Фотография - 88

• 41 278
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
А, моето 10 години ми узурпираше снимките и все с подкупи заставаше. Беше редно да изгрее слънце и пред обектива ми.

# 541
Agent Provocateur, пропуснал съм да ти отговоря, но сега виждам, че си ме питала. Подобни снимки насякъде стават, където се разхождам там. В този случай са от Скобелевият парк в Плевен. Направих и едно клипче, но не бе бива много с видеото.

# 542
PLM, прекрасно е! Крада си идеята за клипа и носи много поздрави на хубавия Плевен - родът на мама е от този край!

А аз ще се върна в моето любимо гробище тези дни с по-широк обектив, че се озовах там само с телефон и с гаубичката, с която снимам мачовете на децата и то баш по обяд.

Няколко снимки от историческото гробище в Кембридж, Масачусетс.

Освен мен в това гробище се разхождат и други луди, както каката, която си разхождаше папагала и разбира се, всякакви птичари с 800 мм гаубици!

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 17:31 от Agent Provocateur

# 543
  • София
Даже и ловци на духове си имате там  Joy

# 544
Даже и ловци на духове си имате там  Joy
Мани, мани Simple Smile
Хубавото на това гробище е, че е по съвместителство и ботаническа градина и я поддържат много, та през всеки сезон е прелестно място! Ако можех и да накарам милото да влезе да се разходи с мен, ама тццц, балканджията не ще и да го помирише гробището Simple Smile))

Copyright: ©Robert Benson Photography

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 15:39 от Не се сърди, човече

# 545
Здравейте,  пиша тук, защото останалите теми са стари-между канон 2000 и 4000D,за любителски апарат кой бихте препоръчал? Или нещо до 1000 лв?
Благодаря

# 546
  • София
Краткият отговор е - нито един от двата. В момента, във Фотосинтезис все още тече промоцията на R100 - най-евтината безогледалка от Канон с китов обектив за 829 лева. Колкото и да е окастрен е за предпочитане пред ДСЛР огризките 2000Д и 4000Д.

# 547
  • София
Мунчо, тъкмо щях да напиша същото. Моделите с четири цифри са най-зле, дори 700D или 750D вършат по-добра работа.

А ако се вземе този R100, може да се добави и RF 50mm, който в момента е много намален.

# 548
Благодаря за отговорите, ще ги потърся....

# 549
  • София
Малка реклама на любим бренд  Joy

....

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 09:46 от Mунчо

# 550
Здравейте. Какво мислите за този фотоапарат като първи за 14-15 годишно дете/ тийн, което обича да снима с телефона и да обработва снимките с безплатните програми там? Евентуално на лято да изкара и курс по фотография за начинаещи. Не разполагам с голям бюджет, а и не се знае доколко траен е интересът.
https://www.emag.bg/cifrov-fotoaparat-nbdr-48mp-4k-3-0-incha-ips … dd5&oid=186997989

# 551
  • София
Не бих си дал парите за това подобие на фотоапарат. Озвучете някакъв бюджет, за да може да се потърси  заслужаваща си оферта.

# 552
250-300 лева за първи фотоапарат за тийн без опит, т.е тепърва ще се учи и не се търси нещо уау.

# 553
Mama Ru, просто идея: Ако оставиш тийна да си снима с телефона (тийновете обожават телефоните си Heart Eyes) и вложите парите в платен софтуер за обработка? Подходящ софтуер ще направи скок в сравнение с безплатните апп-ове с филтри, а и ще се научи на разни полезни неща. Подарък софтуер също може да се съчетае с платен курс за повече умения.

# 554
Детето си поиска фотоапарат. А детето ми рядко иска нещо дори и за подарък за РД или празник. Обикновено като попитам, отговорът е "Имам си всичко, каквото прецениш". Но ето, че това лято помоли за фотоапарат, затова и искам да й изпълня желанието без да се хвърлям на скъпа полупрофесионална и професионална техника. Телефоните у дома също са нисък клас, не инвестирам в скъпа техника, не съм толкова богата. Сега е с телефон Моторола G13, ако не греша за малко над 200 лева.

Общи условия

Активация на акаунт