Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 994
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 785
Здравейте мацки,
Понеже така или иначе реших да поспоря с една дама в друга тема на тази тема и така или иначе рових и се чудих и четох, та реших да си копирам част от инфото и при вас, защото разглеждайки- вярно отгоре отгоре какво сте писали за ваксините попадам само на общи приказки и догадки.
Ако ваксините бяха толкова опасни, точно тук в Торонто където живеем, биха ги забранили и не биха вливали милиарди долари в разработката на нови. Това, че се е случило нещастие за мен е българска лекарска грешка. На българската медицина, бълг д-ри и български статии на тази тема не вярвам, винаги 100% си сверявам часовника с бейби център за всичко що касае децата ми. На въпросът vaccine в Американския сайт излязоха 124 статии

http://www.babycenter.com/search/showResultsForContent.htm?conte … eryString=vaccine.
Водещите статии са на тема ваксино чувствителна наследственост- няма такава зависимост. Повечето статии се повтарят.  Някои от тях са със заглавие: Поставянето на ваксини излага ли детето ми на риск от диабет/множествена склероза/астма/синдром на прекалената активност/аутизъм. Навсякъде първото изречение е не няма данни да има такава опастност. В същото време една статия гласеше, че ваксината с/у варицела, морбили и рубеола понеже е  жива може да предизвика лека реакция, т.е обриви и тн. http://www.babycenter.com/404_can-a-vaccine-ever-cause-the-disea … -protect_11449.bc
Полио ваксината от 2000г насам е с умъртвен вирус.

В Канадския сайт:
http://www.babycenter.ca/baby/health/immunisationsafety/ - и в тази статия няма нищо стряскащо или чак толкова фатално, освен, че за една от ваксините има риск 1:110 000

http://www.babycenter.com/404_do-vaccine-sensitivities-run-in-families_11487.bc

"True allergic reactions to vaccines are very rare — so rare that we don't know that much about them — but we're learning more all the time. "
Това е единственото по- съмнително изречение, което намерих- в смисъл, че истинските алергични реакции към ваксините са много рядки- толкова рядки,  че не знаем кой знае какво за тях- но научаваме постепенно през цялото време.

Друго стряскащо не успях да открия в бейби център. Бейбицентър е сайт, в който статиит4е са достоверни, иначе следва съд, за това им вярвам 100%.

За компетентността на българските лекари- не ми се коментира, но съм убедена, че ако не открият причината за нещо, защо пък да не обвинят някоя ваксина.

# 1 786
Е, ти какво искаш всяка листовка да започв с: Внимание, опасно за живота ли?
Че тогава кой ще ги сложи  hahaha
Второ, в Торонто не са забранени, но не са и задължителни!!!
Както казваше Кристиян, всеки си заслужва съдбата Thinking

# 1 787
Второ, в Торонто не са забранени, но не са и задължителни!!!
Oooo, Миме, не само в Торонто не са задължителни, ами в цяла Канада. Но точно тук настъпва един голям спор, едно размахване на пръст, че и в нашата Канадска тема дори. Видите ли никой нямало да ни вземе децата на училище неваксинирани. Само че не се чете внимателно.
А темата за ваксините не мога да се съглася, че е пълна само с български статии, точно обратното.
Това че в еди кой си Американски или Канадски сайт не пишело нищо обезпокоително не ме успокоява.
А за милиардите долари, които се вливат в този бизнес сме го коментирали по- напред защо, кой и за какво.

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 03:10 от Вери

# 1 788
Браво, kokonka !
Значи влезе, прочете отгоре - отгоре и реши, че ние тук си приказваме общи приказки и правим догадки.
Доста страници си изпуснала..Тук някои си счупиха пръстите да пишат и не си правят никакви догадки.
Защо всичките ти линкове са от това бебешко сайтче, на което вярваш 100% ?! Shocked
Ако наистина искаш да откриеш истината , сравни информация от различни източници, наистина независими, а не се доверявай сляпо на никого, само защото видиш ли, ако излъже, "следвал съд". hahaha Колко осъдени лекари си видяла? И да ги осъдиш , какво? Комар ги ухапал..

П.П:
А на това обърна ли внимание?

Our Sponsors:

Aveeno Baby
Cord Blood Registry
Garanimals
GoodNites
Huggies
Johnson's Baby
Pull-Ups
Viacord

Представям си, че се появи някакъв проблем с пелените на Huggies , да речем.
И какво? В сайта ще напишат: "Не купувайте пелени на Huggies, защото предизвикват алергии!"
ще напишат, ама друг път! Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 02:59 от Amarena

# 1 789

Ако ваксините бяха толкова опасни, точно тук в Торонто където живеем, биха ги забранили и не биха вливали милиарди долари в разработката на нови.
............................

