Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 310
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
възможност да убедиш част от твърдоглавите неверници
Таzи zадача не е по силите ми...и аz сьм само човек с ограничено време.Сори Peace
А и zа какво ти е да четеШ такива иzследвания,само Ще се тревожиШ като майка,коят го е при4инила на детето си...Не искам да насаждам сьвест на никого.Затова е по добре да не zнаеШ.Довери се на педиатьра си,той zнае по добре от теб. Simple Smile

# 166
http://poisonevercure.150m.com/vaccines/vaccines_and_production_of_negat.htm
Ваксините и негативните генетични промяни.

# 167
Здравейте !
Благодаря на Кристчън и Алекс за информацията.
Аз имам един въпрос към вас.

Предстои ми да родя съвсем скоро. След като изчетохме голямо количесто информация по въпроса за ваксините, с мъжа ми решихме да НЕ ваксинираме децата си. Пред нас не стои проблема за детските градини и училищата, този въпрос отдавна има решение, но това е друга тема.
Говорих с акушерката, която ще ме изражда дали можем да откажем ваксините БЦЖ и Хеп. Б които се поставят непосредствено след раждане и няма как да им избягам. Тя каза, че можем да откажем хеп. Б ваксината но не и БЦЖ. Все пак ние смятаме да се борим до край и да се опитаме да я "отложим" - пък после никой не може да ни накара. Но искам да попитам, ако не успеем  да се преборим - много ли е опасна БЦЖ-то? Какви странични реакции може да има? Аз четох в листовките на регистрираните лекарства, но там нямаше нищо за странични реакции, нито се споменаваше алуминий или живак (за разлика от хепатитните  ваксини, които 2-3 страници са само за странични реакции и се споменава за наличието на живак алуминий и други непознати за мен отрови).
Ще ви бъда благодарна за информацията. Както и за идеи как бихме могли да се преборим или "отложим" ваксината.
Аз лично смятам да заложа на това, че детето може да има алергии или непоносимост към дадена съставка от ваксината, но никой не си прави труда (доколкото знам) да провери това преди да го ваксинират. Чудя се мога ли да ги забаламосам с това, че искам първо да разбера дали детето може да има свръхчувствителност към някоя от съставките и после да го ваксинирам.
В този ред на мисли - има деца, които са освободени поради алергии. КОГА лекарите разбират, че детето има алергии? След като получи алергичен шок от първите ваксини, които се бият в родилното или то се изследва преди да му се бият? 

# 168
Ежка, ако ти подпишеш и откажеш да се сложат ваксините, не е необходимо да ги "баламосваш" и измисляш причини. Те не се интересуват от твоята мотивация (и няма аргументи, с които да ги убедиш). Настоявай на твоето и не се притеснявай.

Иначе д-р Мишел Оден казва доста хубави неща за БЦЖ ваксината - мога да ти изровя линка - не пази от туберколоза, но пък помага срещу други болести. Докато за другите ваксини е доста по-скептичен.

# 169
Много благодаря на Крисчън и на Емем за отговорите тук и на лични! Честно казано незнам какво щях да правя без вас  Hug

# 170
Стар линк с много хубава информация.Който има време и желание да про4ете Ще му се иzяснят много неЩа. Peace
http://whale.to/a/mcbean5.html

# 171
Ежка, ние също сме взели решение да НЕ ваксинираме детето си. Смятам, че никой не може да ни задължи да тровим детето си. В родилното ни сложиха БЦЖ и хепатитната, но от там нататък нищо друго. Незнам дали е възможно да бъде "извадена" ваксина, но след като ни изписаха от родилното хомеопата ни ми даде едни капчици, които давах на малкия и той се опъпчи яко.
Желая ти едно леко раждане и прекрасно, здраво бебче   bouquet

# 172
Незнам дали е възможно да бъде "извадена" ваксина, но след като ни изписаха от родилното хомеопата ни ми даде едни капчици, които давах на малкия и той се опъпчи яко.

Не, не е възможно да се "извади" ваксината с Туя-та, която Ви е дал хомеопата, тя само намалява в някаква (малка, или голяма) степен негативните реакции и последствия от нея.

# 173
Zdravejte!

Opitah se da polucha malko poveche informacia za PENTAXIM, novata vaksina, kojato kakto razbiram veche vse po-chesto se predlaga ot GP-ta i nashite pediatri. Priznavam obarkah se totalno... Predstoi ni da slozim vaksina i nashata pediatarka mi predlozi tazi nova vaksina, kato izbora ostavi na men. Drugoto mi dete e veche na 9 godini i togava nikoj ne me pitashe, t.e. tja e imunizirana sas standartnite-bulgarskite. Sega, kogato az trjabva da vzema reshenie ne mi se ste da prevrastam deteto si v opitno zajche, samo zastoto veche sme v Evropa, a tam prilagat samo vaprosnata Pentaxim. Molja vi, dajte mi savet????  newsm78
Ima li njakakvi otzivi za tazi vaksina? Stom e nova, znachi njama nachin da razberem okazva li njakakvo negativno vlianie sled vreme? Ne stava vapros za tova dali mozem da si ja kupim i che trjabva da si ja platim. Stava vapros za tova- dobro li pravim na decata si??? Ili tova e porednata dalavera mezdu lekari i pharmacevti?
Blagodarja vi.  Praynig

