Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 527
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцата на децата <3
Много е трудно често да се отваря моноблок (порцелан), камо ли да го отварям, за да сипвам по малко универсален препарат.
Някои не се отварят трудно. До скоро не бях виждала с такъв механизъм (не, че съм виждала много де 🤣🤣🤣), но при майка ми е такъв моноблока, че капакът на казанчето не е захванат, а копчето само натиска механизма отдолу без да е свързан с него. Та там лесно се сипва и препарат (аз ливнах за котлен камък, че водата е кошмарно твърда), и кубче за оцветяване (по скромното ми мнение не прави нищо друго, освен да оцветява. А от кошничките за тоалетна съм доволна единствено от Амбипур розовия - силно и приятно ароматизира. За почистване - ръкавици и четка, не живея в илюзията, че "тоалетното пате" ще ми свърши работата...

# 601
  • Mediterraneo
Абе има си значение кошничката. От години ползвам само определена на Бреф. Онзи ден свърши и докато се наканя да купя, видях разликата. Веднага помътня водата на дъното на тоалетната, включително започна да се образува и неприятен слой котлен камък ( много ни е варовита водата), това за 3- 4 дни само. Та, ще си ползвам кошничката, пък нека не върши работа.

# 602
  • Пловдив
А тия сини води и т.н не ви ли боядисват т.чиния? От такъв тип блокче още имам останали следи, избледнили от търкане вече, но все пак...

# 603
  • в сърцата на децата <3
Абе има си значение кошничката. От години ползвам само определена на Бреф. Онзи ден свърши и докато се наканя да купя, видях разликата. Веднага помътня водата на дъното на тоалетната, включително започна да се образува и неприятен слой котлен камък ( много ни е варовита водата), това за 3- 4 дни само. Та, ще си ползвам кошничката, пък нека не върши работа.
Може би не виждам разликата, защото си имам ОКР относно чистите тоалетни и търкам основно минимум два пъти седмично 😁 Не е нужно вероятно, но както казах - всеки с отклоненията си.

А тия сини води и т.н не ви ли боядисват т.чиния? От такъв тип блокче още имам останали следи, избледнили от търкане вече, но все пак...
😳 никога не ми се е случвало! Но да боядисам седалката и капака с дезинфектант - охооо 🤣🤣🤣 От тогава купувам различни от жълти на цвят, поне да няма съмнение от какво е оцветяването 😂 Но порцелан не ми е попивал цвят от каквото и да е.

# 604
Ние сме с тоалетна без ръб и никакви блокчета и кошнички не стоят добре - пръскат чинията всеки път Expressionless минахме на  дисковете, които се лепват от вътрешната страна Simple Smile
Иначе за моноблока - единя ни е вграден, другия е със закачен капак, тъй че не е приложимо, но съм виждала чужденки да хвалят пускането на леко надупчена бутилка с оцет в моноблока - хем дезинфекцира, хем като е пълен моноблока не пуска повече, от колкото вече има, хем ползваш една идея по-малко вода при пускане. Аз не бих, защото миризмата на оцет ще ме побърка, но знам, че е относително популярна практика.

# 605
  • в сърцата на децата <3
Тая практика с оцета, освен да осмърди на вкиснало и джибри, не виждам какво друго ще направи. Толкова разредена (при това и без друго слаба) киселина, нито ще дезинфекцира, нито ще почисти, нито ще попречи на котления камък да се отлага.

# 606
В кухнята тук там виждам по някоя мравка... Април месец почистих основно цялото жилище, но явно не е било достатъчно добре...
Как да разбера откъде идват? Защото виждам само по една и не мога да ги хвана...

# 607
  • Mediterraneo
Ако търкането на тоалетната два пъти седмично е ОКР, то и аз имам.

# 608
То и аз толкова търкам, само дето честно казано го правя заради рутината, не за някакъв ефект. И преди, и след, все си е еднакво бяло. Предполагам зависи от водата и качеството на порцелана. Софийска вода, добър порцелан и липса на ръждясващи елементи във водопровода според мен правят голямото търкане по-скоро успокоение на съвестта, отколкото необходимост.

# 609
В кухнята тук там виждам по някоя мравка... Април месец почистих основно цялото жилище, но явно не е било достатъчно добре...Как да разбера откъде идват? Защото виждам само по една и не мога да ги хвана...
Това е разведка, те влизат откъдето намерят, отворена врата, прозорец и се шмугват, после докладват ако намерят храна и вече идва кервана. Такива единични бройки не са проблем и няма как да ги спреш освен ако не се херметизираш, ако не намерят отворена захарница и подобни ще се откажат сами.

# 610
Случайно да знаете какви са тия буболечки и как да се оттърва от тях? (По- малки са от мравки, с много крачета и почти не мърдат)
Скрит текст:
Всяка година по това време се появяват, но такова чудо като тая година не е било, направо са ни нападнали. Ако евентуално сте имали такова нашествие, как се справихте и какви методи ползвахте? Търкам постоянно с оцет, сложила съм тампони с чаено дърво, но не се впечатляват гадините. Само по прозорците са, но ме дразнят адски много.

# 611
Може да пробвате с Биокил.

# 612
Момичета, да питам как успявате да извадите пясъка от детските бански? Влиза в подплатата която е от вътре и няма вадене. Има де, ама донякъде. Докато бяхме на морето в банския на дъщерята имаше поне една шепа пясък, с много плакнене под чешмата и мачкане успявах да извадя но както казах пак остава. Надеждата ми беше че като се приберем ще го потормозя още на мивката и после в пералнята ще успея да го изчистя, но уви. Изсъхна и пак пада пясък от него. Та най-крайно решение ми е да го цепна в единия край и после пак да го зашия, но направя ли го подплатата ще се прокъса при следващи ползвания. Някои с други идеи ?

# 613
  • Somewhere far away
Имате ли идея от къде да си купя такива гумени ластици?

https://biju-planet.com/image/cache/data/KOSA/lastici/paketlasti … i50st-600x600.jpg

# 614
Джъмбо. Магазин тип левче.

Общи условия

Активация на акаунт