Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 36 498
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
No_frame bitch, глицина само за съня ли ти действа?
Мибобо, аз май писах тук, за треоната четох, че единствен минава мозъчната бариера, и това някак лаишки ме притесни 🤔

# 376
Здравейте отново! Давам обратна връзка, след като по статията и още малко четене, си набавих добавки. От една седмица пия, да чукна на дърво, въпреки дъждовете, втрисането спря, и вече почти минават болките в ставите, дето вече няколко месеца ме мъчат. Сега чакам да видя как ще ми се отрази на щитовидната жлеза, че и тя ми реагира и я гледахме. Набавих си ресвератол, глутатион, рибено масло, витамини а, с и е, и вечерна иглика. Така прецених според прочетеното. Само забелязах пак вчера реакция завишен пулс, като хапнах пуст хляб, както и миналия месец; че бях решила, че вече нищо ми няма и да си ям… Значи, автоимунни реакции или възпаления ако е имало, съм започнала да ги овладявам 🤞днес ще се извали океан, ставите не ме болят и не ме втриса 🥳

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 19:53 от Анонимен

# 377
No_frame bitch, глицина само за съня ли ти действа?
Мибобо, аз май писах тук, за треоната четох, че единствен минава мозъчната бариера, и това някак лаишки ме притесни 🤔

Ако си писала пропуснала съм те...хм, ами да притеснително звучи.

Zabraven Profil супер, щом започваш да чувстваш подобрение

# 378
Мен започнаха да ме наболяват ставите при лошо (влажно, дъждовно) време след раждането. 🙄 Особено първите няколко години след раждането, беше много отчетливо. Белегът от секциото също. Детето е на 10 г, обаче не мога да си спомня от години да съм имала подобни симптоми. За последно май ме наболяваха ставите- и не само при дъждовно време- няколко месеца преди да започне драмата ми с хипофункцията...Откакто съм  на хормон, не помня да са ме боляли стави...
Мибобо, половите хирмони не се ли изследват на ден 3-5 от цикъла? Или има различни схеми на изследване? (Никога не съм изследвала, но чета, че все в началото на цикъла изследват...)

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 23:38 от dolce miele

# 379
На 3-5 ден се изследват по-голямата част от половите - LH, FSH, тестостерон, естроген и т.н. , даже четох че на 3-ти ден точно трябва, но прогестеронът тогава е нисък.
Той се изследва на 7-я ден след доказана овулация, което изчислено в идеалния случай от 28 дневен цикъл и  14 ден овулация се пада 21 ден. И аз така го знам и лекар така ми каза да отида на 21 ден и аз слушам Simple Smile . И чак като се изследвах и тръгнах да чета за резултата си, видях подробностите. Важното е, че 7 дни след овулация прогестерона трябва да е в пик и после спада, ако е нямало овулация също е нисък. И ако се изследва без да е спазено това не може да се ориентираш как ти е нивото, освен ако не е под или над норма. Аз както съм с по-къс цикъл, вероятно на 21-я ден вече ми е бил преминал пика.
Докато естрогенът е в пик точно преди овулация и после спада и затова когато се подозира естрогенова доминантност и нисък прогестерон е хубаво да се проверят двата тогава....за да се види, кой преобладава.

# 380
За глицина имам подозрения ,че ми влияе положително и на други неща ,но не мога да кажа защото пия доста неща и кое как точно повлиява не знам ,но съм добре,пу-пу  😄
Иначе пия по дефолт- Т4,вит Ц с цинк,витД ,берберин,инозитол,глутамин ,колаген,чат чат селен ,глицин,магнезий ,прогестерон....аааа и екстракт от жълт кантарион - ремотив (почти не ги спирам,само почивам по една седмица между опаковките)периодично редувам със samE ,по-малко ашваганда ,че не се препоръчва при Хашимото или индийски жен шен ,периодично включвам за черният дроб.
Може да съм изпуснала  нещо ,но общо взето това е ,скоро ще добавя метиленово синьо и ниацинамид

# 381
Глутамин какъв вземаш, пак на прах ли и по колко?

# 382
Глутамин на прах на Gymbeam ,сутрин на гладно една доза -дават го за проблеми със стомаха и след тренировка една доза за възстановяване,ако не тренирам на деня ,само сутрин.

# 383
Да, аз точно за стомаха имам в предвид, чела съм го във връзка с пропускливите черва.

# 384
скоро ще добавя и ниацинамид
Купила съм го и така стои, не мога да стигна до него. Или не ми се пие нищо, или пия прекалено много други неща. Ти кога и по колко ще взимаш?
Браво на теб, ти си смела. Аз все се ослушвам и чудя.

# 385

Браво на теб, ти си смела. Аз все се ослушвам и чудя.
Трудното е докато откачиш,после вече е лесно 😂🤣😂
Малко късно се взех в ръце ,но по добре така ,отколкото никога и да се влача,като парцал...ама ме беше шубе в началото...
Ниацинамида ще го взимам както се взима май един -два пъти с храна беше ,ще видя като го купя ...
Забелязвам едно странно явление при мен ,ако се събудя преди обичайният ми час за ставане и си пия еутирокса ,примерно в 3 или 4 или 5 часа ,после спя непробудно до много по-късно от обичайното ,вчера например откарах до 9:30 😃което абсолютен прецедент за мен....

# 386
При изследване на витамин Д, трябва ли да се спира приема?
Аз спирам 2-3 седмици преди това, но и ЛЛ, и ендото твърдят, че не се прави така и резултатите не били реални.

# 387
Винаги спирам приема на витамин Д за около 10 дни и тогава правя изследването.
Според мен така са по-реални резултатите, но пък не съм лекар.
Мисля, че така най-точно ще се определи дозата, ако трябва да се продължи приемът.

Във връзка с коментарите по-назад за вечерната иглика - актуална тема е за мен, защото имам неприятните симптоми на пременопаузата, а също така вече втора година приемам добавката, по схема с почивки. Затова следя и се информирам често. Запазила съм си това мнение на denis от форума, на която се доверявам и не съм търсила първоизточник, но който желае може да потърси.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1421591.msg44736583&utm_sour … tlink#msg44736583

# 388
Интересно ми е и на мен за вечерната иглика. На моята пише, че съдържа гама-линолеинова киселина и витамин е, не пише за соя или фитоестрогени. На хербамедика. Дават ги антиоксиданти, облекчават ревматоидни състояния. Аз се чувствам добре засега, не планирам дълъг прием, зорът ми е да отшумят втрисането и ревматичните болки.

# 389
От март бях диагностицирана с хипофункция и хашимото. Качвам снимка от тогава като първоначално тсх беше над 9. Започнах л тироксин-50,  витамин д и магнезий. Днес направих нови изследвания,  според мен са по добре, но се нуждая от съвет, дали трябва да се вдигне  още дозата на л тироксина.  има сякаш подобрение 😀

Общи условия

Активация на акаунт