МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 634
  • 873
  •   1
Отговори
# 660
Когато бях на отворени врати ми казаха, че
се отива в 34 седмица при Кръстев - протича въпросната консултация, като при ест. раждане обясниха, че ти гледа документите ( не знам дали прави преглед) но план за раждане се прави при постъпване, не предварително🤷🏼♀ Тогава и се подписват всички инф. съгласия, попълват се документи и т.н което лично на мен не ми допада, но почти навсякъде е така и тогава си казваш какво искаш и какво не . Та със сигурност можеш да си отидеш и без предварително да си ходила, ако не те притеснява разбира се , а и предполагам, ако всичко с бременноста е минало "по вода". Успех!❤
Няма да ви върнат предполагам, ама и за естествено се ходи по - рано както е казала Запетайка, за да се запознаят със случая ви документира,  да се разберете кое как се случва при постъпване, как протича раждането.. дали искате или не упойка . На сайта на болницата е доста добре обяснено.

# 661
Здравейте, някой може ли да ме ориентира за цената на биохимичен скрининг в МБАЛ "Надежда", защото имам някакъв проблем с изтеглянето на ценоразписа? Ще съм ви много благодарна, момичета, това е първа бременност за мен и съм страшно напрегната.... Confounded

# 662
170-180 нещо такова беше преди 7 месеца
Здравейте, някой може ли да ме ориентира за цената на биохимичен скрининг в МБАЛ "Надежда", защото имам някакъв проблем с изтеглянето на ценоразписа? Ще съм ви много благодарна, момичета, това е първа бременност за мен и съм страшно напрегната.... Confounded

# 663
Да, 180 лв е БХС.

# 664
Аз пак с въпрос😂 като вляза за планово секцио и случайноо ако бебчето ми се е обърнало главично мога ли да си тръгна ? 😂😂😂
Пп.това е причината за секциото в моя случай

# 665
Защо да не може, аз бих го направила, ако само това е причината дори и да ми се направят на интересни ..

# 666
Да, може
На мен Павлова ми каза, че и на операционната да се обърне може да си тръгна 😄

# 667
Здравейте, аз съм в 8ма г.с. и утре съм на преглед при д-р Павлова. Препоръчана ми е от приятелка, която е следила и двете бременности при нея и тя я е изграждала.

Бременността ми е установена от друга АГ. Бихте ли все пак ми дали и вие  мнение за доктор Павлова?

# 668
Здравейте, довечера имам час при Павлова, после ще споделя мнение.
Ако някоя друга мама има вече директни впечатления, ще се радваме да ги сподели тук, че май станахме доста тези, които се интересуват.

Здравейте, аз съм в 8ма г.с. и утре съм на преглед при д-р Павлова. Препоръчана ми е от приятелка, която е следила и двете бременности при нея и тя я е изграждала.

Бременността ми е установена от друга АГ. Бихте ли все пак ми дали и вие  мнение за доктор Павлова?

# 669
Уникален доктор! Търпелива, грижовна, внимателна. Следи ми бременност с близнаци и ги изроди.

# 670
  • Хасково
Мисля, че няма да срещнете лошо мнение за доктор Павлова. За мен е страхотен лекар и човек. Отидох при нея след като бях правила аборт на друго място. Бях притеснена и отчаяна след като в Щерев некадърна лекарка искаше да ме кюртира втори път, защото уж лекарката, която правила аборта не била изчистила всичко. Доктор Павлова ме успокои, следи състоянието ми след това, насочи ме правилно за тромбофилия и след това проследи успешната ми бременност. Само съжалявам, че нямах възможност да родя при нея, но раждах естествено и то в събота. Ако беше делничен ден, сигурно щях да помоля да е до мен.

# 671
Потвърждавам и аз мнението си за доктор Павлова - много мила, внимателна, обяснява подробно и търпеливо.
Аз се бях подготвила с цял списък въпроси, отговори на всички, дори попита само това ли са Simple Smile
Определено много се успокоих от това, което ми каза тя, както и от цялостното й отношение. Сега съм сигурна, че съм направила правилен избор за лекар и ако на по-късен етап, живот и здраве, се появи второ бебешко същество, направо ще искам да ми следи бременността.

Иначе, накратко информация от разговора ми с нея по повод раждане със секцио: гел лак на ръцете НЕ е препоръчителен в операционната, макар че някои родилки си го позволяват; операцията е по Пфаненщил; бебето НЕ се дава веднага след ваденето, а само се показва на майката и после на таткото, който чака отвън, и се носи в неонатологията; по-късно следобед се дава на мама в реанимация за първи гушки, снимки и тн. Ако искате, след ваденето на бебето, могат да ви влеят венозно още малко упойка, за да си поспите. Планът за раждане не е нужен, освен ако нямате по-специфични изисквания по въпроса за ваксините на бебето или даването на АМ в първите часове/дни след раждането; всичко друго можете да договорите в момента с екипа. Къпането става на третия ден, след като ви сменят превръзката с водоустойчива. Свещичките Профенид СА съвместими с кърменето, можете да ги ползвате като обезболяващо.
Прегледът за разкритие при прием за секцио не е задължителен - можете да го откажете, никой няма да ви каже нищо и няма да се промени отношението към Вас.

Това е, което се сещам; дано съм полезна.

Успех на всички!

# 672
Здравейте,следя темата и макар че съм в началото на пети месец от сега си мисля ,че е добре да реша къде да раждам. Първите две деца раждах нормално в Надежда,но така няма избор на екип. Гледам коментарите за д-р Павлова и се замислям,но при естествено раждане няма как да я избера,нали си е така още? Тъй като съм с дискова херния е възможно и да трябва секцио, но ако не се налага пак си искам естествено. В крайна сметка ще е,който ми се падне,ако е естествено пак.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 16:57 от Irnata_87

# 673
Потвърждавам и аз мнението си за доктор Павлова - много мила, внимателна, обяснява подробно и търпеливо.
Аз се бях подготвила с цял списък въпроси, отговори на всички, дори попита само това ли са Simple Smile
Определено много се успокоих от това, което ми каза тя, както и от цялостното й отношение. Сега съм сигурна, че съм направила правилен избор за лекар и ако на по-късен етап, живот и здраве, се появи второ бебешко същество, направо ще искам да ми следи бременността.

Иначе, накратко информация от разговора ми с нея по повод раждане със секцио: гел лак на ръцете НЕ е препоръчителен в операционната, макар че някои родилки си го позволяват; операцията е по Пфаненщил; бебето НЕ се дава веднага след ваденето, а само се показва на майката и после на таткото, който чака отвън, и се носи в неонатологията; по-късно следобед се дава на мама в реанимация за първи гушки, снимки и тн. Ако искате, след ваденето на бебето, могат да ви влеят венозно още малко упойка, за да си поспите. Планът за раждане не е нужен, освен ако нямате по-специфични изисквания по въпроса за ваксините на бебето или даването на АМ в първите часове/дни след раждането; всичко друго можете да договорите в момента с екипа. Къпането става на третия ден, след като ви сменят превръзката с водоустойчива. Свещичките Профенид СА съвместими с кърменето, можете да ги ползвате като обезболяващо.
Прегледът за разкритие при прием за секцио не е задължителен - можете да го откажете, никой няма да ви каже нищо и няма да се промени отношението към Вас.

Това е, което се сещам; дано съм полезна.

Успех на всички!

Да и аз потвърждавам. За съжаление моето бебе няма да се роди. Утре пак ще се виждам с нея за подробности и всичко останало. Въпреки трудната диагноза и как го приех аз, тя беше изключително внимателна и мила. Пожелавам на всички приятна бременност.

# 674
Ехе,супер,много полезна информация за секциото Simple Smile
Не знаех,че могат да покажат бебето на таткото, при мен беше разгара на ковида секциото, а и беше по спешност и се видяхче чак на изписването.
Това за упойката след операцията също ке го знаех,но честно казано може и добре да дойде 😁❤🌸
2020г.влезнах за естествено раждане и прегледа за разкритие ми беше доста неприятна част, много се радвам,че гордо мога да го откажа.
Ами клизмата? Дали попита за нея?
Не,че е нещо кой знае какво ама не е най-якото.
А свещичките Профенид за като мехлем за тялото и душата след операцията.
Не го дават супер щедро, затова аз ще си взема едни “лични”😁
И шоколадче бих се мушнала в чантата, някой Марс🙄😁
С водата пак ли е същото положението?
Всеки да си носи .. доста вода е хубаво да се пие след операцията, на мен мисля,че доста ми помогна да изчистя упойката.

Общи условия

Активация на акаунт