Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 717
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 665
искам да попитам-има ли родители,които отказват задължителните ваксини и дали това е възможно в България към днешна дата.

Аз и съпругът ми отказваме вече да ваксинираме детето си, макар да не е позволено "по закон"! На мен ми предстои имунизация следващата година, но също не смятам да се ваксинирам! Стига гавра... Моята сестра послушно имунизира дъщеря си с всичките му там отровни бъркочи, а на мен ми говори да не се правя на по- доктор от докторите... Милата ми племенница преди дни навърши 2 години, а вече три пъти е лежала в болница с висока температура, че и гърчове май е имала, какво ли не са й били, какви ли системи не са й слагали, скапали са я отвсякъде (като се е започнало от имунизациите разбира се) и сега като види бяла манта и изпада в истерия и крещи... Искам моето дете да е здраво!

# 1 666
А нямате ли проблеми с личната,защото мен само ме тормозят с тези консултации,а сега и някаква ваксина ни предстои.Детето беше болно,с грип как да го заведа?

# 1 667
А нямате ли проблеми с личната,защото мен само ме тормозят с тези консултации,а сега и някаква ваксина ни предстои.Детето беше болно,с грип как да го заведа?
Имаме проблеми, да, защото личната ни лекарка е твърдо "за" ваксинирането и все се опитва да ни сплаши, че ще трябва да плащаме големи глоби, опитва се да ни агитира да ваксинираме сина ни, дори тя самата била ваксинирала децата си... Ама вече не ми пука. Това е моето дете. А ти не се притеснявай да откажеш, детето трябва да е видимо здраво, за да го имонизират иначе стават още по- лоши работи!

# 1 668
Благодаря ти за отговора.Засега ще удържаме положението,но за по-нататък незнам.Предстои ни училище тази година и май ще има натиск.

# 1 669
Ако си убедена в мнението си, няма сила която да накара една майка да позволи да навредят на детето й.Би ли позволила да ти жигосат детето?
Педиатрите са търговци не са представители на властта, най-много да докладват в ХЕИ и реално не носят никаква отговорност дали има или няма ваксина или ако нещо лошо се случи.
Казваш , че вечерта и имало Т. и е повърнало и не искаш сега да го бодат.Имаш право да си сменяш педиатрите и да губиш на детето здравния картон и др.
 Единствено ти решаваш как ще протече прегледа.
Подсказаха ми , че не е задължително да имаш педиатър можеш да ходиш просто на преглед където си искаш ако има нужда. На здраво бебе му мерят кг. и размерите - благодаря това го можем сами. Педиатрите са неоткриваеми когато ти потрябват за нещо важно или ще ти дадат час за преглед след 3 дни.Май главната им функция е да ваксинират, затова и ни е безплатно, а безплатен обяд няма. Стига толкова за днес.
Поздрави!

# 1 670
Съгласна съм с теб, neli1982.
Предстои ни консултация скоро и докторката каза, че като отидем щели да му вземат кръв за изследвания  Shocked  Питам се от какъв зор ще го бодат пак? Това е излишен стрес за него, а е само на 5 месеца. А може би искат да видят как върви унищожаването? И това смятам да откажа. Тя каза, че и на мен и на мъжа ми също щяла да взема кръв, отново профилактично  Shocked И това мисля да откажа. Как така ще ни вземат кръв, защо, кой ще ми плати загубите? Аз и без това съм 47 кила с мокри гащи... И кърмя освен това, нямам излишна кръв за губене. Няма да забравя колко ми източиха докато бях бременна, пак за изследвания и то без да се оплаквам от нещо... Сякаш целта им беше да не износя здраво бебе. Толкова източваха, сякаш дарявах кръв за някого, спешно. После ми се виеше свят дълго време и ми ставаше лошо. Да не говорим колко лекарства ми изписваха, за щяло и нещяло. Гинеколожката само ме плашеше, че съм била опасно слаба, изписваше витамини цял куп и други глупости. Не си купих нито едно лекарство... Родих здраво бебе- 3 кила и 700 грама и то за нула време, без лекарска намеса, освен за епизиотомията...
  И сега да развалят всичките ми усилия слагайки ваксини и вземайки кръв- не, благодаря!

