Кутия за обяд-какво приготвяте за училище и офиса-тема 13

• 40 431
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Фал вчера с бобеца; за пореден път термосът се вакуумира от топлата храна. Не могъл да го отвори, не могли и три други деца и докато намерил възрастен, почивката свършила 😂 Та за днес пълнени чушки в обикновена кутия и долното, както и едно кисело млекце и пликче с мюсли.

# 271
За вчера си носеше рибени пръчици, краставици и трицветни спагети с масло, грозде, сандвич с фокача с маслини, масло и шунка.
За днес- яйца на очи, краставици, варена царевица, ябълка, сандвич с 1/2 багета с масло и шунка, сок от кайсия.
Как режете варена царевица на шайби, има ли лесен начин?😃
До онзи ден не ходеше на занималня и слагах храна, която да стигне до обяд, обядваше вкъщи. Изведнъж поиска да ходи на занималня, та повечето кутии пак ще влязат в употреба.🙂 Ще събирам идеи оттук, че малко съм отвикнала от кутиите.😄

# 272
долче, с голям нож за зеленчуци се реже лесно царевицата.
щерката е с брекети от 2 дена, та е на меки храни.
за днес кроасани с масло, напълнени с луканка и краставица за закуска, меденка и банан за дребния.
за каката за обяд направих свинско на дребни парчета с критараки /много любимо ястие у нас/ и боднах малко спанак и сушени зеленчуци.
ние с ММ сме на разни /дояждаме/, ама кво да правиш.

# 273
И аз съм със скоби и дребната,но можем да ги сваляме,когато се храним.
За днес има : сандвичи с кашкавал,луканка и топено сирене , термос с чай.
За вкъщи за обяд : пълнени чушки с бял сос , салата зеле и моркови;
СЗ:Мързелива баница;
За вечеря ще бъде крем супа от червена леща.

# 274
тя не може да ги сваля, а и още я боли. взела съм ѝ една червена леща за довечера и кремчета.

# 275
Да,с тях е по-сложно,ще свикне,не се тревожете.

# 276
Успях да нарежа снощи царевицата с нож (голям, остър), но някак ми се стори по-трудно, отколкото очаквах.😅 Като започнах да натискам по-рязко, май стана по-лесно. Беше студена, когато я рязах- не знам, това дали оказва влияние?🤔

# 277
  • sofia

солени и сладки мъфини ❤️❤️❤️

# 278
  • shumen
За утре-за закуска-принцеси с кайма,за обяд печени кюфтета,руска салата,з СЗ-банан,мини вафлички,солети.Слагах и тост,но вчера го върна и не искал повече за сега.Явно му омръзнаха.

# 279
За любимия петък😍 ще носи таратор, две парчета баница с праз и моркови, сандвич-багета с масло, шунка, краставици, салата Романа и му добавих и половин яйце на очи на парчета (не знам дали ще одобри този експеримент).😁 Още кроасан с шоколад, шоко фъстъци и дъвка, сок от кайсия (малко се престаравам с опаковъчното фолио, но още не носи чанта за храна и ме е страх да не се разлее в раницата). Тараторът ще го носи в торбичка, че кутията е обемна.🙂

Скрит текст:
Едвам успях да изтрия остатъците от лепенките от декатлонската кутия!🤪 Откакто я имаме се мъча периодично, най-накрая се получи и пак не стана лесно...

# 280
Dolce,
С лидълска имам същия етикетен проблем!

Днес има САМО 6 часа,
Закуси у дома кроасан с нуга, леко затоплен става супер crispy, като преден, с чаша айрян.
Голяма кифла с мармалад за училище.
Приятна почивка уикенда:)

# 281
Снощи правих баница така, че за днес има от нея с няколко парчета луканка, топено сиренце и пръчици моркови, банан,три бисквитки с парченца шоколад и сок Теди.

# 282
За днес - З: филийки с крема сирене и малко шунка, О: зелен фасул и краствичка, СЗ: скир с плодове, грзоде, ябълка и 2 кукита.

# 283
Dulce, на какви години е детето ти?

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 12:33 от Eli..........

# 284
Ако питането е към мен, на почти 11 г е, в пети клас. На моменти доста капризничи откъм храна...

Общи условия

Активация на акаунт