Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 375
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Враца
Birdie, преди време в този форум беше написал, че като дойдат при теб родители, който НЕ искат да ваксинират децата си ти им показваш снимки, на увредени неваксинирани деца. Ако не те затруднявам, би ли ги постнал тук или ми ги изпрати на лични, и аз ще ги сложа в темата. Или дай линк.

# 1 051
"Само един вьпрос,кратьк и ясен,липсва.
"Ще се случи ли това на моето дете конкретно"?
->Кое по-точно? Ти можеш да се пребиеш разхождайки кучето си... риск има навсякъде и във всичко.
Не такъв е подхода,просто.
Моите уважения към вас, докторе! Но, определено примера с кучето, не е подходящ.
 Има неща, които зависят от нас, родителите. Съдбата е съвсем отделен въпрос!
Birdie, преди време в този форум беше написал, че като дойдат при теб родители, който НЕ искат да ваксинират децата си ти им показваш снимки, на увредени неваксинирани деца. Ако не те затруднявам, би ли ги постнал тук или ми ги изпрати на лични, и аз ще ги сложа в темата. Или дай линк.
  Ще е добре, да се сложат и снимки на деца, които са получили усложнения, след ваксините. Особено, от полиомиелитната-жива ваксина, която се прилагаше до скоро.
  Ще помоля, преждеписалия, да изгледа филмчетата на първа страница...

# 1 052
  • София
   Изчетох единия линк за ваксините и реимунизацията в предучилищна възраст. През цялото време разбира се се обяснява за ползите и почти нищожните странични реакция. Накрая на статията обаче има  -
Цитат
Повечето имунизации се правят без въобще да създават неприятности. Програмата за
обезщетения при увреждане от ваксини е създадена, за да се облекчат настоящите и бъдещи
тежести на лица, засегнати от ваксинацията и на техните семейства.
    Без коментар.

# 1 053

Цитат
Повечето имунизации се правят без въобще да създават неприятности. Програмата за
обезщетения при увреждане от ваксини е създадена, за да се облекчат настоящите и бъдещи
тежести на лица, засегнати от ваксинацията и на техните семейства.
Явно са изчислили, че печалбата им от продажбата на ваксини е по-голяма, от колкото обезщетенията, които ще платят, ако Евентуално се докаже, че има настъпило увреждане от ваксина!

# 1 054
  • Варна, морето и сините вълни!

Явно са изчислили, че печалбата им от продажбата на ваксини е по-голяма, от колкото обезщетенията, които ще платят, ако Евентуално се докаже, че има настъпило увреждане от ваксина!

Много трудно е да се намери лекар(а в случая няколко)който да напише черно на бяло че усложнението е от ваксина....
Миналата година станах свидетел на фиаско в медицинско заведение.Не пожелавам ан никого да е на мястото на родителите които влетяха с дете ревящо вече 6 часа без прекъсване след поставяне на ваксина. Изпратиха ги в друго медицинско заведение за хоспитализация. По телефона лекарката се свърза с отделението което щеше да приеме детето. Явно беше под голямо напрежение лекарката, защото не си даде сметка какво говори и че аз съм в стаята. Разговора беше че са настъпили усложнения след ваксина.Да гледат да замажат положението, защото родителите са много влиятелни и могат да направят мизерии.

Сценката още е пред очите ми , сякаш се е случила преди секунди...

# 1 055
  • в джунглата
дъщеря ми е на 1г4мдосега сме слагали 2,3,4 м ваксината пентаксим. въпроса ми е сега кога трябва да сложим четвъртия прием на пенткасим  и дали това изключва другата ваксина за полиомелит?
-според джипито трябва сега да сложим пентаксим без да слагаме полиомели и после чак на 7г пак пентаксим
-спред педиатъра при които ходим трябва сега да сложим полиомелит и на 1г10м пентаксим.

на кого да вярвам, можели да се предозира?

# 1 056
дъщеря ми е на 1г4мдосега сме слагали 2,3,4 м ваксината пентаксим. въпроса ми е сега кога трябва да сложим четвъртия прием на пенткасим  и дали това изключва другата ваксина за полиомелит?
-според джипито трябва сега да сложим пентаксим без да слагаме полиомели и после чак на 7г пак пентаксим
-спред педиатъра при които ходим трябва сега да сложим полиомелит и на 1г10м пентаксим.

на кого да вярвам, можели да се предозира?

Задавате въпрос в погрешна тема!
Лично аз, не вярвам на никого! Вие си направете извода за компетентността на горепосочените "лекари"!

# 1 057
  • София
  Според новия имунизационен календар едната доза полио отпадна, така че с поставяне на Пентаксим няма нужда от още едно полио.

# 1 058
Няма смисъл. Тук няма да бъдат разбрани тези неща... .
Нямам проблеми в практиката си от ваксини. Не съм имал и се надявам да нямам.
Следвам добра програма.
Правя стриктно ваксините.
Образовам се по темите.

Така става. Не иначе. Руски тертипи не ни трябват-те са си за тях. Нека те им се наслаждават+книжките и глупостите им.

Българино, накъде искаш да вървиш? не става ясно, от четеното тук... .

# 1 059
Цитат
Така става. Не иначе. Руски тертипи не ни трябват-те са си за тях. Нека те им се наслаждават+книжките и глупостите им.

Българино, накъде искаш да вървиш? не става ясно, от четеното тук...

Бьрди,
Недей да сьдиШ само от Гьрция и БГ.
В по северна Европа се раzвиват неЩа около ваксинационните практики,които сьм сигурен,че си чул,но не искаШ да приемеШ.Ако не си чул или чел,прочети,може и друго да пиШеШ после.
Нормално е до последно човек да се опитва да се zаЩити.
Тук една педиатрична ординация се крепи 75% само на ваксини.Ако педиатьра не получава "неЩо" от ваксините Ще иzдьхне много бьрzо.
В Гьрция как е?
Хайде да не zадьлбаваме и да се обиждаме,няма смисьл.Че ваксините са един Театьр е повече от видимо zа отвореното око. Peace

# 1 060
Еми като няма смисъл защо изобщо се обаждаш в темата. Каква ти е целта? Да показваш колко си умен , обичаш да се конфронтираш, имаш времеме за губене ?  Thinking

# 1 061
Не е въпрос до защита.
Ваксините са утвърден и работещ начин за профилактика. Работещ сега, не утре или вдругиден.
Болестите и грижите около децата са толкова, че ваксините са една малка част от практиката над 12м възраст.
Нищо не получавам от ваксините-не си мисли че компаниите са щедри за продукт от по 20-30 Е. Още повече че програмите са задължителни и избора на педиатъра не е съществен в този случай.
Парите ги дават в други специалности-погледни натам, и попитай Вашите ортопеди и хирурзи.

Никой никого не е обидил.
Мен лично ме обижда факта, че културна и интелигентна нация като българската може тук да пише подобни неща, и да "размахва" руски тъпотии като образец на "светлата мисъл".

# 1 062
Еми като няма смисъл защо изобщо се обаждаш в темата. Каква ти е целта? Да показваш колко си умен , обичаш да се конфронтираш, имаш времеме за губене ?  Thinking

Да се поспрете малко, и да се поогледате. Че стават за смях нещата... .
А и от малко тъга-че толкова лесно Ви манипулират... с "доводи".

# 1 063
Попаднах на коментари по тв-то за поредния филм, който се разиграва - епидемията от паротит.
Ето как едно от момчетата, което беше отишло да се ваксинира, обясни постъпката си: "Така се застраховам за идните години. Това е нормално. Всеки трябва да го направи."
Последваха мненията на разни д-рки - много загрижени и притеснени от "епидемията". Никъде нямаше знак, че репортажът е поръчков (а според мен са длъжни да го отбележат, макар и дискретно).

Малко офф: Бърди, нали ни беше лишил от присъствието си във форума? След това щеше да пишеш само в твоята лична тема...Изостанала съм с клюките напоследък. Добре дошъл отново (на патерици го казвам навярно)! Ето пак ще има кой да направи темата по-цветна и забавна.

# 1 064
Цитат
Ваксините са утвърден и работещ начин за профилактика. Работещ сега, не утре или вдругиден.
Май пак Ще тьпчем на едно място както преди.
Така както си формулирал иzречението си мога да формулирам едно такова с обратното твьрдение беz да се аргументирам нали?

Ако zапочнем да иzваждаме научните данни,пак Ще иzбягаШ,няма смисьл...

Общи условия

Активация на акаунт