Pandora - Тема 7

• 43 844
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм връщала дефектен артикул към Силвър Корт като преди това ходих до физически магазин на Пандора. Няма как оттам да го сменят, тъй като е закупен от друг търговец. И да, въпреки че проблемът е в тях (в случая дефект), клиентът си поема доставката по връщането и обратното получаване на новия артикул. Тъпо, но факт.

# 586
# 587
Е това със заплащането на разходите е супер тъпо, направо ще ме е страх да поръчам вече. Ползвам сайта, въпреки че имам магазин на 500 метра от нас, но там все това което искам е изчерпано…..

# 588
Не може, те са различни юридически лица, един вид бижуто е купено от "посредник" и страните по договора са клиентът и посредникът, "Пандора" са изпълнител на гаранцията, но като страна по друг договор за представителство със "Силвър корт". Да не говорим, че всъщност марката се предлага от 2 фирми, които са с идентичен адрес на седалището, вероятно и с еднакъв собственик, но пак са 2 отделни юридически лица, та преди години ваучерите за Pandora можеха да се използват само в магазина (мола), от който са закупени. Съответно и гаранцията само там се искаше, някаква пълна бутафория беше, сега не знам дали е още така или са направили нещо. И да, таксите за доставка и връщане към Silver Court са доста високи, не знам защо не са договорили по-добри условия с куриерите.

# 589
Да ви се оплача! Купих от  сайта обеци за девойката и едната не се закопчава, отивам в магазин в мол, за да заявя дефекта в срока на гаранцията. Магазинерката ми заяви, че щом съм ги купила от сайта, да се обадя и да им ги изпращам, те не се занимавали с това. Направо се ядосвах! Нали все пак са един и същ магазин! То гаранционното обслужване в двете посоки само за куриера ще ми излезе близо  25лв. Ужас!
Не знам за в България, но в Англия е по този начин. Закупена он лайн стока не може да се рекламира във физически магазин. Пише го изрично в условията на сайта им. Идват с безплатна доставка (поне преди). Пишете им на чат или мейл.

# 590
Да, това също, често онлайн магазинът на дадена марка се управлява отделно от физическите магазини и си има отделно счетоводство, складове и пр.

# 591
  • BG-DE
И в Германия закупено онлайн бижу не може да се връща/рекламира във физически магазин.

# 592
  • София
Да ви се оплача! Купих от  сайта обеци за девойката и едната не се закопчава, отивам в магазин в мол, за да заявя дефекта в срока на гаранцията. Магазинерката ми заяви, че щом съм ги купила от сайта, да се обадя и да им ги изпращам, те не се занимавали с това. Направо се ядосвах! Нали все пак са един и същ магазин! То гаранционното обслужване в двете посоки само за куриера ще ми излезе близо  25лв. Ужас!
gaMala, връщането трябва да бъде към Силвъркорт. Аз бих те посъветвала да се свържеш с тях по телефон или имейл и да обясниш, че си получила дефектно бижу и да опиташ заради това да се договориш връщането да е за тяхна сметка. Така постъпих аз, когато ми бяха пратили грешен талисман и те приеха да го върна за тяхна сметка.

# 593
Не знам за в България, но в Англия е по този начин. Закупена он лайн стока не може да се рекламира във физически магазин. Пише го изрично в условията на сайта им. Идват с безплатна доставка (поне преди). Пишете им на чат или мейл.
Доставка и връщане е безплатно за клиента. В опаковката на продукта в наличен лейбъл за връщане.

# 594
  • BG-DE
В Германия, Англия и др.страни е така но очевидно в България не е и затова наистина е най-добре да говори с тях по телефона.

# 595
  • Down south
По повод горната дискусия, се разрових да погледна каква им е политиката за пазаруване от България
Цитат
Does Pandora accept international cards with billing address outside of the U.S?

The Pandora US Online store accepts  international cards with billing address outside of the U.S. with the exception of the following countries: Albania, Bangladesh, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Burma, Croatia, Cuba, Greece, Iran, Kosovo, Lebanon, Libya, Macedonia, Montenegro, N. Korea, Serbia, Slovenia, Somalia, Sudan, Syria, and Turkey.
Не съм много изненадана, но въпреки това ми стана неприятно, че България е в списъка.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 04:16 от Daylily

# 596
Daylily, това е много оффтопик, но все пак:  тези страни са (бяха поне преди) известни в Щатите основно с фалшификаторите и финансовите измами. Не искам да си спомням какви схеми въртяхме преди 20 години, за да си купим членство в официалния фен клуб на Металика, дето струваше по 200+ долара на година, и от България искаха не знам колко документи сканирани + плащане задължително с кредитна карта с не знам какъв статус (златен или платинен), което в ония години смятай колко точно разпространено и достъпно беше тук. Добре пазим статуквото.

# 597
  • BG-DE
Това, че България е в този списък не ме учудва, явно "доверието"в нашите финансови институции е стабилно ниско 🙂 но искрено ме учуди и разсмя това, че фигурира и Северна Корея 😂 Те дори и да имат кредитни карти да пазаруват от американски сайт е чиста фантастика 😂 и за да съм все пак по темата не мога да не се похваля, че грабнах днес на супер цена едно много сладко ангелче, последно беше и просто нямаше как да устоя 😂

# 598
Нека го видим.Smiley

# 599
  • BG-DE
В сайта вече го няма, снимката е от нета, като дойде по-хубава 😂

Общи условия

Активация на акаунт