Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 36 286
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Освен преждевременно изтощаване на панкреаса ще има и зверски хипоглекимии. И в крайна сметка пациентът ще стигне вероятно до инсулин в някакъв момент от живота си. Вярно, че това няма да се пие цял живот, но никой не знае колко активни клетки са останали в панкреаса му. Освен това броят на клетките варира, и то с много при различните хора.
Това е някакъв ужасен експеримент на ужасно висока здравословна и финансова цена.
Пише, че е инжекционен разтвор+ игли, т.е. трябва да са инжекции. А за това дали може да се спре и дали няма да се употребява цял живот- не знам. Но дори и да може да се спре, първо панкреасът ще е допълнително изтощен...А за високата цена- допускам, че лекарят има някои договорки- на мен така ми изписаха лекарство за отслабване за над 215 лв/месец с един куп странични ефекти (сред тях склонност към самоубийство и гърчове😬)- не го купих, разбира се. Даже лекарката ме упъти точно в коя аптека да отида да си го купя...😉 Иначе не искаше да ми предпише хормон за ЩЖ при ТСХ 4,160 (почти над горната референтна от 4,200), Т3 и Т4 към дъното- да съм ядяла по-малко!🤐

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 22:21 от dolce miele

# 91

Това са резултатите, направени в Статус по препоръка на ендокринолога.Чакам и резултати за фт3 и фт4 от Рамус.

# 92
Здравейте, пиша за съвет

Това са ми последните изследвания. С Хашимото и метаболитен синдром с Ир.
Пия глюкофаж хр 1000 3 по1, Вит д, Вит б12 и лимфомиозот. Това го пия от 01.04, като реални кг започнах да свалям от май месец , като ограничих много от храненето.засега само 2 кг свалени

# 93
Максималната доза на Глюкофаж XR е 2000 мг дневно. Освен ако не са променяли нещо в състава...Това са си таблетки с удължено освобождаване и едва ли...🤔🤔

# 94
Оземпик е новия хит
Изписват го наляво и надясно
Добре, че е скъпо, та хората се въздържат

# 95
Оземпик е новия хит
Изписват го наляво и надясно
Добре, че е скъпо, та хората се въздържат
Не съм много сигурна...от видяното в някои фейсбук групи...🤪

# 96
Аз отследвах бая фейсбук групи още преди време
Информацията ми е от близки със здравословни проблеми, и да, наднормено тегло, Ами изписват го и ги надъхват. За щастие не го взеха

# 97
Жалкото е, че хора, които не са много наясно с нещата, няма много да се замислят или стреснат като чуят примерно как някое лекарство "подпомага функцията на панкреаса", "стимулира инсулиновата секреция" и т.н. (все едни на пръв поглед звучащи като безобидни изрази)...От тази гледна точка, да, добре, че поне цената е висока.🙂 Но човек като е надъхан и като има някаква възможност да отдели тези средства...ще ги даде...

# 98
На моя колежка е изписано с протокол по каса. От както и го слагат е с периодично повръщане. Не било от това, така казали. Тя е доста пълна, отслабнала досега 17 кг. Но като повръща, не може да яде почти нищо. Вероятно се надява да може яде всичко и да слабее.
На друга приятелка също са го предлагали по каса.

# 99
На моя колежка е изписано с протокол по каса. От както и го слагат е с периодично повръщане. Не било от това, така казали. Тя е доста пълна, отслабнала досега 17 кг. Но като повръща, не може да яде почти нищо. Вероятно се надява да може яде всичко и да слабее.

Абсолютен ужас! Колко килограма има да сваля дамата?

# 100
  • Sofia
Моята ендо ми ги предложи.
Започна да ме убеждава как и тя ги слагала и имало невероятен ефект.Също спомена за гадене и повръщане в началото.

# 101
Колежката беше около стотина килограма.

# 102
Колежката беше около стотина килограма.

Не съм ендокринолог, дано да има медицинска логика от ползването на този препарат, жената е отслабнала, но е изтерзана отвсякъде!
Все си мисля, че има и друг подход.

Но, това са мисли на един дилетант!

# 103
Е, и аз повръщах постоянно и ми беше нон-стоп лошо (главоболие, кръвно) в продължение на 4 години с Глюкофаж.
Правилната промяна в начина на живот не може да се замести от нито един препарат или ограничителен режим.

# 104
Моята ендо ми ги предложи.
Започна да ме убеждава как и тя ги слагала и имало невероятен ефект.Също спомена за гадене и повръщане в началото.
Да, но то и от наркотиците в началото сигурно има "невероятен ефект"...а после...🙄🙄 Лошо впечатление прави, че лекар, вместо да препоръчва други методи, хвали подобно "лекарство"...😕 Нещата не се решават само със свалянето на килограми, а мисленето на много хора (вкл. и на много лекари) е, че като ги няма излишните кг, едва ли не всичко друго ще се оправи. 🙂
Държа да подчертая, че за периода в който приемах Глюкофаж (и XR, и обикновения), с чиста съвест мога да кажа, че не съм свалила нито 1 кг заради хапчетата. 😉😃 И не съм ги приемала въобще с идеята, че от хапчетата ще сваля кг. Но пък поне нямах обичайните странични ефекти.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 01:37 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт