На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 84 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • на морето
Знаете ли да ли къде в Лозенград мога да намеря аксесоари за бербер, демек бръснар. Моят син се е запалил и иска всичко необходимо да му купя. Дали в Гратис ще има такива неща или на пазара утре?

# 361
Хубава разходка беше, но скоро няма да е каквото беше, според мен.

И аз така мисля, но турското гостоприемство и кухня нямат равни. Умеят съседите така да те посрещнат, като че ли само теб са чакали. Особенно в по-малки населени места е много трогателно. Обикновенно не знаят друг език освен турски, а личи,че искат да ти помогнат ако ги попиташ нещо. Там два,три прекарани дни , като се върнеш имаш чувството, че си бил със седмици.
И въпреки всичко, по-евтино е и горивото и храната. И ако има нужда да се купуват лекарства нещата си отиват на мястото. И колкото по-малко се бута в пренаселени с туристи места,толково по-очарован остава.
 Който обича да пътува , препоръчвам мостта на Чанаккале.
Изключително впечатляващо!
И да го вържем с темата, винаги
се намира какво да се купи, колкото и нищо да не му трябва на човек.
Това мини ренде ми беше подаръкът за всички дружки от последното пътуване.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 19:36 от Tony Maria 22

# 362
Таксата за моста колко е?

# 363
Таксата за моста колко е?

Към 15 евро беше

# 364
Как ми пуснахте мухата с този мост и ме вкарате в размисли. Отиваме за 3 дни до Одрин и сега се чудя вторият ден дали да не отидем до там, другите два ще са ни достатъчни за пазаруване...

# 365
Аз минавам до се оплача от Ебебек в Кипата. В неделя пазарувах доста неща (както винаги) и всеки път си чакам разпечатката, защото при тях не е обикновен бон, ами като фактура. Та...не стига, че на втори артикул на памперсите нямам 30% отстъпка,ами и са ми таксували някакво списание за 10тл. Не че съм за парите, ама не се прави така! За първи път ми се случва и затова реших да предупредя и други, които пазаруват там да си гледат нещата навреме.
Според мен наистина са завишени цените, както навсякъде по света, но пак е много по-евтино (Сравнявам с март тази година - маслото от Мигрос 1кг тогава 62.50тл, срещу малко под 100тл сега). И да станат цените като тук,  пак ще пазаря  от там, защото и качеството е друго. А и разходката, хапването, друго си е Simple Smile

# 366
  • Пловдив
Специално в Мигрос търсих нескафе, но нямаше нищо изгодно. С промоцията в Лидъл в България е по-евтино.

Нескафе имаше в Мигрос до Маргито днес-пакет 300гр. беше около 76 лири или нещо от сорта. И учудващо го бяха запраскали под витрината със сирената  Grinning
Днес 8 часа хванахме смяната на нашите до 8:10-в общи линии за половин час минахме цялата граница. На връщане 5 и нещо няколко колони от поне по 20тина коли пред нас-за 1 час се мина границата. Нашите митничари супер точни-нещо за деклариране,отвори само багажника за секунда и ми връчва бележката да заминавам. Някакъв господин с куфари му ровиха куфарите обаче Simple Smile Аххх какъв порой обаче се изсипа в Одрин след 16:30....Ами и там си имат проблем с отводняването на улиците около борсите ,пък и покрай джамията.
Бензина е почти 23 лири,газта 11.05 лири.

ПП:и да и ние забелязахме покачването на цените сравнение с март месец. Някои неща с 50% отгоре

# 367
  • София...........
Дами,
къде в Одрин има магазин на Golden Rose и дали е добре зареден?

# 368
Дами,
Аз видях в магазините на центъра, които са като нашите ДМ, за името не мога да се сетя, но цените бяха високи.

# 369
Дами,
Цените на Golden rose са двойно по-високи от цените в България.

# 370
Някой питаше за моста - 200тл е , като може да се плаща в брой, може и от стикера. Поне това прочетох във ФБ групата за почивка в Турция. След седмица ще разбера лично.

# 371
Излезна ми банкирането на ЦКБ .На 11,8 е лирата.Много добър курс.

# 372
  • Бургас
Вчера бяхме в Лозенград и се прибрахме с прословутия матрак. Голяма атракция за всички полицаи по пътя. Умряха хората от смях с нас.
На връщане обаче на МТ това гише с проверките за глобите създава голям проблем. Много се чака, не искат да се плаща с карти, все казват, че има проблем с ПОС-а.
В Лозенград вече е отворен магазин Tedi, малко тип Pepko i KiK. Намира се срещу Фло.

Хубави ягоди за 20 лири килото, тиквички по 5 лири и други зеленчуци купихме от една сергия в центъра.
ММ си купи слънчеви очила Армани от една оптика в центъра, но разликата с цените тук не е особено голяма.

# 373
Лирата с карта на Райфайзен днес е 0.119

# 374
  • Димитровград
А с Револют: 😂

Общи условия

Активация на акаунт