Фотография - 88

• 42 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Мале, Гелето мома за женене станала! Някой $$$ не можа ли да бутнеш, за да мълчи и изпълнява?

# 721
# 722
# 723
# 724
  • София
Последните мои есенни кадри за тази година.

# 725
  • София

С каква техника са направени кадрите (камера и обектив)?

# 726
  • София
С каква техника са направени кадрите (камера и обектив)?
Снимани са със Sony Alpha A6100. Само 4тия кадър с жълтите листа е направен с китовия обектив Sony 16-50mm f3.5-5.6, останалите са със Samyang AF 75mm f1.8 .
Има и последваща обработка във Photoshop.

# 727
# 728
  • София
Извинявам се, че нахлувам така в темата. Наскоро се върнах от доста екзотично пътуване, на което снимах с един стар Coolpix, но той ми отвори очите за разликата между фотоапарат и телефон (знам, че звуча супер лаишки). Иска ми се да имам нещо свое, с което да снимам - четох доста и с това колебанията ми се засилиха. Искам нещо сравнително компактно, безогледален може би, като бюджетът ми е около 2000 лева (ако може да има и обектив в кита, би било супер). Колебая се (не се смейте, знам, че е абсурно колебанието ми) между Canon R50 и Фуджи X-T30 III - знам, че са изключително различни и може би с канона би ми било по-лесно като начинаещ, но има нещо във Фуджито, което страшно много ме привлича (харесва ми много качеството на снимките, които гледах, възможността за ръчни настройки без ровене по менютата, та ако щете и  ретро дизайна). Срещам различни мнения сред познати, които повече ме объркват, отколкото да ми помагат. Искам да снимам за удоволствие, спрямо ежедневието ми - основно градска среда и природа. Не ми се иска тежък апарат, който да се чудя къде и как да нося, но от друга страна, искам да направя правилен избор и не да съжалявам след година-две. Ще съм благодарна, ако споделите Вашето виждане.
Тук се нагледах на прекрасни снимки, надявам се някой ден и аз да мога да направя нещо подобно Simple Smile

# 729
  • София
Според прочетеното, просто търсите някой, който да ви побутне, за да си купите Фуджи. Ами, купете го! Щом разберете, че все пак не е вашият апарат, ще го продадете с известна загуба и ще зададете отново същия въпрос Simple Smile А може междувременно вече да сте разбрала какво точно искате да купите. Снимал съм с всички марки с изключение на Сони и никъде не съм намерил нищо, заради което да кажа УАУ. Също така, още не съм открил в нито една камера бутон "шедьовър"  Joy  С всяка камера може да се постигне почти всичко. Разликата обикновено е в усилията, които трябва да се вложат. Едно мога да кажа със сигурност - вече никой и нищо не може да ме накара да се върна към ДСЛР Simple Smile  Не, че бъдещето е в безогледалките. Просто те вече са в друга лига Simple Smile

# 730
Аз отдавна съм открил такова копче "шедьовър" . На мен ми върши чудесна работа винаги. Simple Smile

Скрит текст:

# 731
Здравейте. Простете за лаишкото нахлуване в темата. Имам тийн, който явно се увлича по фотография. Понеже не е сигурен колко дълго фотографията ще му е интересна, иска да ки купи по-евтин фотоапарат 2ра употреба. Харесал е с тези параметри. Моля, пишете, заслужава ли си или да търси друго?

Canon EOS 2000D разполага с 24.1 MP APS-C CMOS сензор, използва DIGIC 4+ процесор и има 9-точков автофокус. Поддържа ISO от 100 до 6400, разширяемо до 12800. Снима видео във Full HD 1080p при 30 кадъра в секунда. Серийното снимане е 3 кадъра в секунда, а затворът варира от 30 секунди до 1/4000 секунда. Оборудван е с 3-инчов LCD дисплей с резолюция 920 хиляди точки.

# 732
  • София
Не бих купил този модел, както и  4000Д.  Да си хареса нещо от трицифрената серия, от 700Д и нагоре. Тези модели, както и последните като 200 и 250Д имат някои фирмени "изненади", които по-късно могат да попречат на приятната работа с камерата. Например липсата на централен контакт в обувката за светкавица, което кара собствениците да купуват скъпи светкавици и тригери. А от практична гледна точка, бих казал, че Канон не е запредпочитане у нас, защото няма адекватен сервиз. И тук не става дума за сериозна повреда а за елементарно регулиране на автофокуса с нов обектив. Адекватни сервизи имат Никон и Сони в момента.
 П.П. Ако обявите някакъв бюджет за покупка, ще е малко по-лесно за даване на предложения.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 07:32 от Mунчо

# 733
# 734
Техниката е индивидуална. Всеки намира своето, но отнема време. Аз съм купувала и продавала тела и обективи през годините, докато не си паснах идеално с един нисък клас Фуджи и един обектив към него, който въобще не е с висока оценка... и се успокоих. Преди имах множество обективи, сега имам само един, както и телефон, чиято камера знам как да използвам, но аз съм просто любител фотограф.

Общи условия

Активация на акаунт