Модни консултации (Май, 2022) - 66

• 67 507
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 390
О,  много са хубави. Ако намериш същия цвят чанта ще стане добра комбинация.

# 391
  • София
Днеска след публикацията цял ден търся тази рокля 😀 Преворих познатите сайтове ама ТЦ нищо. Ако все пак някой има подобна или мерне, моля да сподели от къде е Simple Smile

# 392
С едно бързо търсене това намерих най-много да се доближава, но не е същото.

https://www.nordstrom.com/s/bytimo-polka-dot-bubble-crepe-midi-dress/6473933

# 393
  • София
Благодаря обаче с тия 300лв ме закопа 🤣

# 394
Намалена е 😆 видях и една за 1780€, но прецених, ч може би няма какво да си постваме такива линкове за сравнително обикновени рокли. Като ще търсим нещо слагайте бюджет поне, ей 😆 Че е много сложно иначе!

# 395
# 396
  • София
Аня Благодаря! Тази е супер, хем я гледах ама не съм видяла явно варианта с точките 😀

# 397
Писах много дълго и накрая телефонът ми се бъгна и без да искам изтрих .. Imp
Накратко - оставам с впечатление, че терминът "устойчивост" не се разбира и се бърка с крайни "еко" и "био" тенденции. Различни неща са.
Да си изхвърлиш 60% от дрехите не е "устойчиво". Хем ще генерираш още боклук на сметището, хем ще насърчиш ненужно допълнително потребление на ресурси - вода, горива, материали,... за производство на нови дрехи с етикет "Sustainable". Устойчиво би било да помислиш дали вместо да метнеш в боклука не можеш да удължиш живота на дрехите чрез комбинации по нов различен начин и добавяне на минимални нови елементи.
Цялостната концепция на устойчивото развитие е за поколенията след нас да останат минимум толкова ресурси - природа, подземни богатства, здрави и квалифицирани хора, с колкото разполагаме ние в момента. Да спреш носенето на памучни дрехи не е "устойчиво". Ще лишиш незнаен брой хора от препитание и ако всички мислят по твоя начин, ще запазиш бубулечките, но хомосапиенсът в даден регион ще влезе в червената книга на изчезващи видове. В това няма устойчивост.
Устойчиво е да си купиш една дреха, която ще носиш няколко сезона вместо 5 боклучави, които ще изхвърлиш на по едно-две обличания. Във втория случай няма особено значение дали са от памук, лен или каквото и да било. Ако ги хвърлиш бързо, все ще са отпадък, за който преди това някой е вложил и ресурс да произведе. И за да е евтин, и персоналът му е работил при недобри условия.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 23:38 от Light Beam

# 398
I.R.,
Имам тази, тя е от креп и вискоза, но не е от бг сайт:

Има я и с къс ръкав.
Нося я така:
Скрит текст:

Mango също предлагат модел от полиестер:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 23:41 от Аня

# 399
  • София
Имам такава с къс ръкав и разклонени ръкавки.

Обувките няма да си отиват на гащеризона. Нали червен беше/

# 400
Ако обувките не са съсипващо скъпи, има един малко краен и дори "еретичен" вариант. Единственото условие е да сте добра с четките и боичките.
Велур се боядисва с качествена течна боя за текстил (Yavana, примерно, от добър магазин за художници). Няма отмиване, цапане и т.н.

# 401
Екстра са обувките. По- лесно е или нови такива или нова чанта.

# 402
G&B - обувките са са много красиви и класически, но ще ме ритнеш с тях, ако ти кажа какво ми мина праз ума - смени чантата! Обувките с гащеризона не ме дразнят, а от реално от тях ще се виждат само върховете, та изобщо няма да се набива в очи толкова разликата. Но чантата трябва да стане светла и акцентна.

# 403
Може ли малко идеи с какви цветове  да нося червена ежедневна блуза. Не е моят цвят, но от този модел има 2 и го харесвам, видях я намалена и не можах да устоя и сега се чудя с какво да я нося.
С бяло не харесвам навява ми асоциация на мартеничка, с черно също. Освен тъмносиньо и бежово нищо друго не ми хрумва. С бежав панталон ми хареса. С един тъмнозелен ленен също добре седи - но пък ми е коледна тази комбинация - или не какво мислите.

# 404
Как се поддържа чанта от естествен косъм? И захабява ли се бързо?

Общи условия

Активация на акаунт