На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 84 598
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Където морето целува небето...
За антибиотици трябва турска рецепта, без такава не дават.
Не знаех, имам българска от ЛЛ и мислих, че ще мога да взема с нея. Благодаря!

# 511
За антибиотици трябва турска рецепта, без такава не дават.
Не знаех, имам българска от ЛЛ и мислих, че ще мога да взема с нея. Благодаря!

На някои места дават и без рецепта. В Истанбул специално никога не са ми искали, в Одрин ми се е случвало да ми поискат рецепта.

# 512
  • Пловдив
Преди 10-тина дни бях доста зле с гърлото, и в Истанбул, и в Одрин ми отказаха в по 3-4 аптеки, дори в Истанбул собственикът беше от Хасково, даде ми някакво пръскало с прополис и каза, че е много строго с антибиотиците и не може да ми даде. Питах дали не може да направи изключение, защото бях на хоров фестивал и трябваше да пея, но беше категоричен.

# 513
Аз наскоро купувах от Нишанташъ в Истанбул и не са ме питали дори за рецепта, че даже купувах и за познати общо 10 опаковки.

# 514
  • София
Момичета, много спешно ми трябва информация има ли аналог на АБ Панцеф суспензия 100 мг в Турция. Някоя ако е купувала моля да ми пише.

Панцеф не съм купувала, но антибиотик без рецепта - да. Не пречи да се пробва Simple Smile
Ето всички аналози на панцеф по активна съставка:

https://ilacabak.com/etkengoster.php?Id=51

# 515
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте, рових се в гугъл картата на Одрин за аптеки и за сега нито една няма сайт. Трябва ми онлайн аптека в Турция за да проверя за едно лекарство.Някой може ли да помогне?Благодаря!

# 516
  • Пловдив
Здравейте, рових се в гугъл картата на Одрин за аптеки и за сега нито една няма сайт. Трябва ми онлайн аптека в Турция за да проверя за едно лекарство.Някой може ли да помогне?Благодаря!
в горният пост е посочен сайта. Търси се по име или активна съставка и дозировка.

# 517
Ако се интересувате от самото лекарство - има сайт, на който може да видите дали лекарството го има  в Турция и цената му.
Някои лекарства ги има, но с друго име. Може да се търси по активна съставка.
https://www.ilacabak.com/
А иначе има една аптека, където има български говорещ фармацевт и може да се свържете по телефона или ако имат Вайбър.
 Filiz Eczanesi +90 284 212 48 35,
Sabuni, Talat Paşa Cd. No:145, 22100 Edirne Merkez/Edirne, Турция
А друга аптека, която е на центъра има Фейсбук страница и също може да се свържете с тях.
https://www.facebook.com/mehmetayecz/

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 09:11 от zlatunka80

# 518
  • Пловдив
Преди 10-тина дни бях доста зле с гърлото, и в Истанбул, и в Одрин ми отказаха в по 3-4 аптеки, дори в Истанбул собственикът беше от Хасково, даде ми някакво пръскало с прополис и каза, че е много строго с антибиотиците и не може да ми даде. Питах дали не може да направи изключение, защото бях на хоров фестивал и трябваше да пея, но беше категоричен.

И аз съм на същото мнение-без турска рецепта не ми продават антибиотик,с аптекарка от Текирда сме добри приятелки и през зимата когато ходихме за пореден път ми отказа антибиотик без турска рецепта,пробвах и в Силиври,и в Чорлу-същата работа,с бг рецепта не ми дадоха антибиотик.

# 519
  • Варна
Здравейте!

Моля тези, които са били в някои от тези хотели да препоръчате по-добрия, плюсове, минуси.

https://www.sabanacikgozhotel.com/
В този хотел бяхме при нашето ходене в Одрин. Хотелът е приличен. Според екскурзоводката бил 4 звезди, според мен е около 2. Голямо предимство му е, че е на самия център. Недостатък е, че е близо до няколко джамии и рано сутринта включват уредбите за молитва. За една нощ беше добре.

# 520
Препоръчвам Kaleroom, също в центъра, страхотен домакин, 100% ангажиран с гостите, и върхът е, че закуската може да е по всяко време, за поспаланковци като нас Simple Smile

# 521
  • Пловдив
Подкрепям за  Kaleroom. Собственикът дори ни помогна да си наредим покупките в колата! Малко е хотелчето, базово обзаведено, но напълно достатъчно и много чисто! Сутринта не се чуваше джамията.

# 522
Момичета, препоръчайте нещо за алергия. Алергична съм към цъфтящи треви и вече ме сърбят очите, дразни ме гърлото и  ми тече носът.

# 523
Момичета, препоръчайте нещо за алергия. Алергична съм към цъфтящи треви и вече ме сърбят очите, дразни ме гърлото и  ми тече носът.
Xyzal , ама вече не го произвеждат, затова един от аналозите му LEVISET

# 524
  • София
Препоръчвам Kaleroom, също в центъра, страхотен домакин, 100% ангажиран с гостите, и върхът е, че закуската може да е по всяко време, за поспаланковци като нас Simple Smile

Собственикът е родом от Анталия и обиколил света. Уникален човек и има какво да си бъбриш с него. Много дружелюбен, много общителен. Много обича българите и си има вече доста завързани приятелства със сънародници. Ние се сприятелихме и винаги отсядаме при него. Знае английски и винаги, когато сме имали нужда от съдействие, го питаме за каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт