Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 180
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тендивал е много силен и добър, преди да забременея паднах от един хамак и нищо друго не ми помагаше освен него. Включае и Волтарен и т.н

# 586
  • Замък сред облаците
Моята шефка имаше такива проблеми и с двете бременности, ходеше на кинезетерапевт, но такъв, който знае и как да масажира бременни (обикновено на сайтовете им пише дали предлагат насаж за бременни). Те знаят къде да натиснат, за да облекчат и освободят даден нерв или сухожилие, които бебето натиска.

Една позната от юнските мами пък сега ходи на боуен масаж и също хвалеше колко облекчава.

# 587
Vivka9, съвет нямам, но съм с теб като подкрепа. Ужасно звучи, миличката. Дано скоро намериш облекчение.

# 588
Точно същата съм и аз! Днес като бях до АГ-то и споделих, прегледа ме обстойно, дори за разкритие и каза, че всичко е наред и че това са нормални болки в края на бременността, защото се разширява тазът и бебето при мен е с главата надолу и ми е доста надолу коремът вече - нищо дори не ми изписа. :/

Момичета, имам страшни болки в тазобедрените стави и опашката и кръста и дори вече не мога да преценя къде точно Cry едва ставам и сядам, а сутрин такава скованост, че направо не мога да ви опиша.  Срам ме е вече да вървя по улицата, защото куцам и ме боли адски. Не мога елементарни неща да свърша, а имам малко дете, за което трябва да се грижа и ми трябват бързи реакции, а не мога…
Днес едва отидохме до магазина, бутах количката и плачех от болка Cry какво мога да пия? Миналата седмица докторката ме видя, че куцам чак и коментирахме, изписа ми Калцикинон (вит. Д, калций и вит. К). Отделно сутрин приемам вит. Д. Увеличихме магнерота на 3х2, защото имах доста контракции и бебето беше застанало напречно.
Не знам наистина какво да правя и как ще издържа, чувствам се като инвалид, а през деня съм сама с детето. Може да ви се струва смешно, но сутринта пих но-шпа с цел малко да ме отпусне болката, обаче никакъв ефект. Не знам какво е разрешено да пия? Четох че Профенид не може след 6 месец на бременността…
Явно ще трябва пак да ходя на ревматолог, не знам или пък е някакъв притиснат нерв, нямам идея, обаче е ужасно. Има ли и други с такива болки?

# 589
При мен на последния преглед беше напречно, цяла нощ преди това бях с контракции. Не знам за вас, но аз не виждам как ще изкарам още месец и малко , скоро сме и на сватба, която май ще пропусна, просто не се чувствам човек вече.

# 590
Поне тук можем да се оплакваме на воля. Вече не знам как да легна, никак не ми е удобно. Все едно се задушавам. На закачалка ще е най-добре. След контракциите в петък вечерта АГ ми каза да пия Магнезиев диаспорал и но шпа при нужда. Днес ходих пак на тонове, докторката, при която ги правя тук каза, че не са лоши (отново), а от моя АГ все още нямам включване и малко се ядосвам. Днес и много се натоварих. Общо 7 часа сме били навън със сина ми, а между тях се прибрах да готвя. Обикалях и да пазарувам неща от списъка, слава богу не останаха много, но като съм с детето няма как всичко накуп. Милото, едва ходеше вече. А в нас беше като след война.
 И утре се очертава да няма почивка. Трябва да ходя за подарък, после сме на тържество в градината и след него на рожден ден.
Натрупала съм чанти с покупки и нямам време да ги разпределя. Днес даже видях, че вече съм купила мокри кърпи, но съм забравила и купих отново.

За имената като ви чета още повече се убеждавам, че не е добра идея да се кръщава на баби и дядовци, защото все ще има недоволни, макар и да не си признават. Ами Съжалявам, но детето си е наше и никой няма право да се сърди и налага как ще се казва. Това си е лично наше решение.

На мен ми е неприятно да ме галят по корема. Няма да забравя, когато бях бременна първия път с мъжа ми се разхождаме, срещаме леля му и тя ме погали по корема без да ме пита...ами стана ми неприятно. С тази бременност пък отиваме на рожден ден и там момиче доста бременно, аз също бременна, но в начално, още не ми личи и на никой не съм казвала. Говорим си и друго от момичетата започва да ме подканя да отида при бременната и да я погаля по корема, че видиш ли да станат нещата и при мен. Ами стана ми много тъпо. Нито обичам да галя кореми, нито мен да ме галят.

Някой се оплака от свекърва си, да не остана по-назад. Не се виждаме много често, защото си е на село, но днес дошла в града при майка си, естествено аз разбирам от ММ. Отиваме за малко при  нея да ни даде плодове и изобщо не ме попита как съм, как е бебето ....нищо. стана ми тъпо.

За обличането на бебето в началото много го коментирахме. Един месец със сигурност няма да е с дълъг ръкав, но в началото ще е. Комплектът за изписване, който много бях харесала го нямаше в магазина и много ме е яд, но взех компромисен вариант с памучно боди с дълъг ръкав, панталонки и шапка. Трябва да видя снимките от първите дни кога точно сме преминали на къс ръкав. Иначе излязохме на 13 ден, преди това седяхме на терасата.

# 591
Момичета, като ви чета колко сте активни и как търчите по цял ден чак се чудя как издържате. Аз вече съм тотално като бабичка. Едвам вкъщи вървя, правя уж нещо и после трябва да легна, че едвам си стоя на краката. А вечер с отоците и болките е най-тежко. Днес съм на преглед и се надявам нещата да са наред и бебоците да са наддали. Ще питам и за тези болки в краката, че съм като пребита. Дано да издържа още месец и нещо.

# 592
Вчера бях на преглед, за щастие всичко е ОК и бебка се движи напред  за седмиците. Това ми беше единственото желание, ако почне да изостава (заради артерията) да има няколко дни поне аванс. Викат ме пак в 35та г.с. Чак вечерта се замислих няма ли да правим по-често доплер, тонове? Не трябваше ли след 32ра седмица да ходим през 2? Или след 34-та беше? Доверявам се на АГ, но все пак ми се искаше вече малко по-често.
И на мен ми е неприятно пипането на корема. Даже си мисля, че трябва да пуснат тениски за бременни с картинка на бебе и надпис "Please, don't touch my mommy's belly" или нещо такова Grinning
И ние с името сме до под кривата круша. Уж го бяхме измислили, отказахме се, измислихме друго, децата не го харесаха, те предложиха друго, ние не харесахме, не знам как ще бъде. Има 2-3 които ми допадат, но не мога да реша кое най-много. И в различни дни и моменти всяко едно го чувствам като "нашето" си име. А не искам с тирета. Не знам....

# 593
  • гр.Пловдив
Дами,нали направлението за раждане важи 1 месец или греша?

# 594
  • Замък сред облаците
Да, ако изтече издават ново.

Тоновете са ежеседмично от 36 гс принципно, преди това си зависи от лекаря и практиката на болницата.

# 595
Мами, аз така за първи път да вляза с питане и притеснение. Карам 35 г.с., вие кат се чувствате там долу? Аз отдавна се напипвам, че е много подута вагината (от кръвоснобдяването сигурно) , но имам чувството, че и бебето е много смъкнато надолу и притиска. Започнах до се притеснявам за скъсена шиика, разкритие или нещо такова. Утре съм на преглед при АГ, но за първи път от цялата бременност се притесних.
Имам чувството, че както вървя и ще падне, така смъкнато го чувствам 😂

За тоновете, АГ ми каза след 34 седмица, но навсякъде е различно, в повечето случаи е след 36 и са само веднъж в седмицата. Ако АГ каже, тогава по два пъти.

Ето и една тениска

# 596
Vikia, не издържаме, но и нямаме голям избор. Особено, ако имаш малко дете. Снощи нямах търпение да легна, бях много изнервена от умора.
И сега два часа обикалях магазини за подарък..ама хич не обичам. В събота сме пак на рожден ден, а подарък за тогава не съм купила също. За баткото за първи юни също...освен ще го заведа да си избере, каквото иска, защото е затрупан и вече не знам какво. За рождения си ден, който е след месец и нещо, вече си прави списък, хаха...а на мен ми е толкова притеснено къде ще съм тогава.
Преди малко се прибрах и седнах за 5 мин, че след малко малкият господин ще си дойде от градина и ще сме отново на въртележката.

Рафаела, вие поне имате някакви варианти за името, та на нещо ще се спрете.
Аз почнах тоновете от 33 седмица и ми каза всяка седмица, че ще правя. Едните даже ги повтарях. Вчера правих и в четвъртък пак ме кара да ходя.

Направлението за раждане важи месец. На мен ми го дадоха по-рано, за да съм спокойна, че е при мен, нищо че няма да ми стигне до термин.

Деска, нормално е да се усещаш така отдолу. При първата бременност много се изплаших, защото не знаех, че така ще стане. Утре може да разпиташ и АГ. Възможно е вече бебето да е слязло надолу и да се подготвя за раждането. И аз усещам, че ме притиска ниско, но и навсякъде другаде. Постоянно едни ръчички ме бутат отдясно. Heart

# 597
Момичета, кога правят последната микробиология- върти ми се нещо 35-36 г.с.? Тази седмица  съм 34 и съм на преглед и се чудя да се подготвям ли,че смях не смях като трябва да се събличам и си съобразявам дрехите да не е нещо много стегнато, защото не мога да се свивам хич вече.

# 598
Момичета, кога правят последната микробиология- върти ми се нещо 35-36 г.с.? Тази седмица  съм 34 и съм на преглед и се чудя да се подготвям ли,че смях не смях като трябва да се събличам и си съобразявам дрехите да не е нещо много стегнато, защото не мога да се свивам хич вече.
Мексикана и аз винаги си правя сметката с какво съм облечена Joy мисля че в 36г.с. е последната, аз си правя всеки месец и сега се чудех дали да правя в 34г.с  когато съм на преглед или да чакам още малко. Някъде имаше списък ще се поровя да видя кога какво се прави.
Редактирам се, пише 9ти лунарен месец, тоест би трябвало между 33-36г.с. ама дали е така?!?

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 11:33 от Александрия

# 599
Здравейте Simple Smile аз основно чета защото съм баба  Simple Smile. Въпроса ми е към момичетата раждали секцио. Дъщеря ми живее в Англия и за сега  ще ражда второто си дете секцио тъй като е с ГД и бебето - момченце  върви доста голямо. Тъй като там дори и след секцио ги държат по един ден ме интересува какви грижи следва да полагам за разреза от операцията? Там нямат риванол, йода септ, цикатридина , не знам какви лепенки даже слагат на раната и съответно трябва да набавя всичко от България. Също какви болкоуспокояващи може да пие ,ако кърми  и изобщо всякакви трикове, който да могат да облекчат първоначалното й състояние? Много ще бъда благодарна,ако ме насочите как да процедирам,че ми е доста напрегнато. На вас пожелавам леко раждане и да гушнете най-прекрасните  живи и здрави мъници  на света Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 13:19 от Pakito70

Общи условия

Активация на акаунт