СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 142
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Подкрепям Femme по въпроса с отпуските. Може после да трябва да го пуснеш малко по-късно на ясла/градина и тази отпуска натрупаната да ти е много полезна.
Със сина ми ползвах такъв мобилен повивалник и го слагах на кухненския плот, но сега като видях този от Икеа ми се стори много по-адекватен вариант. Ще взема да офертирам таткото за такъв Simple Smile

# 151
Разбирам ви идеята за отпуската след майчинство. Но в моята фирма счетоводството е толкова зле, че предполагам да си ги взема предварително. Недай си боже да ми ги погасят по давност както стана преди 2 години.

# 152
И аз ги гледах тези от ИКЕА, но проблемът е, че е бял. Бебето ще е в спалнята за начало и там мебелите са дървесен цвят. Кошарата и бебешкия скрин също. А после няма и къде да го сложа, в детската мебелите са в бяло, но вече няма място. Дори обмисляме двуетажно легло, за да остане все пак някакво място за игра. Пак в ИКЕА има едни бежови, но са доста по-паянтови. Чудя се дали да не потърся дърводелец, но като знам как казват 2 месвца, а отиват 4-5…
Иначе с големия и аз ползвах такъв подвижен, слагах го върху кошарата направо.

# 153
  • София
И аз бях така с отпуските- използвах ги после за лятото и си изкарахме 3 мес. на море. Не можех да чистя поетапно, трябваше наведнъж. Сега не знам дали ще може толкова много да запазя, защото съм на по-странна позиция, та мисля и лятото до август да си взема няколко дни от тази, аз даже още чистя и от миналата година. Следващата седмица децата имат рд и тогава ще пусна със сигурност.
Jynx, има нещо такова, в групата ни преди 10 г, почти всички чакаха първо дете, а аз пак бях една от най-дъртите- на 30. Така че сега пак ми е спокойно, че не съм само аз бабата, дето ще ражда, а има и други. оттам са ми и най-близките приятелки. Нямаше други около мен с деца. Така че пазя само хубави спомени. Виждахме се и на срещи в София- сигурно е било смешно, но пък така се посближихме и всеки си намери нужната дружка.
Аз обожавам ИКЕА, но наоследък нали отказаха да работят производителите там и нямат почти никаква стока, иначе домът ми е почти изцяло икейски каталог, но с тази разлика, че купувам основно 2 употреба.

# 154
И аз бях така с отпуските- използвах ги после за лятото и си изкарахме 3 мес. на море. Не можех да чистя поетапно, трябваше наведнъж. Сега не знам дали ще може толкова много да запазя, защото съм на по-странна позиция, та мисля и лятото до август да си взема няколко дни от тази, аз даже още чистя и от миналата година. Следващата седмица децата имат рд и тогава ще пусна със сигурност.
Jynx, има нещо такова, в групата ни преди 10 г, почти всички чакаха първо дете, а аз пак бях една от най-дъртите- на 30. Така че сега пак ми е спокойно, че не съм само аз бабата, дето ще ражда, а има и други. оттам са ми и най-близките приятелки. Нямаше други около мен с деца. Така че пазя само хубави спомени. Виждахме се и на срещи в София- сигурно е било смешно, но пък така се посближихме и всеки си намери нужната дружка.
Аз обожавам ИКЕА, но наоследък нали отказаха да работят производителите там и нямат почти никаква стока, иначе домът ми е почти изцяло икейски каталог, но с тази разлика, че купувам основно 2 употреба.
Хахаха, аз съм една от бабите в групата 😂😂😂… Не съм вярвала, ама на …

# 155
Момичета, баби не сте! Майка ми ме е родила на 19 и бих казала, че единственото предимство е, че сега е на 53 г. - млада баба, да ми е жива и здрава. Аз съм с второто на 34, ноември на 35. Като "по-млада" си мислех, че до 30 ще съм свършила тази работа, но съдбата друго е решила, така че да сме здрави, не ми дреме на колко съм. Ако съм ок, бих се цанила и за трето, белким е момиче Grinning

# 156
Здравей, аз вече имах две след БХС и на нито една не са ми взимали кръв.

Lizi, бързо оздравяване!
Аз съм в 20г.с. вече, от няколко седмици чувствам пърхането докато си почивам, иначе от 2-3 дни го усещам и докато съм изправена. Blush
Нямам търпение вече за ФМ, ще си почакам.. късно се усетих да си запиша час и нямаше за доста време напред. Искам да попитам, тези от вас, които вече са минали - взимаха ли ви кръв както при БХС? 🙄

