Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 127
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
От един Реддит пост, това е подарък от мъжа на жената: пулверизатор, за да пръска всеки, който посегне към корема. Мисля, че е доста удачно. Laughing
Скрит текст:

Деска, и при мен всичко е доста ...подуто и неприятно. В комбинация с болките, имам чувството, че ще се разцепя на две, ставите ми ги няма никакви. Вчера гледах отново едни много готини лекции, лекторката обясняваше колко е нормално да се чувстваме нестабилни или ставайки от кола да се чувстваме все едно оставяме половината си таз на седалката.
За който му е интересно и разбира добре английски, поствам линкове към Ютюб. Акушерката много ме радва и намирам информацията за полезна. Трите части са за последните месеци преди раждането, за самото раждане и за възстановяването след него:
Скрит текст:

# 601
Момичета , има ли някоя на която не й стигат болничните и как процедирахте ? 😍
Честито на мамитата , които вече гушкат малките си бебоченца 😍😍😍

# 602
Момичета , има ли някоя на която не й стигат болничните и как процедирахте ? 😍
Честито на мамитата , които вече гушкат малките си бебоченца 😍😍😍
Аз с предната бременност. Бях на ТЕЛК. лекаря от ЖК ми подготви документите и ми ги даде, а аз ги занесох на телк. Те вече ти дават за оставащите дни до 45д болничен

# 603
  • София
След секцио ще я викат на сваляне на конци по някое време. Може да и купите водоустойчива лепенка за белега за да се къпе нормално. Но е хубаво да и я сложат в болницата преди да я изпишат мисля, че се сменяше превръзката поне тук. Да разпита как е при тях, със сигурност има вариант за водоустойчива лепенка. Нищо не се прави белега докато не махнат конците. После вече по усмотрение на майката може да пръска с цикатридина. След това има едни кремчета за белези, на първо време се сещам за един Кело кот, аз взех, но не съм била хич редовна - зарастна си ми белега много хубаво. Като цяло всичко зависи от опериращия екип дали ше има сраствания, болки по-дълго време и т.н Тя трябва да се пази да не вдига нищо по-тежко от бебето - такова е правилото. Друго не се сещам, може и да има , но съм забравила...
Йодасепт при мен не се е налагало да ползвам, те ме мажеха при смяна на превръзката. В Англия също не вярвам да и разрешат сама да сменя превръзки, че да и е необходимо.

# 604
След секцио ще я викат на сваляне на конци по някое време. Може да и купите водоустойчива лепенка за белега за да се къпе нормално. Но е хубаво да и я сложат в болницата преди да я изпишат мисля, че се сменяше превръзката поне тук. Да разпита как е при тях, със сигурност има вариант за водоустойчива лепенка. Нищо не се прави белега докато не махнат конците. После вече по усмотрение на майката може да пръска с цикатридина. След това има едни кремчета за белези, на първо време се сещам за един Кело кот, аз взех, но не съм била хич редовна - зарастна си ми белега много хубаво. Като цяло всичко зависи от опериращия екип дали ше има сраствания, болки по-дълго време и т.н Тя трябва да се пази да не вдига нищо по-тежко от бебето - такова е правилото. Друго не се сещам, може и да има , но съм забравила...
Йодасепт при мен не се е налагало да ползвам, те ме мажеха при смяна на превръзката. В Англия също не вярвам да и разрешат сама да сменя превръзки, че да и е необходимо.
Благодаря за отговора, Десислава. Вчера дъщеря ми чете в сайта на NHS и там пише,че конци не свалят били биоразградими. След изписването сам се грижиш за раната. Държат ги един ден, ако е било секцио по спешност до 3 дни. Тя разбира се ще разпита утре когато отиде на преглед, но като знам ,че там дори риванол не предлагат в аптеките ,предпочитам от тук да се запася, ако в крайна сметка преценят,че бебето трябва да се роди секцио.

# 605
  • София
Ами в такъв случай може би е добре да има един йодасепт при нея за всеки случай. Не знам в какво се изразява тази грижа за раната. Предполагам все пак ще е с лепенка, иначе има големи рискове от замърсяване, отваряне и т.н. Супер щом са биоразградими, може и  тук вече да е така, моята информация е от 2018 години. Simple Smile Успех, каквото и да е раждането на дъщеря ви!

# 606
Ами в такъв случай може би е добре да има един йодасепт при нея за всеки случай. Не знам в какво се изразява тази грижа за раната. Предполагам все пак ще е с лепенка, иначе има големи рискове от замърсяване, отваряне и т.н. Супер щом са биоразградими, може и  тук вече да е така, моята информация е от 2018 години. Simple Smile Успех, каквото и да е раждането на дъщеря ви!
Благодаря, Десислава Simple Smile . Да слагат лепенки, даже давали лепенки за смяна, но аз искам да взема и от тук. Ще потърся хипоалергенни за всеки случай. А нещо за болката от разреза пие ли се, което да не вреди на бебето, ако кърми или не? Много се надявам да се размине със секциото, но бебето върви с почти две седмици и половина напред и с този ГД едва ли ще се размине. Тя е с термин 26.07, но я гласят за раждане на 12.07. Каза ли й дали ще е секцио или индукция в 38 гс го вадим.

# 607
  • Замък сред облаците
Парацетамол и ибупрофен се водят съвместими с кърменето. В английската тема има мами с опит с ражданията там.

# 608
Парацетамол и ибупрофен се водят съвместими с кърменето. В английската тема има мами с опит с ражданията там.
Благодаря АА Simple Smile ще потърся темата. Дано да са едни и същи правила в различните болници.

# 609
  • София
Тук масово дават свещички Профенид (кетопрофен) и си кърмят с тях мамите по болниците. Иначе аз исках да ми бият инжекции кетонал и помня, че чаках някакво време преди да предложа кърма.

# 610
Микробиология АГ ми каза 36 седмица, но аз мисля следващата да свърша тази работа (ще съм 35).

Някой ползвал ли е ел.помпа Cangaro Elegance и дали има впечатление дали е добра. По принцип чета мнения, че е хубава, но се допитвам и тук?

https://www.emag.bg/elektricheska-pompa-za-kyrma-cangaroo-elegan … 070/pd/DXQDVDBBM/

# 611
Минавам да се похваля след преглед. 35+2дни всичко е наред, не ми е казал колко е голямо бебето, но той моя АГ си е такъв. Оглежда си нещата само за него и казва, ако има някакъв проблем. Имам си дата за секциото след 20дни на 20.06 и нямам търпение да минат. 🥰 Притеснява ме само, че ме праща на тонове чак в 37г.с+2дни, тоест след 14дни,но явно не намира нищо притеснително, за да ги иска по-рано. Въпреки това се чудя дали да не отида за тонове другата седмица на своя глава в болницата?! Вие как бихте постъпили? На 14.06 след тоновете иска да ме прегледа пак, иска да вземе ваг.секрет тогава(сега лекувам гъби) и ПКК, че хемоглобина ми е 99 в момента. Ами това е от мен. Започвам обратното броене.

# 612
Аз докато се усетя и вие още тема сте изписали..
Ние на 2 почивки през май ходихме и вече едва чакам да дойде времето без работа. Като стоя или седя получавам контракции, та добре че от вкъщи работя и полягам.
Днес АГ установи, че бебето се врътнало напречно. Та ще правя упражнения с надежда да се обърне.

И тук в Германия е като в Англия. Жените сами се "грижат" за раната от секцио като е поддържат суха, наблюдават и не притискат с дрехи и тн. Иначе идва акушерка, която поглежда всеки 2 дни през първия месец. Директно след секциото и до месец след това за болка ми даваха парацатамол и ибупруфен първия път. Сега пак така ми казаха.

# 613
  • Варна
Момичета, в 34+ 6 дни съм. Днес бях на преглед и диаметъра на главата на бебето върви с 2 седмици. bpd 37w1d. Притеснява ме това доста, въпреки, че лекаря казва, че не е проблем. По обиколка на главата го сметна  HC35w6d, a обиколка на коремчето AC 35w0d. Чудя се да отида ли при друг специалист и какво би могло да означава тази разлика. Датата ми на последния цикъл е 29.09 и съм с ранна овулация. Фиксирахме дата за секцио 21.06, но ми се струва, че и по- рано ще тръгне.

# 614
Моят разрез от секциото в Токуда беше без вадене на конци. Биоразградими или друго се прави - не зная - но конци не са вадили.
Сам си зарастна супер, без никакви мазила.
За обезболяващи, не съм имала нужда след първия ден. Свещички Профенид препоръчваха и даваха на нуждаещите се около мен.
Pakito70, стискаме палци на дъщеря ви в UK. Луда работа е това с еднодневния престой на майките, дори след секцио… В БГ стандартът е 5 дена. Дано всичко мине супер.

Общи условия

Активация на акаунт