Бейбицентър е сайт, в който статиит4е са достоверни, иначе следва съд, за това им вярвам 100%.

Слез малко на земята.

# 1 790
Ваксините- са право на личен избор:
1. Не всяко у-ще и детска градина би приело детето ми ако не е ваксинирано
2. В мегаполисът , в който аз живея, предпочитам да имам спокойствието, че детето ми е ваксинирано, отколкото да се притеснявам кога и къде с каква зараза ще се сблъска.

И още нещо- предполагам, че в този ред на мисли отричате и хомеопатичните лекарства, понеже те се произвеждат на същия принцип. По вашата логика- представям си те пък до какви увреждания водят особено ако се вземат редовно, нали?

Честно казано ни най-малко ме интересува дали ще променя нечие мнение тук, исках просто и другата позиция да бъде подкрепена и то с факти, защото ми се струва, че вие май само си чешите езиците и се настройвате една друга.

Относно бебешкото сайтче- ами то ми бе препоръчано от болницата, в която раждах като достоверен източник на инфо, наред с цял списък други сайтове, които също прегледах, но нямаше нищо притеснително.

Нямам намерение да си губя времето  и да влизам повече в темата ви, така че не се хабете с отговори.

P.S. Миналото лято докато бях бременна в 4-я месец дъщеря ми се събуди една сутрин повръщайки кръв на фонтан и така цял ден- на мен никак не ми стана весело.  Аз си знам какво преживях- диагнозата беше варицела и не мога да кажа, че я изкара леко.

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 16:51 от kokonka

# 1 791
Хм, детето не е ли било ваксинирано срещу варицела (доколкото разбирам от поста ви би трбявало да е вкаиснирана)? И какво е обяснението ви, че хем ваксинирана, хем се е разболяла ?

# 1 792
?!?!?! В Канада, както и в България, за разлика от Япония и някои щати на САЩ не се практикува ваксинация против варицела.
http://en.wikipedia.org/wiki/Varicella_vaccine

# 1 793

отричате и хомеопатичните лекарства, понеже те се произвеждат на същия принцип.

Това е една много голяма глупост. Двете нямат нищо общо по никакви паамертри, съдържание, начин на действие и изобщо не могат да се сравняват.

# 1 794
И още нещо- предполагам, че в този ред на мисли отричате и хомеопатичните лекарства, понеже те се произвеждат на същия принцип. По вашата логика- представям си те пък до какви увреждания водят особено ако се вземат редовно, нали?
Това пък къде го прочете, че се произвеждат на същия принцип? Не, не ги отричам. Има цяла тема за хомеопатията. "Взимат редовно"?! Не знам някой да си гълта хомеопатични лекарства сутрин за закуска профилактично.

# 1 795
?!?!?! В Канада, както и в България, за разлика от Япония и някои щати на САЩ не се практикува ваксинация против варицела.
http://en.wikipedia.org/wiki/Varicella_vaccine
М да, грешката е моя  Peace

# 1 796

Вижда се, кой се заяжда.. Там е проблемът, че си представяш и предполагаш само, вместо да прочетеш нещо, различно от твоето мнение.
Относно повръщането на кръв. Не съм чувала да е свързано с варицела..По- скоро може да е усложнение, което се е получило Бог знае след какви медицински третирания.
Въобще не е коректно да пробутваш случай, с който не си наясно, като потвърждение на тезата си. Ако кажеш, че детето ти до онзи момент не е било приело никакъв медикамент или никаква ваксина.., може и да се съглася с теб. Но съм сигурна, че не е така. Wink

# 1 797
Ако искаш да научиш повече за хеморагичната варицела ( т.е. варицела с хеморагични усложнения, с кръвозиливи, особено от гастро-интестиналния тракт) можеш да прочетеш тук ,  както и тук - case 1 & case 4

# 1 798
Не ми отговори на горния въпрос. Няма и нужда. Ти сама си знаеш отговора. Всеки сам си взема решенията за себе си и детето си.

Варицелата като детска болест е безобидна. За да се стигне до усложнение има причина, пак ти казвам.
Достатъчно ми беше да прочета, че се случва при пациенти с, както се изразява традиционната медицина, "понижен имунитет".  Предполагам, знаеш , кои са едни от факторите. Всички тук ги знаем.

Съжалявам, разбира се, за случилото се. Всички искаме децата ни да са здрави.
Нямам време за губене в безсмислени спорове.

Господ ни е дал глави на раменете, за да подлагаме прочетеното на съмнение.  PeaceУтъпканите пътища са много удобни и лесни.

# 1 799
Amarenа?
Да не ме обърка с kokonka?

Общи условия

Активация на акаунт