Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 451
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 525
Моля да отговорите в тази тема, ако сте имали нежелани реакции след ваксини.

# 526
  • Добрич
Аз отговорих в една друга "гореща" тема, но и тук ще кажа- ДА потърпевши сме от имунизациите, "благодарение" на тях сега моето момченце е "специално" дете.

# 527
Да, имали сме реакции - след всяка ваксина започват едни боледувания едно след друго без край, сякаш му пада имунитета.

От 2-рото ДТК + полио получи двуседмично разстройство, температура, кашлица и беше много зле. От тогава изведнъж рязко спря да яде, отказваше всякаква храна денонощно. 3-4 месечно бебе съм го хранила 2 пъти в денонощието с по 150 мл. кърма от шише докато спи. Следващата 1 г е пил млякото си, което му беше единсвена храна до 5м, само и единствено спейки. Останалата храна - или с много забавления, бебешки филмчета, или понякога и насила. Беше патологичен случай. Категорична съм че е от ваксината, въпреки, че тогава не знаехнищо за ваксините и ги приемах нормално, беше очевидно - причинно следствени връзки.
Неоантолог от майчин дом ми каза, че може ваксината да е засегнала мозъчен център, свързан с апетита и препоръча преглед при невролог. Заведох го на невролог, отказа да го изследва с ехограф през фонтанелата и отрече всякаква връзка с ваксината, още преди да го прегледа.
Проведохме терапия с логопед и психолог. Имаше известен напредък.
Хранителните му проблеми продължават и сега, вече 2 г. на всяко ядене си късам нервите жестоко с него.

# 528
При откаz от ваксина НИКОЙ НЕ Е ДЛЬЖЕН да подписва каквото и да било.Устното отричане е достатьчно.
Това,че института/клиниката Ще има проблеми,НЕ Е ПРОБЛЕМ НА РОДИТЕЛЯ,А НА КЛИНИКАТА.

Не давайте да ви вzимат децата насила от рьцете.Нека баЩата или майката да се сьпротивлява,да вика,креЩи...да удря ако трябва.Не си давайте децата Peace

# 529
Вижте това.Интересно е.Не е zа ваксини.
http://www.poodwaddle.com/worldclock.swf

# 530

Упс, исках да дам линк към тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213436.msg4687703#msg4687703, но съм забравила. Моля за извинение.

# 531
  • sofia
Аз отговорих в една друга "гореща" тема, но и тук ще кажа- ДА потърпевши сме от имунизациите, "благодарение" на тях сега моето момченце е "специално" дете.

Моето, също. Няма сила, която да ме накара някога да слагам още ваксини на децата си!

# 532

Упс, исках да дам линк към тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213436.msg4687703#msg4687703, но съм забравила. Моля за извинение.

Ще си изкопирам мнението от тук - там, тогава.  Peace

# 533
  • София
Едно въпросче само, че ми стана интересно. Днес на едно съседско бебе на 4 месеца са му били трета поредна ваксина: една инжекция в крачето и една в гръбчето. Много странно ми се видя, не бях чувала за инжекции в гръбчето, мноооого грубо ми се вижда като манипулация. Та въпроса ми е това да не е полиото? Ама тя беше на капки... Коя е тази ваксина?

# 534
Едно въпросче само, че ми стана интересно. Днес на едно съседско бебе на 4 месеца са му били трета поредна ваксина: една инжекция в крачето и една в гръбчето. Много странно ми се видя, не бях чувала за инжекции в гръбчето, мноооого грубо ми се вижда като манипулация. Та въпроса ми е това да не е полиото? Ама тя беше на капки... Коя е тази ваксина?
Не се поставят ваксини "в гръбчето" !!! (То това е най- малкият проблем, де..)На Бърди му излезе мазол на устата да го повтаря вече..Тези доФтори да вземат да влязат тук, да се  пообразоват..Къде става това? Rolling Eyes

# 535
  • София
Ми тук в София, в тази поликлиника на Плиска, май 21ва беше. В нито една листовка не съм чела да пише да се бие в гръбчето. А последствия за детето от тази манипулация може ли да се очаква, не само като реакция към ваксината, а по-лошо. Все пак това е гръбчето. Ми то всеки месец така, една инжекция в крачето и една в гръбчето... УЖАС! Тази е била последната порция.

# 536
  • Burgas, Bulgaria
вярно е че на някой места в София я слагат в гръбчето-аз не бих позволила прекалено много си позволяват тия лекари и без това още в родилното.

# 537
А последствия за детето от тази манипулация може ли да се очаква, не само като реакция към ваксината, а по-лошо. Все пак това е гръбчето. Ми то всеки месец така, една инжекция в крачето и една в гръбчето... УЖАС! Тази е била последната порция.
Не е изключено. Тук , във форума, многократно е писано за лоши последствия, именно след такова поставяне. Дано не ви се случва! Hug
Питай Бърди за подробности. Peace

# 538
  • София
А последствия за детето от тази манипулация може ли да се очаква, не само като реакция към ваксината, а по-лошо. Все пак това е гръбчето. Ми то всеки месец така, една инжекция в крачето и една в гръбчето... УЖАС! Тази е била последната порция.
Не е изключено. Тук , във форума, многократно е писано за лоши последствия, именно след такова поставяне. Дано не ви се случва! Hug
Никога не бих разрешила да слагат на Ани ваксина на гърба! Слава Богу, педито ни е от образованите. И когато отказах да сложат на Ани MMR ваксината, тя не се противопостави много. И май въобще няма да я сложим, малкото ми като че ли развива диабет.  Sad  Ще знам след изследванията и прегледа от ендокринолога.

# 539
Никога не бих разрешила да слагат на Ани ваксина на гърба! Слава Богу, педито ни е от образованите. И когато отказах да сложат на Ани MMR ваксината, тя не се противопостави много. И май въобще няма да я сложим, малкото ми като че ли развива диабет.  Sad  Ще знам след изследванията и прегледа от ендокринолога.
Не развива диабет. Много са малки отклоненията за да се твърди такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт