На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 84 632
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Ние ходим в големия Мигрос (Кипата).

Really,в кое заведение хапнахте в Мола?

Имам въпрос относно заведенията - запазвате ли маса за обяд или вечеря? На обяд в събота ще бъдем в Марги и искам да пробваме Айдън,а за вечерята съм набелязала този известния до Ераста (Айчичек май беше,забравих му точното име). Чудя се дали да ходя да запазвам или вечерта ще има места.

# 451
В Айдън много бързо се освобождава маса, не сме чакали повече от 5 Мин.

# 452

Имам въпрос относно заведенията - запазвате ли маса за обяд или вечеря? На обяд в събота ще бъдем в Марги и искам да пробваме Айдън,а за вечерята съм набелязала този известния до Ераста (Айчичек май беше,забравих му точното име). Чудя се дали да ходя да запазвам или вечерта ще има места.
В нито един не съм запазвала. В Айдън ходим за обяд, Айчичек за вечеря.

# 453

Ми май не мога да си спомня с точност, Tavuk нещо си, едните ескалатори бяха брандирани с него.

Сега вечеряхме в Айдън, имаше свободни маси.

P. S. Кой е най-големият Мигрос тук?

# 454
В бившата Кипа е 5М Мигрос.

# 455
  • Бургас
Дафлон 500 купих от Истанбул на 12.05 ,преди това в Одрин на аптека в центъра ми предложиха друг вариант купих един брой понеже не беше за мен.След това в друга аптека далеч от центъра си намерих Дафлон.

# 456
Прясно инфо от днес.
Ново осезаемо вдигане на цените,на хранителните стоки във всички вериги. Дори още масово не  бяха сменени етикетите и се получава голяма изненада на касата и.... Разправии. Имайте едно на ум. Гледайте касовите бележки

# 457
Здравейте,
Имам въпрос за пердетата. Избрала съм си блекаут завеса в специфичен цвят от България, но искам да си поръчам такава в Одрин. Може ли да ми препоръчате магазин, на който да напиша какво точно съм харесала (марка и цвят номер) и те да ми го намерят. Искам само плата, без шиене и доставка. Ще отида да си го взема Simple Smile .
От Одрин си кпупих блекаут на 150 ТЛ, а тук в София са по 55 лв метъра.

# 458
  • Бургас
Малко неспецифичен въпрос. Купих баклава за подарък, опакована е в кутията, запечатана. Дали ще й стане нещо за 10 дни, че чак тогава ще мога да я дам? Да не рискувам.

# 459
Здравейте,
Имам въпрос за пердетата. Избрала съм си блекаут завеса в специфичен цвят от България, но искам да си поръчам такава в Одрин. Може ли да ми препоръчате магазин, на който да напиша какво точно съм харесала (марка и цвят номер) и те да ми го намерят. Искам само плата, без шиене и доставка. Ще отида да си го взема Simple Smile .
От Одрин си кпупих блекаут на 150 ТЛ, а тук в София са по 55 лв метъра.
Зад мол Ераста има специализиран магазин за пердета. Казва се Кутлу перде. Имат голямо разнообразие от пердета, както и много мостри. Преди време имаше видео на Денислав Алексиев от групата във Фейсбук "Пазаруване в Одрин" от магазина за пердета. Имат и български говорящ. https://www.facebook.com/kutluperdetasarim
https://youtu.be/VT40r8URFSw
Tintina - Ако баклавата е прясна и я съхраняваш в хладилника би трябвало да се запази. Само че после трябва да се консумира бързо.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 11:32 от zlatunka80

# 460
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
 Един по- специфичен въпрос, относно правене очила в Турция.
На ММ са му изписани очила, които тук му излизат близо 1000лв. и му дават 4 раб.дни срок за изпълнение. Знаете ли оптика в Турция /Люлебургас, Одрин, Лозенград/, където можем да се разберем на български или английски, по вайбър или whatsapp. Идеята ми е, да отидем и да ги поръчаме и те да ни ги изпратят, ако не станат в рамките на деня, и естествено ако ни излизат по- на сметка Simple Smile

# 461
И аз това попитах по назад но нищо .....

Здравейте Simple Smile
 Един по- специфичен въпрос, относно правене очила в Турция.
На ММ са му изписани очила, които тук му излизат близо 1000лв. и му дават 4 раб.дни срок за изпълнение. Знаете ли оптика в Турция /Люлебургас, Одрин, Лозенград/, където можем да се разберем на български или английски, по вайбър или whatsapp. Идеята ми е, да отидем и да ги поръчаме и те да ни ги изпратят, ако не станат в рамките на деня, и естествено ако ни излизат по- на сметка Simple Smile

# 462
  • Стара Загора
Два пъти сме правили очила на мъжът ми. Веднъж в Одрин преди 4-5 години и миналата година в Дидим.
В Бг му искаха по над 600 лв на стъкло и не можаха да отговорят на всичките му претенции.
И двата пъти влизахме напосоки в оптиките. 😁
В Одрин ги направиха за 3000 лири за 3 дни (около 800 лв). Момичето в оптиката знаеше елементарен английски, ние малко турски и успяхме да се разберем някак.
Но очилата са прогресив, с астигматизъм, с хиляда защити,Hoya стъкла. Като отидохме да ги вземем му подариха слънчеви очила с неговия диоптър за гледане.

И понеже седна върху тях и счупи рамката се наложи да правим още едни. Използвахме времето, като бяхме на море в Дидим и там пак напосоки се намъкнахме в Renk Optik. Там вече говориха добър английски. Мисля, че и го преглеждаха на компютър, въпреки че задължително искат рецепта. Цялата работа след отстъпки и пр. излезе 2600 лири миналото лято, лирата беше към 20 Ст. Но ги правиха 7дни.
Рамка, най-високият клас стъкла Nikon с доживотна гаранция и допълнително към рамката залепящи се тъмни стъкла.
За по специални очила не бих рискувала с вайбъри и пр. Отивам на място. Предполагам, че сега цените са доста нагоре, но те и нашите не са се спрели на едно място.

# 463
  • Бургас
Със сигурност, ще отидем на място, да ги поръчаме! Идеята на предварителната комуникация е, да знаем дали могат да ги изработят, ориентировъчна цена да ни дадат и евентуално да изпратят, след това.  Simple Smile

# 464
  • Mostly in my mind
Малко неспецифичен въпрос. Купих баклава за подарък, опакована е в кутията, запечатана. Дали ще й стане нещо за 10 дни, че чак тогава ще мога да я дам? Да не рискувам.
най-много да стане още по-хубава. захарта е консервант, нищо й няма на баклавата. не се притеснявайте. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт