Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 110
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Нормално е, писах и назад какво ми обясни морфоложката за националните особености на българите за главите и това че по УЗ са средностатистически за цял свят. Ако искаш, потърси ми постовете, поне 2 пъти обяснявах.

# 616
  • Варна
АА, да, помня, че някъде около вторите морфологии някъде мернах един твой коментар по този повод

# 617
  • Замък сред облаците
И само да добавя (извинявам се за флууда, но съм в движение), и на моя главата е 2 седмици напред сега. Това не значи че ще избърза раждането по никакъв начин, особено при първа бременност.

# 618
И при нас главата е напред. А какви са ти индикациите за секцио?

# 619
и на моето бебе главата върви напред от самото начало, бебетата са различни освен всичко, и моята глава не е малка, нито на татко му Wink не ги мислете много тези мерки, на друг специалист ми бяха казали, че всичко се развива хармонично - зависи и от парат и от измерващия Simple Smile
моето бебе се обърна в 34та седмица отново, така че въртят си се още. Надявам се да си остане така, имам още три дни до 36та. В интерес на истината правих специална йога за такъв тип подготовка, не знам колко се е отразило, но малко след това започнах д чувствам позицията му по друг начин. Като беше седалищно по-малко го усещах. Чувам все по-често че някои бебета се обръщат в последния момент, така че според мен в този срок още е трудно да се каже какво ще се случи. Лошото е че някои лекари бързат да насрочват секцио и не знам после колко са гъвкави, ако настъпи промяна.

прилагам линк към йогата, която правих: https://youtu.be/cqdX0vKw4yw В коментарите различни жени твърдят че им е помогнало за целта Simple Smile)

# 620
  • Варна
И при нас главата е напред. А какви са ти индикациите за секцио?
Второ раждане след секцио. При първото дете изтекоха водите преди датата на планирано секцио, два пъти увита пъпна връв и истински възел. Сега за второто не сме коментирали естествено раждане

# 621
Моят разрез от секциото в Токуда беше без вадене на конци. Биоразградими или друго се прави - не зная - но конци не са вадили.
Сам си зарастна супер, без никакви мазила.
За обезболяващи, не съм имала нужда след първия ден. Свещички Профенид препоръчваха и даваха на нуждаещите се около мен.
Pakito70, стискаме палци на дъщеря ви в UK. Луда работа е това с еднодневния престой на майките, дори след секцио… В БГ стандартът е 5 дена. Дано всичко мине супер.
Благодаря много HappyRSmile Simple Smile . Дай боже всички да родите лесно и гушнете здрави бебенца за радост на баби като мен 😍

# 622
Аз никога не съм се вманиачавала да гледам размерите по ехограф. Чувала съм твърде много истории за несъответствия, особено в последните месеци. Даже АГ ме предупреди, че не са толкова точни, а ориентировъчни.
Не зная при вас как идват мерките, но при мен са с плюс минус големи разлики, колкото повече напредва бременността, последните +/- 20 дни!

# 623
  • София
Честно казано и аз не следя размери, нито сега - нито преди. Щом нищо не ми казват, значи са наред. Ако се разтърся сигурно и аз ще намеря за какво да се притесня. Например не знам дали тук във форума или в лекция някоя чух, че и да е прекалено активно бебето не е добре, може да е признак ,че е оплетено и  се опитва да се разплете, или изобщо за някакъв проблем там вътре и днес малката е много дива и вече втори път хълца следобяда и малко се вкарах във филм. Ама се намъмрих едно хубаво, полежах си и се кротна.

# 624
  • Замък сред облаците
За съжаление някои от нас се налага да следим и задължително ни предупреждават да внимаваме зза отклонения и изоставане, рисково е при някои тромбофилии, проблеми с щитовидната, проблеми с артериите или с кръвоснабдяването на матката. Simple Smile Та не се чудете, че следим изкъсо.

# 625
Понеже ще съм секцио и с близнаци , страшно много искам бързо да се възстановя и да започна грижите за тях и най- вече да ги кърмя. От мами с опит си събрах тази информация за бързо възстановяване, но разбира се на следващия преглед ще се консултирам с АГ- от кое по колко и от кога да започна да приемам: Свещички Профенид, Арника Монтана и ЦИКАТРИДИНА спрей.

# 626
Момичета, помагайте с избора на матрак. Направо се омотах в четене по сайтове.

# 627
  • Замък сред облаците
Мацинка, като ми оперираха коляното се запознах с цикатридина спрея, той се слага след като престане да се слага превръзка/лепенка върху шевовете. Арниката съм чувала, че я ползват за заличаване на белези, макар че аз я знам с кръвоспиращо действие. Обикновено мазилата за белези се прилагат след махане на шевовете/падане на коричките.

# 628
Говорим за различна арника. Прилагам линк
https://apteka.framar.bg/30001434/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA … B0-9-%D1%81%D0%BD

Да, за спрея и аз така разбрах, че така се прилага. Но за свещичките, кога се поставят- сутрин и вечер и от кой ден се поставят. При всеки  май е различно. 
 Rolling Eyes

Мацинка, като ми оперираха коляното се запознах с цикатридина спрея, той се слага след като престане да се слага превръзка/лепенка върху шевовете. Арниката съм чувала, че я ползват за заличаване на белези, макар че аз я знам с кръвоспиращо действие. Обикновено мазилата за белези се прилагат след махане на шевовете/падане на коричките.

# 629
  • Замък сред облаците
Ааа, това е хомеопатия. Ясно, моя грешка.
За профенида май го дават и в повечето родилни така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт