На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 168
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Девойката е доволна от себе си. Каза, че е решила последната задача и няколко от първите. Аз залагах на 20 точки, но тя смята, че ще са повече.
Благодари ми, че съм й купила пергел. Имало вписана и описана окръжност.

# 436
https://m.24plovdiv.bg/novini/article/11828791
                           В подобна ситуация просто ми идва да убия някой.Може ли цяла година да се говори за изпити и накрая да оплескаш всичко! Аман от неграмотни съставители на тестове,неграмотни квестори и пълната безотговорност на МОН.При това има предложение резултатите от изпита да се пишат в дипломата.Та какво да впишат? Техните грешки ли да вписват или издевателството над децата?

# 437
  • В средата на времето
Наборът каза, че било елементарно и нямало да се учуди, ако имал 100 точки. Ще видим.

От МОН трябва да излязат и да си направят ритуално сепуко...Бива ли такива идиотщини?! Rage

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 12:01 от Izida

# 438
Нямам още никаква информация, но на улицата едно момче разказваше по телефона на някого, че формулите им били сгрешени, но той не се притеснявал, защото успял всичко да препише! Joy

# 439
  • София
Моята току що се включи и ми разказа за гафа с формулите. Половин час преди да свърши времето са им дали нов свитък с формули, защото раздаденият бил с грешни формули .....
Съответно не са би пуснали 1 час да излязат.
Стигнало и е времето, с това допълнителното даже си е проверила всичко. Като цяло е много доволна.

За простотията на МОН даже няма да го коментирам ..........

# 440
А така.... питах го има ли пергел, но ми каза, че не му трябвал....Иначе и той доволен, оплескал някакви функции, но иначе ок, странно, но му пука за резултата..

# 441
https://m.24plovdiv.bg/novini/article/11828791
                           В подобна ситуация просто ми идва да убия някой.Може ли цяла година да се говори за изпити и накрая да оплескаш всичко! Аман от неграмотни съставители на тестове,неграмотни квестори и пълната безотговорност на МОН.При това има предложение резултатите от изпита да се пишат в дипломата.Та какво да впишат? Техните грешки ли да вписват или издевателството над децата?
Явно  навсякъде е това със сгрешените формули. Аз се замислих, дали не е само на местно ниво, ама то няма как. Как пък един не си посипа главата с пепел и не излезе да каже-извинете. Не, все са прави, все са недосегаеми...Не че оставките им ще решат проблема, но  е някак по-достойно,    израз на чест, на морал, на поемане на вина. Все неща , от които   тия хора  нямат  понятие.

# 442
  • София
А така.... питах го има ли пергел, но ми каза, че не му трябвал....Иначе и той доволен, оплескал някакви функции, но иначе ок, странно, но му пука за резултата..
И на сина ми пергел не му е трябвал Thinking
Нормално е да му пука, ако математиката не му е тера инкогнита, а и учителката им нали ще приема резултата като оценка от изходно ниво.

# 443
  • София
И в нашето училище, заради грешните формули, са им дали още час и половина, но дъщеря ми си "решила всичко, проверила" 😆и излязла по-рано от 12.20.
Доволна е много, лесни били задачите, т.е по-лесни от тези, които е решавала пробно.
Чакаме отговорите!

# 444
  • В средата на времето
FrowningНавсякъде ли са били сгрешени?! Frowning Златното яйце нищо не каза...сега започвам да се замислям, той дали е разбрал, докЪт си е решавал тъй елементарното НВО.Rolling Eyes Smile

Чух се пак с набора - не му било направило впечатление да са сгрешени формулите...Open Mouth Някакви черни мисли ми се загнездиха в ума.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 12:04 от Izida

# 445
  • някъде ... тук ...
Не съм го чувала още набора, ама като ви чета...
Сутринта го питах дали е взел пергел, щото обясняваше, че трябвало да носи раница заради разните му там чертожни инструменти. Не му трябвал. Ами... накарах го да го вземе. Дано го е ползвал Crazy

Дописвам - сега го питах за формулите. Писа "Грешни разбира се. Те от МОН са ги сбъркали".

# 446
  • у дома с любимите си хора
Обади се и моето дете.И на тях са им сменили формулите по някое време т.е. явно са раздадени грешни.Каза,че е решавал.Не му се говореше много,но той в момента, като щерката на Ради, се е нагърбил с други проекти,които изискват друг тип концентрация и усилията са в тази посока. Flowers Four Leaf Clover Това,което ме изуми е изобретателността на децата.Били си уговорили час за ходене до тоалетна,за да обсъдят отговорите.Това за тези, които са на един етаж от един клас.😬Без коментар за "елитната" гимназия.

# 447
Навсякъде е така с формулите, нормално.. Увеличили са им времето.

Пергел не знам дали е имала.. Също каза, че било лесно, но тя последната година е зарязала математиката и има огромни пропуски, така че очакванията са й реални - нисък резултат. Но го е приела още някъде към средата на първи срок..

Ох, свърши се този 10. клас.. почти!

# 448
  • Варна
Сгрешени формули имало и при нашите. Нищо не са им сменяли, нито казали. Който видял - видял. Тя е забелязала.Това с допълнителното време е доста ,,интересно". Странно ми изглежда, ако е на МОН - защо не е за всички. Добре, че наистина нищо не зависи от тази матура.

# 449
  • София
Явно навсякъде са били сгрешени, но моята каза, че е било очевидно, че липсват скоби (и за още нещо ми спомена, но не запомних). Дали са им още 90 мин., които каза, че са били излишно много и без това времето и стигнало да си провери 3 пъти задачите преди това. Ха да видим!

Общи условия

Активация на акаунт