На море в Гърция 2022 - II

• 69 440
  • 796
  •   1
Отговори
# 360
Разглеждам менютата по таверните и ми прави впечатлене, че цените за морксите дарове и риба са за кг, започващи от 50 евро/кг. Тъй като не съм била досега в Гърция, някой запознат да ми обясни това цена за живо тегло ли е и може ли да се поръчва по-малко? Едва ли ще мога да изям 1 кг калмари Smile

# 361
  • София
Може ли препоръка - Аспровалта или Неа Врасна. Къде плажа е с по-ситен пясък?

# 362
  • софия
Прясната риба/морски продукт се избира от витрина, мери се и се приготвя. Плаща се на кг. Ако калмарът е 200 гр се плаща 200 гр*цената на кг.

# 363
Разглеждам менютата по таверните и ми прави впечатлене, че цените за морксите дарове и риба са за кг, започващи от 50 евро/кг. Тъй като не съм била досега в Гърция, някой запознат да ми обясни това цена за живо тегло ли е и може ли да се поръчва по-малко? Едва ли ще мога да изям 1 кг калмари Smile

Калмари и октопод обичайно са на порции. Същото важи и за дребните рибки.
По-едрата риба е с цена на кг. непочистена. Избирате конкретна риба, мерят ви я, след което я почистват и приготвят.

# 364
  • София

Ако иска змия да ми отговори. Вероятно бъркаме плажовете.

Esmeе, за мен хубавият плаж е този, на който няма други хора и няма пясък.
Мисля, че това е достатъчен отговор.

# 365
Параход ли е авторката на “Гръцко синьо”? Имам книгата междудругото. Отскоро съм в темата и чета с интерес. Скромен опит имам в пътуванията в Гърция, основно Солун и Халкидики, няколко пъти Олимпиада, Лефкада и май е това. Мъж ми си е въобразил, че трябва да купим къща, така че се очертава да задълбоча познанията си за гръцко.

# 366
Може ли препоръка - Аспровалта или Неа Врасна. Къде плажа е с по-ситен пясък?
Никой от двата не е със ситен пясък.

# 367
Я да ви покажа какво съм запазила на Наксос, в Агия Анна. Сещате ли се за някакви супер дразнители наоколо? Четох за бара Сантана... Не съм сигурна дали той е въпросният бар на 50 метра. На картата изглежда по-далеч, но вероятно е той. Друг не се вижда.

Едва ли ще сменя хотелчето защото отзивите са добри, много ми допада локацията, атмосферата, а не на последно място и цената, но да знам все пак как стоят нещата... Някои се оплакват от липса на Wi-Fi, въпреки че уж има, но те са били в някакви полуизбени стаи. Моята не е такава, а и говоря малко гръцки, колкото да ги омая и да не ме заврат в някакво мазе. Wink

http://www.seaviewstudios.gr/greece/naxos-photos

# 368
Бар Сантана е малък и не е особено шумен, а и не е толкова близо до Seaview Studios (видях ги къде са на картата, а ние сме били преди в Анемомилос, съседния). Единствено може да чувате шума от минаващи коли, защото между хотелите и плажа е крайбрежният път, но пък хотелът е леко дръпнат по-назад и не мисля, че ще прави впечатление.

Ако някой е имал предвид бийч баровете на плажа отпред, те са по-скоро кафенета и таверни с шезлонги. Основните посетители миналата година бяха хора с деца, нямаше музика и като цяло локацията наистина е добра - пеша може да се отиде и до Плака, и до Агиос Прокопиос.

# 369
Здравейте,
ако колата не е на наше име, ще ни трябва ли пълномощно?
И знаете ли какво е позволено да се вкарва в държавата- циари, алкохол? Къде да прочета?

# 370
Здравейте,
И знаете ли какво е позволено да се вкарва в държавата- циари, алкохол? Къде да прочета?
Трябва пълномощно. Преди седмица на Кулата ни провериха талона на колата и в двете посоки.

# 371
  • Пловдив
Здравейте,
Трябва пълномощно. Преди седмица на Кулата ни провериха талона на колата и в двете посоки.
кой талон? Ако колата е лизингова, то големия си е в лизингодателя и ти дават само копие.

# 372
  • София
Записвам се с предстоящ Крит другата седмица и се надявам да имам мнение за Фаласарна.
Засега настаняването е до Ханя, имаме нает рентакар и ще се постараем да пообиколим.
В плана са включени и Episkopi beach и Golden beach, и Agii Apostoli beach.

# 373
За пълномощното пише преди няколко страници. Ако колата е лизингова, трябва да искате новия образец на малкия талон, с междуосово разстояние и т.н., който гърците признават.

Цигари и алкохол - в ЕС може много, по-проблематично е изискването за електронни цигари и течност за тях. В mfa.bg.

# 374
Записвам се с предстоящ Крит другата седмица и се надявам да имам мнение за Фаласарна.
Засега настаняването е до Ханя, имаме нает рентакар и ще се постараем да пообиколим.
В плана са включени и Episkopi beach и Golden beach, и Agii Apostoli beach.
Balos, Elafonisi, Seitan Limania посетете задължително:) Пътят до последния е малко екстремен и не е за всеки, но е голяма красота. Близо до Ханя е Holy Trinity (Agia Triada)- много красив манастир.

Общи условия

Активация на акаунт