# 1 671
  • София
  Явно си е до ниво на културата на педиатъра. Аз лично съм много доволна от моята педиатърка. Разбира се слагат се ваксини и по принцип е за ваксините, но когато казах, че с таткото сме решили да не продължаваме, тя само сподели че според нея е хубаво да се постави последната ДТК, но ако твърдо сме решили, че не желаем повече, няма проблем и просто трябва да подпишем документ, че отказваме. Това е, никакви заплахи, глоби и тн. Аз обаче реших да сменя лекарката и т.нар незаконно да ми се впише че се поставени и оставащите ваксини, за да нямам проблеми после с Детските градини. Съжалевям само, че много късно прочетох повече за ваксините и всички до годинката са ни поставяни. Да чукна на дърво сериозен проблем не сме имали, освен подозирам АД на Ники след втората ваксина. Вярвам и че кърменето предпазва до известна степен.
  Може ли да пуснем нова темичка, защото тази е доста голяма вече, като извадим основните линкове, които са интересни на първа страничка. Книги, филми, статии например

# 1 672
  Явно си е до ниво на културата на педиатъра. Аз лично съм много доволна от моята педиатърка. Разбира се слагат се ваксини и по принцип е за ваксините, но когато казах, че с таткото сме решили да не продължаваме, тя само сподели че според нея е хубаво да се постави последната ДТК, но ако твърдо сме решили, че не желаем повече, няма проблем и просто трябва да подпишем документ, че отказваме. Това е, никакви заплахи, глоби и тн. Аз обаче реших да сменя лекарката и т.нар незаконно да ми се впише че се поставени и оставащите ваксини, за да нямам проблеми после с Детските градини. Съжалевям само, че много късно прочетох повече за ваксините и всички до годинката са ни поставяни. Да чукна на дърво сериозен проблем не сме имали, освен подозирам АД на Ники след втората ваксина. Вярвам и че кърменето предпазва до известна степен.
  Може ли да пуснем нова темичка, защото тази е доста голяма вече, като извадим основните линкове, които са интересни на първа страничка. Книги, филми, статии например
Как намерихте лекар, който да ви вписва ваксините без да ги поставя? Аз от кога съм се разтърсила и не мога да намеря...

# 1 673
  • на плажа

[/quote]
 Как намерихте лекар, който да ви вписва ваксините без да ги поставя? Аз от кога съм се разтърсила и не мога да намеря...
[/quote]
 И аз това се зачудих, но не мисля че ще е коректно да се публикуват имената на лекарите, за да не им навредим по някакъв начин, а би било полезно да се знаят като последен изход ( ето до къде ни доведоха - да се крием и подправяме документи, за да предпазим децата си от глупавата система).

# 1 674
Тогава да попитам по друг начин-има ли лекар,който да не държи да се правят ваксините?Не може да няма и съвестни лекари.

# 1 675
  • Пловдив
В София може и да се намери, но за Пловдив не съм чувала някой да се е справил по този начин. И аз доста време търсих подобно решение на проблема и накрая с помощ на майки тука от форума, открих друг начин - официално комисия освободи детето ми от по-нататъшни ваксинации. В Пловдив, за разлика от другаде, е доста лесно това да стане... Peace

# 1 676
  • София
  Педиатъра не може да ви задължи да правите ваксините, ако нещо просто подписвате декларация че не желаете и това е. Никой не може да ви принуди, най-много да се наложи да плащате глоба в РИОКОЗ, която обаче засега само една мама сподели че и е наложена. Не искам отново да цитирам законите, където изрично е казано, че без съгласието на родителя не може да се извършва каквато и да е медицинска интервенция, а това за ваксините е само наредба и съответно си има споменати наказания при отказ.

# 1 677
В София може и да се намери, но за Пловдив не съм чувала някой да се е справил по този начин. И аз доста време търсих подобно решение на проблема и накрая с помощ на майки тука от форума, открих друг начин - официално комисия освободи детето ми от по-нататъшни ваксинации. В Пловдив, за разлика от другаде, е доста лесно това да стане... Peace
Ако не те притеснявам много,може ли да ми кажеш каква е тази комисия и на базата на какво отменихте вие ваксините.Не съм се сблъсквала досега с този проблем и искам да съм подготвена.

# 1 678
  • Пловдив
Aila, така е, но става въпрос за по-нататъшни проблеми в ДГ и училище...
А и не знам точно как стои въпроса с тези прословути глоби - мисля че някой тука беше споменал, че се дължи глоба в размер на еди колко си за първо нарушение т.е. първата отказана ваксина, после се явява второ, глобата е доста по-висока и т.н...А ваксините и реваксинациите хич не са малко...
Не съм се интересувала повече, щото намерихме решение на проблема чрез освобождаване - за мен това е по-добрият вариант. Да се знае точно какво е слагано на детенце и какво не, да го има черно на бяло макар че, не упреквам тези родители, които са намерили "гъвкав" педиатър...И аз така щях да постъпя, ако не беше станало с освобождаването.  Peace

# 1 679
  • Пловдив
benito2, писала съм за това няколко пъти по напред в темата.
Дъщеря ми е с АД... Peace

Общи условия

Активация на акаунт