Помощ в училище - тема за въпроси по всички предмети, които Ви затрудняват

• 45 515
  • 466
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не различно е, хиперзвук е с по-голяма сила от ултразвук.

# 451
Коя е тази историческа личност?

# 452
  • Майничка
Ян Хус.

# 453
Може ли помощ за домашно по география за девети клас? Темата е 'Кубиране -анализ по дума от урока". Урокът е Структура на населението в света. Учебникът е на издателство Клет за паралелки с ИИЧЕ.

# 454
С помощта на chatgpt:
Методът на кубирането е техника за задълбочен анализ на дадена тема или понятие чрез разглеждането му от различни гледни точки. Той включва шест аспекта: описание, сравнение, асоциация, анализ, прилагане и аргументация.
Стъпки за изпълнение на задачата:
Избор на дума: Изберете ключова дума от урока "Структура на населението в света". Примери за такива думи са: "демография", "урбанизация", "етническа структура", "възрастова структура", "полово разпределение".
Приложение на метода на кубирането: За избраната дума разгледайте следните аспекти:
Описание: Дайте дефиниция на термина. Какво представлява той?
Сравнение: Сравнете го с друг свързан термин. Какви са приликите и разликите?
Асоциация: С какво свързвате този термин? Какви идеи или образи ви идват наум?
Анализ: Разгледайте съставните части или елементи на понятието. Какви са компонентите му?
Прилагане: Как се прилага този термин в реалния свят? Къде го срещаме?
Аргументация: Изразете мнение или становище относно значението или влиянието на този термин.
Примерен анализ с думата "урбанизация":
Описание: Урбанизацията е процес на нарастване на градското население и разширяване на градските територии.
Сравнение: За разлика от индустриализацията, която се отнася до развитието на промишлеността, урбанизацията се фокусира върху растежа на градовете и промяната в начина на живот на населението.
Асоциация: Урбанизацията ме кара да се сещам за небостъргачи, натоварен трафик и динамичен начин на живот.
Анализ: Процесът на урбанизация включва миграция на хора от селските към градските райони, развитие на инфраструктурата и промени в социалната структура.
Прилагане: Урбанизацията е видима в бързия растеж на мегаполиси като Токио, Ню Йорк и Шанхай.
Аргументация: Урбанизацията има както положителни, така и отрицателни ефекти. Тя може да доведе до икономически растеж и културно разнообразие, но също така и до пренаселеност и екологични проблеми.

# 455
Супер подробно. Много благодаря.

# 456
  • София
Здравейте, може ли помощ за 7ми клас мат:

# 457
25х1.2=30 плочки дневно
25хХ=2х25+30х(Х-3)
х=8
реално за 7 дни

# 458
25х1.2=30 плочки дневно
25хХ=2х25+30х(Х-3)
х=8
реално за 7 дни

Откъде дойде "Х-3"?

# 459
  • ту тук, ту там
Ако реди по 25 плочки на ден, ще са нужни общо Х дни. Обаче щом само 2 дни е редил по 25, то Х-2 дни му остават за редене. Той обаче съкращава това време с още ден, като реди по повече плочки. Тоест 2 дни реди по 25 плочки, а Х-3 дни реди по 30 плочки, за да свърши цялата работа.

# 460
Ако реди по 25 плочки на ден, ще са нужни общо Х дни. Обаче щом само 2 дни е редил по 25, то Х-2 дни му остават за редене. Той обаче съкращава това време с още ден, като реди по повече плочки. Тоест 2 дни реди по 25 плочки, а Х-3 дни реди по 30 плочки, за да свърши цялата работа.

Да, благодаря! Значи отговорът е 8, но не разбрах защо bubanka написа "реално за 7 дни".

# 461
защото Х (=8) са предвидените дни с 25 плочки, а той е работил 1 ден по-малко (=7)
2х25 + 5х30

# 462
защото Х (=8) са предвидените дни с 25 плочки, а той е работил 1 ден по-малко (=7)
2х25 + 5х30

Явно няма да съм голям помощник на детето ми, като започне 7 клас Simple Smile. Аз по - скоро си мислех, че трябва да се запише "Х-2" и след това да се премахне денят, в който е завършил по - рано.

# 463
Може ли някой да отговори от кое помагало за 7 клас по биология е този тест:
ЦАРСТВО РАСТЕНИЯ
Вариант 1

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:56 от Лукреция

# 464
Имаш предвид помагало по Биология, не по Химия.
Не знам от кое е, на моето дете госпожата сама си ги съставяше.

Общи условия

Активация на акаунт