Градинарство - моето хоби 30

• 43 672
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • На морето!
Аз с веро ги бях изгорила моите.
Тази година с Моспилан ги пръсках.

Понеже тук или в другата тема говорихме за пчелите - споделям опита си, че най-привлекателни за тях се оказаха лавандулата и декоративният слънчоглед: там е целодневен пчелен пир:

# 601
Красиви са, особено кацнали на слънчогледа..

# 602
Пеперудено лято

# 603
Здравейте!
Имам въпрос към любителите на лавандулата.
Искам да си засадя като декорация около къщата. Почвата е суха и песъчлива. Познат има лавандулави насаждения от 2г. и от него направо ще си открадна. Въпроса ми е,ако ги засадя сега насред лятото,дали ще се хванат?

# 604
Ако веднага ги засадиш без много да отръскваш земята от корените като ги вадиш би трябвало да се хванат, опитай. Аз звъннах на един разсадник преди дни да си купя, казаха ми че няма да се хванат, трябвало есента Sad Имам няколко двугодишни, много ми харесват. Още не знам как и кога се подрязват след цъфтежа.

# 605
  • Между гори и планини
Много е горещо сега, пролет или есен.
Моята лавандула отдавна я обрах, правя си букети във всяка стая. Дълго я оставих на пчелите, не обрах всичко, пак заради тях.
Иначе моята е на пряко слънце цял ден, поливам я на няколко дни с другите цветя.

# 606
Преди две седмици имаше в лидл и си взех. Засадих я на много слънчево място, но почти изсъхна, преместих я на място с повече сянка и сякаш живна. Утре ще я видя.

# 607
Ами ще пробвам,до есента ще си покаже дали ще оцелее. Ако ли не ще садя наново на есен. Поръчах си разсад. Мястото е сухо,каменисто и пече до обяд. Момичето ми обясни,че ако я поливам добре може и да се хване.
Имам останал чувал изкуствена тор (от нея цветята полудяха) и се чудя дали да не сложа на мястото,преди да засадя лавандулата? Като цяло дали обича торенето? Всички цветя си поливам през 10 дни с течна тор,но за лавандулата не знам.

# 608
Може да се засади сега лавандула разбира се, но трябва да се полива ежедневно поне докато се захване. Аз бях взела две лидълски и се споминаха, защото ги забравих, имах много неща за вършене, а двора се полива веднъж седмично и това не им беше достатъчно.

Имам останал чувал изкуствена тор (от нея цветята полудяха) и се чудя дали да не сложа на мястото,преди да засадя лавандулата? Като цяло дали обича торенето? Всички цветя си поливам през 10 дни с течна тор,но за лавандулата не знам.
Ако почвата ти е хубава не е необходимо да ториш лавандулата, тя расте в по-бедна почва.

# 609
Моята не помня кога я засадих, но наистина обича слънце. Тази година е двойна …

# 610
Дървовидна хортензия Hayes Starburst

# 611
Много е красива!

# 612
Чудна
Ето и една огромна от Унгария тази седмица

# 613
Здравейте момичета,имам въпрос ,от къде мога да намеря минзухар пролетен и есенен ,но от този дивият на който луковицата не се изважда!
Сещате се този който е саморасъл ,сам да се разпространява .
Благодаря ви!

# 614
Луковички за минзухари се продават, като им дойде времето. По-рядко съм виждала за есенен. Ако са на хубаво място и нещо не ги изяде, ми се размножават всички, и джиджаните сортове също. Наесен ще започнат да продават пролетни луковици, оглеждай се тогава за минзухари.

Общи условия

Активация на акаунт