# 174
Цитат
Ili tova e porednata dalavera mezdu lekari i pharmacevti?
Това не е тайна,а се zнае отдавна,че е така.

В ЕС се полzва Инфанрикс,а не Пентаксим.И двете ваксини могат да имат страни4ни реакции,гаранция няма zатова,че ЕС ги е иzбрал zа календара си.Информирайте се добре.Иzискайте бележката на ваксините и преценете.Говорете с педиатьра си,zадавайте му всички вьпроси,които ви хрумнат.Попитайте го дали детето ви Ще има странична реакция и каква.
Успех  bouquet

# 175
az, не мисля, че ваксините, за които говориш, са по-лоши от българските - напротив. Но това не ги прави безопасни. Странични реакции има по принцип от ваксините, от старите доста повече. Новите пък си имат други кусури (на мен примерно, без много да разбирам, ми е много неприятно, че новите ацелуларни ваксини са генно модифицирани). Но личната лекарка едва ли ще ти обясни много за рисковете - тянхата мисия е да ваксинират повсеместно.

# 176
Среща на "естествените" майки и деца на 24. 02

В неделя (25. 03) правим една среща и ще си говорим И за ваксините. Заповядайте, ако ви вълнува - разпишете се само в темата, към която води горният линк.

# 177
  • София - Варна - Бургас
eli_c
Цитат
към Christian:...Обади се на Римланд, ей ти телефона : (619) 563-6840, изкарай една табличка където ясно пише - живак - толкова и толкова при аутисти, толкова в контролната група, и да се докаже че е от ваксини, а не от сандвичи с риба три пъти седмично примерно Laughing. И гледай да не объркаш живак с олово при превода ...когато такъв известен и способен лекар и масон като теб

- Само с такъв арсенал от "аргументи" и обиди ли разполагаш?

- По-точно е да се нарече Ваксино-Фобия = Страх от Ваксини, а стахът често е полезна и интелигентна защитна реакция.  Peace

- За сведение: - Именно борбата на Гражданското общество, колкото и малко да е то у нас, доведе до Практични резултати - Конкурс за най-ниско съдържание на живак и други токсини във ваксините и борбата България да не бъде третирана като страна от Третия свят от страна на СЗО (Световната здравна организация) и като резултат - отхвърлянето на "живите" ваксини, увредили толкова много невинни деца.

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 19:46 от Aleksander

# 178
Ежка, ние също сме взели решение да НЕ ваксинираме детето си. Смятам, че никой не може да ни задължи да тровим детето си. В родилното ни сложиха БЦЖ и хепатитната, но от там нататък нищо друго. Незнам дали е възможно да бъде "извадена" ваксина, но след като ни изписаха от родилното хомеопата ни ми даде едни капчици, които давах на малкия и той се опъпчи яко.
Желая ти едно леко раждане и прекрасно, здраво бебче   bouquet

Всъщност има начин. Хомеопатията е в състояние да реши този проблем, и ако много се закучат нещата (т.е. има блокаж и не действат добре подбраните лекарства) има изопатични варианти - дава се потенцирана същата ваксина, която е нанесла поражения на детето, ако има такава. Обикновено това става след обстойно интервю, в което хомаеопата ще прецени какъв метод да ползва. Няма непоправими неща. Simple Smile

# 179
Здравейте !
Благодаря на Кристчън и Алекс за информацията.
Аз имам един въпрос към вас.

Предстои ми да родя съвсем скоро. След като изчетохме голямо количесто информация по въпроса за ваксините, с мъжа ми решихме да НЕ ваксинираме децата си. Пред нас не стои проблема за детските градини и училищата, този въпрос отдавна има решение, но това е друга тема.
Говорих с акушерката, която ще ме изражда дали можем да откажем ваксините БЦЖ и Хеп. Б които се поставят непосредствено след раждане и няма как да им избягам. Тя каза, че можем да откажем хеп. Б ваксината но не и БЦЖ. Все пак ние смятаме да се борим до край и да се опитаме да я "отложим" - пък после никой не може да ни накара. Но искам да попитам, ако не успеем  да се преборим - много ли е опасна БЦЖ-то? Какви странични реакции може да има? Аз четох в листовките на регистрираните лекарства, но там нямаше нищо за странични реакции, нито се споменаваше алуминий или живак (за разлика от хепатитните  ваксини, които 2-3 страници са само за странични реакции и се споменава за наличието на живак алуминий и други непознати за мен отрови).
Ще ви бъда благодарна за информацията. Както и за идеи как бихме могли да се преборим или "отложим" ваксината.
Аз лично смятам да заложа на това, че детето може да има алергии или непоносимост към дадена съставка от ваксината, но никой не си прави труда (доколкото знам) да провери това преди да го ваксинират. Чудя се мога ли да ги забаламосам с това, че искам първо да разбера дали детето може да има свръхчувствителност към някоя от съставките и после да го ваксинирам.
В този ред на мисли - има деца, които са освободени поради алергии. КОГА лекарите разбират, че детето има алергии? След като получи алергичен шок от първите ваксини, които се бият в родилното или то се изследва преди да му се бият? 

Има проблем и той ще се появи когато решите да си запишете детето на ясла или градина. Няма да го вземат.
Много тъпо, но е факт, доста майки са проплакали от това. Единствената алтернатива (докато задължителното ваксининиране отпадне ??!!) е да имате договорка с GP-то си и да не се правят, а да се отразяват в картона че са направени. За съжаление трудно се намират лекари, които да се съобразяват с личния избор на родителите... Аз вече над 2 години отлагам... обаче до момента не виждам изход.

Общи условия

Активация на акаунт