На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 080
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Естествено, че всеки сам си преценява… За мен, примерно, като човек обичащ литературата, този профил би бил приятен, но не и лек. Ето, обаче, някои училища ще готвят в ПП и за ДЗИ - колкото и нерегламентирано да е - ще подпомогне учениците.  Как точно ще го направят - те си знаят ! А според мен лек (и полезен) би бил ИТ + Предприемачество.

# 601
  • София
Дори и да не готвят специално за ДЗИ, целият компонент "Литература" от учебната програма БЕЛ ПП е изцяло в помощ на литературната част от ДЗИ ООП. Насочен е към анализиране на литературно произведение и съставяне на съответните текстове. Да не говорим, че първият литературен модул покрива същите теми, които са залегнали и в програмата за ООП. Ако можеш да анализираш литературно произведение, да пишеш ЛИС и есе, няма никакво значение върху кое точно произведение ще приложиш тези умения.

# 602
  • София
Колкото повече прелиствам учебни планове по различни профили, толкова повече оставам с впечатление, че е търсено с какво да се запълнят часовете. Изглежда, като че ли при съставянето на програмите не са имали идея какво да включват и са "наринали с лопатата"  колкото може повече задълбочен материал.
Но има и вероятност нищо да не разбирам от планиране, де.

# 603
Ние горе долу с тази идея бяхме записали профил БЕЛ при кандидатстването - да се упражнява повече и с това да си подпомогне ДЗИ. Сега си записа това, което наистина я интересува.
По БЕЛ от догодина ще са при друга учителка. Тяхната, която им е и класна, напуска или се пенсионира. Девойката много старада за нея.
Май не очаквам нищо от БГ образованието в училище. В тази връзка имате ли препоръки за курсове по химия/биология за бъдещото кандидатстване? Знам само за Образователни технологии като вариант.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 11:50 от galia_m

# 604
  • София
galia_m, мисля,  че Софийският университет правеше такива курсове и бяха добри.

# 605
Галя, вече няколко познати записват децата си в Inovation - школа на ул. Л. Каравелов (към Графа) и са много доволни. Ползвах учителката по химия в критичен момент (за уроци), когато детето беше отсъствало, а аз съвсем не бих се ориентирала с химически задачи. Много мила госпожа. Не знам дали е единствена. Детенце от НЕГ тази година беше при нея и влезе в МУ - Сф.

# 606
  • Разпиляна във въображението
На дъщеря ми ѝ сложиха втори профил БЕЛ. Мислих, че това се прави при изрично желание.

# 607
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Искам да помоля, ако тук има майки, чиито деца учат в 7-мо СУ, да ми пишат на ЛС. Имам нужда от информация, а не искам да ви оспамвам темата излишно.
Благодаря предварително Simple Smile

# 608
Какво е това мълчание …? Аз минах в седмокласната. Успехи на малките на сиренцето и нинката, май изпускам някой …

# 609
  • София
Да Smirk Александра, Нането, аз

# 610
  • Варна
Аз съм на няколко фронта, само хвърлям едно око на темите, но 100 неща в следващите дни ни чакат... Най-прясното е, че вчера кастрирахме черната красавица, и ми е много напрегнато. Напипахме едно топче и препоръчаха кастрация, изпратено е за изследване, и се надявам да не е лошо... Sad Миличката само лежи, но тази вечер вече живна за разходката и излезе с бодра крачка.
Наборката официално приключи с 10 клас в понеделник, каквото било било, постара се доста да повиши някои оценки, оттук нататък живи и здрави да стигнем до Испания, и после каквото сабя покаже Simple Smile
За сестра й нищо няма да кажа, само да стане 26-27-28ми хахаха

# 611
  • у дома с любимите си хора
Александра, стискам палци всичко да се нареди. Flowers Four Leaf Clover

Пожелавам късмет и на всички седмокласници.

# 612
  • София
Предполагам,че в началото на другата седмица ще се раздвижи темата.😉
Точно днес си мислих,че в 7 клас резултатите излязоха по-рано.Да видим тази година.
Успех на седмокласниците!И на десетокласниците,макар те не да не са се притеснили особено!
Наборката я оформят тази седмица.

# 613
  • Sofia
Седмокласните майки - кураж и сили! Revolving Hearts
Знае ли се с какви профили след 10ти клас ще бъдат училищата? Преди време не обърнах внимание, но наскоро ми попадна една статия, в която пишеше, че профил "езиков" ще остане само в чистите езикови гимназии. Училищата, които са "с изучаване на чужди езици" ще се стремят към STEM профили.

Нямам търпение да додрапаме до 28ми, когато е крайният срок за оформане на успеха.

Alex, не мисли лоши неща, кучи ще е добре Purple Heart Жалко само, че няма да може да се множи тази красота.

# 614
Само на мен ли ми се видя тази година безкрайна?

Общи условия

Активация на акаунт