От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 24

• 71 785
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте,
Въпроса ми е към тези от вас, които използват услугите на shopper.bg. Как Ви уведомяват, че поръчката е пристигнала в офиса им или въобще, че са я получили?

Изпращат имейл, че имат получена пратка при тях, като прикачват и снимка.

# 586
По моя казус за 2 пъти платената митническа такса - след няколко мейла до dhl, които никой не отрази и разговор с ггбг, вчера ми се обади служителка от ггбг да ми каже, че ще ми възстановяват дублираната такса. Нямам никаква представа защо те, а не dhl, но се радвам, че взеха под внимание казуса и реагираха адекватно.

# 587
Защото дчл са върнали таксата на ггбг - поне така предполагам.

# 588
  • Варна
Аз пък наскоро имам загубена пратка при Gabieli. В профила ми в Амазон пише, че е получена. Писах на Gabieli, отговарят ми, че съм я получила. Да, ама не съм. От Amazon имат лошия навик да разбиват поръчките на няколко части. Аз имам 3 поръчки, ама пристигат 12 пратки. Само че и Gabieli имат подобна система - получавам имейл за 3 пратки примерно, а ми дават 9 пакета. Абсолютно недоказуемо е какво са ми дали и какво реално съм получила. Вчера получих едно от нещата без амазонската опаковка, а това никога не ми се е случвало.

# 589
  • Sofia
Аз пък наскоро имам загубена пратка при Gabieli. В профила ми в Амазон пише, че е получена. Писах на Gabieli, отговарят ми, че съм я получила. Да, ама не съм. От Amazon имат лошия навик да разбиват поръчките на няколко части. Аз имам 3 поръчки, ама пристигат 12 пратки. Само че и Gabieli имат подобна система - получавам имейл за 3 пратки примерно, а ми дават 9 пакета. Абсолютно недоказуемо е какво са ми дали и какво реално съм получила. Вчера получих едно от нещата без амазонската опаковка, а това никога не ми се е случвало.
Това звучи като грешка - вероятно пакет изпратен към грешен адресант, т.е дали са го на друг човек, който ако е добросъвсестен ще я върне, като осъзнае (често хората изхвърлят веднага оригиналната опаковка).

Не винаги вината е на посредника.
Получавал съм от Амазон (директно до вкъщи, а не с посредник) пратки с повредени етикети, където половината информация е унищожена (скъсан етикет или протрит).

Получавал съм и пратки където продавача или куриера са коригирали адреса самостоятелно, като са премахнали индификационния номер на пратката, с което прави невъзможно посредника да прецени за кой е пратката.

Това ме и подсеща, че винаги въвеждам при посредниците, какво очаквам, като поръчка, номер за проследяване и съдържание, особено за по-ценните ми пратки, защото ми се е случвало горно описаното, при това без вината да е моя или на посредника.

# 590
  • Варна
Julian, това, което разказвате, наскоро ми се случи. Бях получила чужд пакет, който добросъвестно върнах. Имам и случай, в който от Амазон ми бяха пратили едни етажерки за баня, които аз не бях поръчвала, но оригиналният етикет е до мен. Имам и друг случай - бях поръчала 2 бр. еднакви обувки, но получих 2х2, т.е.4 бр. Явно два пъти са ми я изпълнили.
Затуй не задирям много, но за въпросната пратка много ме е яд. Давам си сметка, че при толкова много пратки някъде ще изгърмя и се случи.
Сещам се и още нещо - бяха окрали един от камионите на Габиели. Те ми писаха, питаха какво липсва, при мен щетите бяха минимални, и ми възстановиха парите за пратките.

# 591
  • Sofia
Да, така е. Аз когато започнах да пазарувам редовно по тази схема бях приел, че грубо веднъж на 20 пратки може да загубя една (включително изпратен грешен артикула или пък с дефект) и предварително пресметнах колко по-изгодно трябва да ми е покупката за да си струва риска, така и не се ядосвам много, тъй като най-често това което купувам е 30-50% по-изгодно от най-промоционалната оферта в БГ и отдавна съм много на плюс.

# 592
  • По широкия бял свят
Какъв е актуалният адрес за поръчки на Габиели в Англия? Отдавна не съм  ги ползвала, а сега нещо не мога за се ориентирам в сайта им.
Този съм ползва преди
Access Self Storage
15 Tottenham lane
Hornsey
London
N8 9DJ

# 593
Като отидете на "контакти", излизат всички адреси, сверете си го.

# 594
В адреса трябва да се изпише и индивидуалния номер, само така не е достатъчно.

# 595
  • По широкия бял свят
Да, благодаря!

# 596
  • ВАРНА
Какъв е актуалният адрес за поръчки на Габиели в Англия? Отдавна не съм  ги ползвала, а сега нещо не мога за се ориентирам в сайта им.
Този съм ползва преди
Access Self Storage
15 Tottenham lane
Hornsey
London
N8 9DJ
Това е адресът.

# 597
# 598
  • Сф
Знаете ли до Ирландия как могаа да пратя няколко кашона багаж?

# 599
Някой ползва ли услугите на Габиели регулярно за да даде отзив относно бързина и коректност.
Още се чудя дали да премина към тях. В момента съм с GGBG и са ужасно бавни. Иначе са коректни, но не ме устройва по 3 седмици да си чакам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт