Пазаруване от aboutyou.bg TEMA 7

• 49 715
  • 772
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За съжеление не веднъж съм спорила с техният съпорт и ми се струват страшно неадекватни!
Сега последният път ме питаха дали съм доволна на база на последния гаф, директно написах, че са неадекватни вече. Редно е да имат някакъв бутон за оплаквания, за да не трябва да споря и пиша 200 имейла и накрая пак да не могат да ми помогнат.

# 346
Защото като си платил нещо предварително с карта, си им изгоден, а с НП нямат пари за оборот. Докато ти възстановят сумата, когато все пак връщаш, но си платил с карта, сещате ли се за какви пари в обръщение иде реч...
Върнах на Модиво пратка на 21 май. Имам имейл за одобрен рефънд още миналата сряда и пари все още няма... И тези се бавят все повече. Просто въртят чужди пари, освен многото стоки. Сега чакам още едно връщане от Модиво и едно от обувки.бг, и сега ако не взема нещата от AboutYou, които са с НП, като нищо и мен ще ме резнат тези.

# 347
  • Пловдив
Аз взех (и платих) поредни 7 пратки, след което имах 2 отказани (невзети и неплатени), оттогава не мога да поръчвам с наложен платеж. Писах на къстъмър сървиса им и отговорът им беше, че опцията “наложен платеж” е временно ограничена за моя профил, т.к. съм “несигурен купувач”. Хаха

В общи линии ме наказаха. Направих си нов профил и сега поръчвам от него. Засега не съм отказвала пратки. Но според мен тази политика е откровено тъпа и дразнеща. Ансуеар и Фешън Дейс нямат такава. Някак си несериозно е да им купиш неща за над 1 000 лв. и след това за две невзети пратки (и двете за под 100 лв.) да ти блокират опцията “наложен платеж”, казвайки ти, че си несигурен купувач. Wtf??? Rolling Eyes

Ясно! И мен са ме сложили в графа " несигурен купувач" въпреки че имам доста взети пратки,а невзетите са веднъж поради некомпетентност на куриера, който ме заблуди със сроковете за доставка в уговорен ден. Другите са заради дублирани артикули и самите те ми казаха,че няма проблем да ги откажа и поръчам отново.
А точно заради куриера на Еконт ми замина доста изгодна пратка...

# 348
Аз имам доста невзети пратки, но явно от преди въвеждането на тази практика

# 349
Значи аз мога да затворя едни 300 лв за 10 дена, поръчвайки си четири чифта маратонки, за да мога евентуално да си избера едни, ама ако не, те наказват. 😡

# 350
  • Бургас
Тези откази след преглед на пратките ли са или без? То не, че има голямо значение де.
Аз също имам отказани поръчки, след преглед в офиса на Еконт, но са отдавна.
Еми ще се правят нови профили и това е.

# 351
Аз съм правила отказ без преглед, бях напоръчвала много сутиени, защото не можех да се ориентирам в размерите на различните модели, и докато дойдат всички, вече си бях избрала, и последните не ми трябваха. Та се свързах с тях по телефона да попитам има ли как да откажа пратката, и те ме посъветваха просто да не я взимам. Но явно вече са си променили политиката.

# 352
  • Пловдив
Тези откази след преглед на пратките ли са или без? То не, че има голямо значение де.
Аз също имам отказани поръчки, след преглед в офиса на Еконт, но са отдавна.
Еми ще се правят нови профили и това е.

При мен и по двата начина.

# 353
  • Пловдив
В раздел поръчки има опция да се оцени и напише отзив за получен продукт. Написаните отзиви от потребители могат ли да се видят някъде? Питам, защото в страницата на на нито един продукт няма отзиви, това означава ли, че няма написани или просто не се публикуват?

# 354
  • София
Да и аз точно вчера се чудих на същото, ако има отзив ми дава само звездичките, но коментар в текст никъде не съм срещала, а непрекъснато пиша.

# 355
  • гр. София
Ей този суитчър изобщо не си отговаря на размерите, да го имате в предвид. Поръчах си L, едвам ми влязоха ръцете в него. Не се и опитах да го облека дори. Според мен отговаря на XS.
За референция - на Зара и Х&М нося в повечето случаи М.

# 356
  • София
Добре че ме подсетихте - това е другото, моите пратки са отказани след преглед. Ама аз имам право на това. Не е да съм ги поръчала и да не съм отишла. Напротив. Отишла съм до офис на Еконт, отворила съм ги и нещо не ми е харесало. И без това един път мога да ги отварям, друг път - не. И по този въпрос съм адски разочарована. За какво е този преглед, ако не можеш да видиш самия артикул, а го гледаш през опаковката??  Честно казано, не съм фен на Абаут ю като сървис. Но имат хубави неща, които не мога да намеря другаде и затова поръчвам от тях. Досега забавяне на пари не съм имала. Simple Smile

# 357
  • Варна
Стана ми интересна дискусията и реших за първи път да направя ревизия какво и за колко съм поръчвала.
До сега дори не ми беше хрумвало.

Поръчала съм 46 артикула за близо 2 000 лв, като 15 от тях съм върнала, т.е.  близо 33% от дрехите съм върнала.
Винаги приемам доставките, меря и решавам в къщи и така връщам. В 99% от случаите съм ги върнала веднага на следващия ден.

Пробвах сега и опцията за "наложен платеж" ми е активна.
От сравнително скоро плащам с наложен. Преди това с карта.

Според мен "санкцията" е към тези, които не отиват да вземат пратките, нищо, че така са посъветвани и явно тази санкция е от скоро.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:33 от missNoir

# 358
  • Бургас
След като се предлага опцията преглед, преди да се приеме пратката, не мисля че е редно да има санкции. Едно детско яке бях поръчала, но много се колебаех за цвета му. Е, след като го видях в офиса не взех поръчката. Ако нямаше преглед щях да го върна след това, но те самите го предлагат, уж за удобство на клиента, а после...

# 359
Чакам тези

Общи условия

Активация на акаунт