# 157
Някоя друга откачалка като мен, която да умира от студ час през час? Термометърът показва 23 градуса, аз съм облечена с тениска, дебела поларена горница и завита с вълнено одеяло, и умирам от студ. След половин час пък ми става топло. И после пак така. Сигурно е от хормоните, ама знам ли…

# 158
На мен ми беше студено първите месеци, после всичко си влезе в норма. Тоест отдавна съм по потник и сандали, а хората ме гледат странно.😂

# 159
И на мен никак не ми е студено, дори напротив, доста си ми е топло. Вчера реших да се разходя пеша до док и щях да умра от жега Grinning Всъщност забелязвам промяна от момента, в който започнах да се пораздвижвам повече и да правя по някоя лека тренировка, иначе преди това и на мен ми беше все студено.
Сега влизам в 22 г.с. и започвам да се шокирам какъв корем се оформя. Rolling Eyes до преди празниците никак не ми личеше… ейй така от нищото се появи. И при вас ли е така или постепенно станаха нещата? Даже започнах да мажа вече по 3 пъти, много ме е страх от увисване и стрии, иска ми се да ги избегна до колкото се може.

# 160
В началото имах и аз разни вълни, но ги отдавах на шепата хапчета които пиех след инвитрото. Срях ги и сряха и те.
Относно корема до скоро нямах никакъв, дори бях свалила и 4 кг. Ама гледам и аз последната седмица е взел да се оформя и ще започна и аз по-редовно мазане. За сега с кокосово масло, но май ще взема и олио на Палмерс.

# 161
Ами при мен пък коремът е огромен, даже сестра ми се шегува да не са ми сбъркали термина... Не ям много уж, но все пак повече от преди, вечер особено изглеждам в 7ми месец. Надявам се, това значи че бебка си расте добре, но как ще се справям с този корем в жегите не знам. От сега ми тежи 😃

# 162
Засега ми се иска да се прибера за дълъг период, поне докато бебето поотрасне. Изобщо не си го представям да си късам тук нервите с прегледи, ваксини, търсене на педиатър. А и не харесвам държавата, така и не успях да свикна. Един антибиотичен крем не мога да си купя от аптеката без да имам рецепта от лекар. Наскоро си правих някои кръвни изследвания и ме държаха 1 час да им се обяснявам от кой лекар са изписани, ама защо нямам назначение на документ и кой ми е новия лекар, а той знае ли - направо полудях.

Minmin, не зная дали ще ти помогне, но аз като вляза в серия пия по една Активиа с някакъв плод, всяка вечер преди лягане и сутрин съм пЪрфект. Правя го няколко дни и после нямам проблеми със седмици. Като се наложи, пак. Диети не запазвам никакви, ям като ламята Спаска, само се опитвам да ограничавам хляба, колкото мога.

А пък другото, от както пия желязо - еми няма ходене без да помогна максимално, та и другата болежка, хемороиди, и нея подхранвам.

Иначе ей тази количка съм избрала и сега я видях на доста по-ниска цена от магазина на Чико.
Мале какво ме чака последните два месеца, не ми се мисли. Искам да раждам в България, но можем да се приберем чак началото на август. Тогава ще търся лекари, ще правя ремонт, ще пазарувам всичко за бебето... Flushed
https://www.hippoland.net/chicco-j0103-kombinirana-kolichka-3v1- … k-night-79334-410
А, в България ли ще оставате да живеете или само за раждането?

# 163
Изчетох ви преди да припадна в леглото. Grinning

И на мен още не ми е топло, седя си на 24-25 градуса вкъщи с дълги крачоли и от време на време намятам суичера.

Корема рязко порастна при мен, преди около месец като щръкна и сега имам чувството, че с часове става все по-голям Joy Мажа тук-там с кокосово масло, дано се размина със стриите. Днес съм 23+1, не се сравнявам дали отговаря по големина на месеци и седмици, че при всяка е различно. People Information Desk Person

Започнаха обаче да ми отичат краката, седнала, станала, и да гледам да ставам често от стола - едно и също. Много неприятно. :/

И да добавя, никакви баби не сте, щом сте бъдещи мами отново. Благородно завиждам на опита ви и се радвам да черпя от него Grin

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 23:45 от minmin

# 164
Момичета и моето коремче изведнъж порасна много. Преди 2 седмици въобще не ми личеше, а сега имам чувството и аз, че расте с часове. В края на другата седмица съм отново на преглед и на втора ФМ и ще видим как се развива бебка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт