Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 364
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 065
Цитат
Мен лично ме обижда факта, че културна и интелигентна нация като българската може тук да пише подобни неща, и да "размахва" руски тъпотии като образец на "светлата мисъл".

Май това си го пропуснал да го прочетеШ..
Цитат
В по северна Европа се раzвиват неЩа около ваксинационните практики,които сьм сигурен,че си чул,но не искаШ да приемеШ.Ако не си чул или чел,прочети,може и друго да пиШеШ после.

Доходите ти от ваксиниране няма пове4е да коментирам. Peace

Не го гонете човека,нека си бьбрим,може пьк да иzлеzе неЩо на светлина от дискутиране.

# 1 066

[/quote]

Така става. Не иначе. Руски тертипи не ни трябват-те са си за тях. Нека те им се наслаждават+книжките и глупостите им.

[/quote]
 За руснаците не знам, но лично моя педиатър ме попита, дали искам да направи задължителните имунизации на децата ми?  Wink Явно, не всички лекари мислят еднозначно!  Wink

# 1 067
  • София
Цитат
За руснаците не знам, но лично моя педиатър ме попита, дали искам да направи задължителните имунизации на децата ми?  Wink Явно, не всички лекари мислят еднозначно!
  Кой е тоз педиатър и откъде е? Че съм в процес на търсене на педиатър съгласен да не слагаме оставащите ваксини без сериозни конфронтации.

# 1 068
Цитат
За руснаците не знам, но лично моя педиатър ме попита, дали искам да направи задължителните имунизации на децата ми?  Wink Явно, не всички лекари мислят еднозначно!
  Кой е тоз педиатър и откъде е? Че съм в процес на търсене на педиатър съгласен да не слагаме оставащите ваксини без сериозни конфронтации.
Извинявай, разчисти си кутията, че не мога да ти пратя съобщение! Joy

# 1 069
Явно беше под голямо напрежение лекарката, защото не си даде сметка какво говори и че аз съм в стаята. Разговора беше че са настъпили усложнения след ваксина.Да гледат да замажат положението, защото родителите са много влиятелни и могат да направят мизерии.

Горещо се моля, да са им направили "мизериите', които заслужават!

Нищо не получавам от ваксините-не си мисли че компаниите са щедри за продукт от по 20-30 Е.
Мисля си и още как. Wink Я кажи колко пациенти имаш и колко ваксини на година трябва да направиш на човек, пък ние ще сметнем. Wink И най-лошото е , че печалбата им, респективно твоята печалба не спира дотук. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 02:27 от Amarena

# 1 070
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236919.0

#Crazy #Crazy #Crazy
Добре, че напоследък нямам време да чета в Здравния, преди доста честичко се оцъклях така.

# 1 071
  • Варна, морето и сините вълни!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236919.0

#Crazy #Crazy #Crazy
Добре, че напоследък нямам време да чета в Здравния, преди доста честичко се оцъклях така.

"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! "

Тия дами дали ще срещнат някога бялата лястовица,било то и на сън????

А тук ако ме подушат че си водя неваксинирано детето може да ме оезкосмят  цялата  Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 15:58 от Mimito

# 1 072
Доста попрочетох тук за ваксините, прочетох Коток, конспирацията и т.н. Има много логика, но и някои неща не ми харесаха. Например, не ми хареса в книгата на Коток, че туберкулозата, хепатитът и др. болести били специфични за рисковите групи – наркомани, алкохолици, просяци.. абе мизерниците (в началото така се говореше и за СПИН-а, а какво се оказа). Ясно е, че лошата хигиена е рай за всякакви бацили, ама някак ми е елементарно като обяснение. Свидетели сме как в днешни дни това изобщо не важи за туберкулозата.

Друго – твърди се, че ако човек се зарази по нормалния начин, вирусът прониква първо през лигавицата и още от там започва имунният отговор на организма, който «дава сигнал за бой» и на всички останали системи. С ваксината този етап се избягвал. Важи ли това и за живата ваксина срещу полиомиелит, която се дава на капки през устата?

За световната конспирация – твърде крайно ми се вижда, не съм фен на такива теории, независимо, че може да има и доста истини в тях.

Пиша всичко това, защото като майка съм изправена пред едно от най-сериозните решения, които трябва да взема в живота си – да продължавам или не да ваксинирам детето си (изключая шарките – те са ясни, БЦЖ-то също, останаха ДТК и полиомиелит). За да стигна до решение, обаче, трябва да си отговоря на още много въпроси, които ще възникнат, когато задълбоча познанията си по темата. Но все от някъде трябва да започна.

# 1 073
  • София
  Грасем и аз се сблъсках със същите въпроси и още не съм намерила отговори за всички.
  Значи май и в книгата на Коток се признава, че при две от болестите не важи правилото, че се внасят директно в кръвта за разлика от естественото заразяване. Едното са капките полио, а другото е тетануса, защото при него също става директно в кръвообращението заразяването.
   Туберкулозата и другите болести доколкото схванах проблема е общото здравословно състояние и липсата на достатъчне слънчева светлина. Затова и бяха споменати просяци и затворници например. Отделно ясно е че пък именно за туберкулоза ваксината хич не действа.
   За коклюша който го дават като сериозен проблем при ваксините съм на 100% решена че също няма да го слагам. Педиатърката ми се съгласи за него поне без проблем. Каза че не е опасен и навсякъде се потвърждава че след годинка не е опасан за бебетата, но е кофти изкарвана болест. За ДТ още се чудя.
   Аз се опитвам да проверя една от тезите, че може изобщо при поставени както нас три броя имунизации да има нужда от още реиминизации. Тоест че може изискваното ниво на антителата да е достатъчно и с поставените досега ваксини. Например от влизането в ЕС едното полио отпадна. Оставам настрана това дали изобщо това е защита срещу болестити. Общо взето искам да мога без проблеми със закона и държавата да не продължавам с ваксинациите. Едната възможност е комисия, още повече че Николета е с АБКМ, но не ми се иска да стигам до там.
   В тази връзка искам да попитам дали тази подписка е предадена някъде? Не може ли да се опитаме да поддикнем управляващите за това да се махне задължителността на ваксинирането. Може да се наблегне че сме в ЕС и навсякъде избора е право на родителите.
   П.П Основните въпроси са ми: Кой е по-големия риск? Все пак да има странични ефекти от ваксините, дори и да са ефективни в някаква степен. Или ако първо все пак се разболеят от тези болести, едно здраво дете да не ги прекара по най-обичайно протичащия начин на детските болести и да попадне в малкия процент на усложненията. И в двата случая е ясно че има риск, само че при ваксинирането сме сигурни че все пак "нещо" се внася в организма. След филмите и книгите не съм изобщо убедена, че бих искала това да попада в организма на моите дъщери.
   Вчера гледах по новините, че са успяли с вируси да препрограмират кожни клетки в стволови и си спомних за една от тезите против ваксинирането. Че това реално е в световен мащаб генно инженерство, защото реално зе използват вируси с които може да се  препрограмира ДНК и доста често на организми с нечовешко ДНК.

# 1 074
smile3511Здравейте, имам дете в 5 клас. Ваксинациите от 1 ги пропуснахме, защото дъщеря ми има страх от игли и не позволи да и се прави нищо. Аз пък се заинатих, че искат да правят полиомелит, макар, че имаме такава ваксина и според мед. данни попадаме в периода да действие на предишната. Но не ,трябвало пак! Аз не позволих. Сега трябва да ни се прави манту. Дъщерята пак не дава. /Стрхът от игли го имаме от една интервенция в предучилищна възраст, когато мед. власти са отишли и са им вземали кръв за профилактични прегледи без родителите да знаят. Аз я ошамарих, че е позволила, защото изтръпнах, като знам как се работи в тази държава и не съм видяла какви игли са използвани и т. н./. Дайте ми някакъв съвет какво да правя. Не искам да я имунизирам, защото /да не ме чуе дяволът Тя има изключително силна имунна система. Не искам да я подлагам на излишни рискове. Дори и да има някаква епидемия, смятам, че рискът за нея е минимален. Вече за почти 12 години сме пили 2 пъти антибиотик и то защото заради нежелание да пие и сиропчета, кашлицата се усложнява. С личната лекарка се бяхме скарали заради имунизациите/тя си е права, защото от нея ги искат/, но така не може да продължава. Кажете начи, да подадем жалба към оумбудсмана ли, заради задължитилния характер на имунизациите или не знам. Поединично не става. Организирайте нещо. Аз съм от дълбоката првинция и при мен е овчедушие навсякъде., никой не смее да дигне глава за да не му я отрежат. Моята е още на раменете, но си спечелих славата на конфликтна личност, защото не си трая. Моят E-mail neliya_1968@abv.bg

# 1 075
  • София
Цитат
Кажете начин, да подадем жалба към оумбудсмана ли, заради задължитилния характер на имунизациите или не знам.
   Дали може наистина нещо да се направи по тази линия?

# 1 076
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
Въпреки лютите спорове за и против, аз питам казуистично. Изостанахме с трета ДТК и полио заради влошено здравословно състояние на бебето вече е време и за трети прием на Хепатит Б. Дайте ми съвет през какъв интервал да се поставят, че падито дава зор до началото на декемнир да сме ги направили newsm78

# 1 077
Някои педиатри не виждат проблем да сложат ДТК и ХепатитВ едновременно.
Други иzчакват поне един месец една от друга.

Цитат
заради влошено здравословно състояние на бебето

Дано не е предиzвикано това сьстояние от предиШни ваксини. Peace

# 1 078
Възникнаха ми още няколко въпроса:

Ваксината за полиомиелит е жива, тривалентна срещу І, ІІ и ІІІ тип – необходима ли е ваксина против и трите типа полиомиелит? Има ли отделна ваксина само за най-опасния тип на болестта? Кой от трите всъщност е типът, причиняващ трайна парализа?

Според ИК на РБ на 7 години се прави реимунизация с ДТ ваксина, а на 12 и 17 – ТД ваксина. Каква е разликата между ДТ и ТД?

Никъде не срещнах коментар на това, че майката предава на бебето си имунитет срещу прекараните от нея болести. Например, аз съм изкарала варицела (майка ми не), означава ли това, че беб има естествен имунитет срещу болестта.

# 1 079
Грасем,
По принцип никой от теzи три типа НЕ предиzвиква трайна паралиzа.Полиото минава беz симптоматика в 97% от случаите.
Милиони деца го карат беz да zнаят.Включително и ваксинирани,но поради обЩото убеждение,че Щом е ваксинирано не може да го иzкара,не може да се направи никакво zаключение отговаряЩо на реалността.
А и няма лаб.иzследвания,които да ПОЗНАЯТ дали е иzкарано полио.

Няма отделна ваксина.
ДТ е дифтерит и тетанус(zа деца).ТД  е  zа вьzрастни (над 6 години) тетанус реимуниzация(активна) и дифтерит.

Е как Ще среЩнеШ такьв коментар zа предаване на антитела...да е от полzа на някого освен zа детето и майката? Wink

Цитат
аз съм изкарала варицела (майка ми не), означава ли това, че беб има естествен имунитет срещу болестта.
Таzи болест я кара всяко дете неzависимо дали майката има имунитет или не.Раzбира се има иzкл.

Какво те тревожи?

Общи условия

Активация на акаунт