Градинарство - моето хоби 30

• 43 637
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Ако си в България - не е за градината, ще измръзне зимата.

# 676
В България  съм. Значи не става.  Благодаря.

# 677
Момичета, стискайте ми палци за рустифина дисекта. Няколко дни я държах във влажна салфетка, докато успея да се организирам и да я сложа в саксия. Няколкото миниатюрни листенца изсъхнаха, но още с така завити корени във влага, тръгна хубаво връхче. Не видях нови коренчета. Сложих я в саксия от няколко дни, вече тръгват и 2 разклонения, а връхчето е свежо и хубаво. Пу, пу, дано да се хване.

# 678
Здравейте . Искам да ви се похваля. Бях сяла листенца от розова и лилава стайна теменужка и едната е направила издънки . Сяла съм много , но не са ми покарвали до сега. А другото което ми се случи : преди 1 2 месеца бях си отчупила листо от шефлера и го сложих в чаша с малко вода и вчера гледам пуснало жилки , но няма да го пипам още . На тъмно е .

# 679
Едната ми пасифлора реши да ме изненада

# 680
La_Valletta ще хапвате Simple Smile На съседката, която ми даде моята едната е отрупана с плодове другата няма нито един( а миналата година от нея си брахме), не откривам информация кога дава плод.

# 681
Благодаря, за пръв път виждам подобно нещо ))).

# 682
Това е плод на Пасифлората и се яде?
Аз помислих, ме е киви Sad

# 683
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
плодът на пасифлората е маракуя. и не всички маракуи се ядат.
съседката какво казва? опитвала ли е? Simple Smile

# 684
Даже ни черпи миналата година, изядох едно сега тя колко е яла не знам. Преди два дни ми обясняваше, че прецъфтелите цветове които не дават плод се душели за чай за безсъние. Това го проверих, но е противопоказно за хора с проблеми с бъбреците, та като я видя ще и кажа да има едно наум.

# 685
Градинарки, помощ! Отидох в магазина за лантана, нямаше, и се прибрах с хибискус мошатус. Как се гледа?

Имам дървовидни и тревисти ружи в градината, виреят добре на слънце. Но май мошатус е по-капризен, смътно си спомням че някога коментирахте за него.

# 686
Аз нямам, но съседката е завъдила и по други дворове го виждам на пълно слънце е.

# 687
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на слънце и спи зимата. да не го помислиш за умрял и да го изкопаеш.
Мидко, лека му пръст, беше цар на мушатусите. Sad

# 688
След три седмици отсъствие и моята градина е в трагично състояние, тревата сякаш е изгоряла на места, нещо такова

Ако някой има идея с какво да я спасявам ..?
Гласиолите почти са прецъфтели, само този красавец е в пълен разцвет

Мирабилиса и космоса станаха направо огромни, за моя изненада и цинията също. Направо с планирането тази година е тоталнно обърках нещата :Joy
Но ето още малко шарении

# 689
Мариета, Добри, благодаря!

Дриада, ще се оправи тревата, няма нужда да правиш нищо. Сигурно е било сухо и слънчево, и сте я окосили ниско преди ваканцията. Израства си пак, като почне да вали. Евентуално можеш да я полееш, ако ти се занимава.

Нашата е трева още по-зле в момента. Не мога да убедя моя мъж, че в жегите не се коси ниско, и всяка година е така Rolling Eyes На мен не ми пречи, аз си имам цветя Blush

Общи условия

Активация на акаунт