" действаше репликата "Като толкова искаш, заведи го ти на ваксина. Дръж го там, докато посинява от рев, и след това ела го успокоявай в следващите дни, може би и седмици, като дори не знаеш от какво реве. И реването е най-малкото, което може да се случи"... Един път го заведе (беше на ваксина, която аз така или иначе бях решила да слагаме - навремето още нямах толкова инфо и смятах, че има и полезни ваксини все пак) и повече не сме имали разговори по въпроса...

В най-лошия случай можеш да си спечелиш малко време, като предложиш да отложите ваксината с няколко месеца - все пак в момента бебо няма откъде да се сдобие с хепатит Б, нали?

# 1 338
Iramira, и аз ти предлагам да му предложиш да заведе бебето на ваксина и да поеме върху себе си последствията / ако ги има и каквито и да са те/. Другото което можеш да му дадеш е няколкото филма за ваксините /по-лесно е да гледаш отколкото да четеш/. Ние за ваксините нямаме разногласия, но имаме такива когато напр. детето е с много висока температура да му се даде ли лекарство или не. Моята тактика до скоро беше "да добре даваме панадол, но с лекуването нататък се заемаш ти т.е. водиш на лекар, даваш лекарства и т.н." и досега не ми е правил проблеми. Естествно когато детето се оправи за два дни без всякакви лекарства успехът е вече общ /ние правим така и така/. Успех.

# 1 339
Ето и от мен един съвет - кажи му, че в Япония от не помня коя година точно, но 70 и някоя,всички ваксини се слагат след втората годинка. И от страна с една от най-високите детски смъртности, са паднали някъде на 30-то място. Предложи му и вие да изчакате, за да не товарите организма на детенце, а междувременно събери информация и го обсъдете.

П.С. Конспирацията срещу здравето на д-р Гълъбов и книгата на Коток за мислещи родители ще свършат и работа на първо време?

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 15:02 от Grace m

# 1 340
Vijte tova,

http://www.youtube.com/watch?v=sFM7VZF71tw
http://www.youtube.com/watch?v=E5Fdgj-Sisg
http://www.youtube.com/watch?v=J5WNLOjmAiw

moiata dasteria e 1,5 god nikoga ne e vaksinirana i niama da bade, neverojatno e umna za vazrasta si i nikoga ne se e razboliavala

# 1 341
Vijte tova,

http://www.youtube.com/watch?v=sFM7VZF71tw
http://www.youtube.com/watch?v=E5Fdgj-Sisg
http://www.youtube.com/watch?v=J5WNLOjmAiw

moiata dasteria e 1,5 god nikoga ne e vaksinirana i niama da bade, neverojatno e umna za vazrasta si i nikoga ne se e razboliavala
Някой може ли да преведе или сложи субтитри?

# 1 342
Афродита,няма нужда от превод (поне zа теб)...няма да е ниЩо ново zа теб Peace

Ще си поzволя да цитирам неЩо от статиите,които са вьв врьzка с флуорирането на водата,среЩу което се борите в момента.

Даването на флуорирано мляко в детските градини, без запознаването на родителите със всички медицински аспекти произтичащи от това, е грубо нарушение на правото на предварителна информация за произтичащите последствия и рискове, при интервенции свързани със здравето на хората. („Конвенция за правата на човека и биомедицината”, ратифицирана от Република България на 23.04.2003 г.,Чл. 5).

Някой може ли да го иzрови тоzи член и да видим какво пиШе zа ваксините.Доколкото виждам формулировката включва и тях.
Чудя се как zа флуора се отвори такьв голям проблем и обЩествено мислене,а zа ваксините никой не се zамисля. Thinking

# 1 343
Става дума за Информираното съгласие:
Глава II. Съгласие

Член 5 (Общо правило)
Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице.
Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината

Ратифицирана със закон, приет от 39-то НС на 26.02.2003 г. - ДВ, бр. 21 от 7.03.2003 г. Издадена от Министерството на здравеопазването, обн., ДВ, бр. 32 от 12.04.2005 г., в сила за Република България от 1.08.2003 г.

# 1 344
Christian, това с флуора е съвсем различно от ваксините. Имам предвид като възприятие от хората. Не им звучи толкова шашаво и крайно, по-близко им е до мозъка, отколкото това с ваксините. А и трябва да отчетеш факта, че в кампанията за ваксините с хвърлят в пъти повече средства, и то в глобален мащаб, както и че се крепи на страха и ужаса, който се всява у хората. При казуса с флуора ми прави впечатление, че много хора са против флуориране на водата, но пък са склонни да дават капки, мляко и др.под.

А, иначе - да, попадат в една и съща категория чисто медицински.

# 1 345
За ваксината "срещу рак на маточната шийка": http://homeohelp.eu/index.php?option=com_content&task=view&a … =65&Itemid=45

# 1 346
Вижте на какво попаднах случайно - 6000 роми отказват ваксина срещу хепатит, и то безплатна. Май ще се окаже, че циганите не са това, за което ги мислим  Joy Браво, братчетата ми, няма да им се давате лесно, я!! Искат да ви изтребят, ама нещо не им се връзва сметката.

П.С. Вижте коментарите.

# 1 347
Афродита,благодаря zа цитата.  bouquet
Не мислите ли,че с тоzи zакон може да се прокара свободното право zа ваксиниране в БГ?
Но органиzацията трябва да е добра.Поне колкото таzи с флуора.

Илиана,благодаря zа линка.  bouquet

Grace m

Много смеШна статия.Даже пьлна с греШки.А пьк от коментарите (не ги прочетох всички) се раzбира колко бьлгарина няма понятие какво е Хепатит А и как се хваЩа,колко е опасен и тн.

Цитат
На 23 април започна кампанията по реимунизацията срещу жълтеницата, с която миналото лято бяха заразени десетки хиляди в ромските квартали на Пловдив и околните села
Кампанията ги е zараzила... Laughing

Цитат
Те трябва да убедят ромите, че ако децата не бъдат ваксинирани повторно, опасността от нова епидемия от хепатит А е съвсем реална.
Имало е zараzени,пьк после искат да ги РЕимуниzират,zаЩото иzкаран ведньж Хепатит А не остава имунитет Joy и новата епидемия е реална zаЩото вече медиите са купени какво да пиШат в бьдеЩе...
Ей такива неЩа...

# 1 348
Мисля, че дори са си спестили да купуват медии - те (хората, защото хора работят там) просто са си като всички останали, които са облъчени да вярват в могъщата сила на ваксините.

# 1 349
Не мислите ли,че с тоzи zакон може да се прокара свободното право zа ваксиниране в БГ?
Но органиzацията трябва да е добра.Поне колкото таzи с флуора.

Christian, за да се постигне такава свобода, трябва да се променят текстове в Закона за здравето и още няколко наредби на МЗ - това си е сериозна работа, доста по-сериозна, отколкото промяната на Програмата за дентална профилактика.
Организацията трябва да е много добра, но да кажем, че това ще го постигнем. Проблемът е, че ще е нужна голяма обществена подкрепа, а такава няма да има. Няма дори да има безразличие, както в случая с флуора - хората ще наскачат и ще ни нарекат "убийци". Коментарите в статията за ромите са достатъчно показателни  Confused
Вярвам, че с общи усилия правим първите крачки в тази посока, дано финалът е в обозримо бъдеще...

Общи условия

Активация на акаунт