На море в Гърция 2022 - II

• 69 360
  • 796
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Пак да попитам - мнения за температурите в началото на юни в Лефкада ? Никой ли не е бил там по това време ? Ще пътуваме с малко дете и ме интересува отговора. Благодаря

# 91
  • София
Били сме в края на май с дете, 4-5 клас, на Лефкада. Беше много топло, правихме и разходка с корабче Македония, къпахме се и в морето. Единият ден беше доста бурно, а плажовете са стръмни и рязко стават много дълбоки. Много ни хареса всичко на нас, бяхме в Нидри, апартамент Катерина.

# 92
  • Варна
Преди време тук ми бяхте дали един линк за ферибот Нидри - Фискардо - West ferry, но изобщо не успявам да букна каквото и да било. Може ли да се резервира по телефон/мейл? Ако имате опит, моля да споделите...

Пробвай тази ТА : https://symitours.com/
Kostas N. Sykallos. Symi Tours. Yialos, Symi Island, Dodecanese. 85600. Greece. Phone: +30 22460 71307 & +30 2246071689 | Email: info@symitours.com
Преди години правеха резервации за всички ферита за Кефалония не само за блустарфери  , ако не друго сигурно поне могат да дадат инфо.
Едно от феритата е толкова голямо , че не се пълни даже до половината и август в най големия калабалък  - т.е няма нужда от резервация - винаги ще ви качат

# 93
  • някъде ... тук ...
Поздрави от близко гръцко!
Малко е облачно, но топло. Водата е леко хладна, но става за къпане.

# 94
Здравейте! Предстои ми пътуване до Гърция това лято с моя приятел, обаче колата, с която ще пътуваме не се води на негово име, а на баща му. Някой знае ли дали ще ни пуснат на границата така или трябва да се изкара някакво пълномощно за колата, да се докаже, че не е крадена или нещо от сорта. Благодаря предварително!

# 95
Разбира се, че е необходимо пълномощно. Напоследък на границата рутинно се проверява талонът на колата заедно с личните карти. За Гърция се приема пълномощно на гръцки или английски.

# 96
Разбира се, че е необходимо пълномощно. Напоследък на границата рутинно се проверява талонът на колата заедно с личните карти. За Гърция се приема пълномощно на гръцки или английски.
Само веднъж са ми искали талон на колата. И то нашите гранични полицаи, които проверяват за невръчени актове и фишове. Проблем с чужда кола, без пълномощно, може да има при евентуално ПТП.

# 97
  • софия
Преди 2 седмици на други няколко сухопътни граници чинно, вкл. и чужди митнически служители, ни искаха талон на колата, заедно с л.к.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 15:49 от zvаnchе

# 98
Голям талон ли носите на колата или малкия(от двойните, новите)?

# 99
  • софия
Двоен, нов.

# 100
  • София
Ние си носим и големия, но нашият е от старите, нямаме от тези двойните, новите.

# 101
  • СИ
Seahorse,
откъдето и да тръгвате, информацията ви и за Корфу, и за Кефалония в последните две страници на темата е погрешна и подвеждаща.
Фериботът Нидри-Фискардо винаги е най-кратък и най-евтин, независимо откъде идва човек. От Астакос не е лошо, но е един на ден, до Сами.
Има и от Пелопонес, ако човек иска по-голяма обиколка, но не от Патра, а от Килини - няколко пъти на ден.

За който не е станало ясно: Нито греша, нито подвеждам. Ако сте от тия, които цепят километъра на две и карат по черно за да икономисат 1 евро, моля! Наслаждавайте се на почивката. И не забравяйте русенското варено...!      Yum

# 102
Seahorse,
откъдето и да тръгвате, информацията ви и за Корфу, и за Кефалония в последните две страници на темата е погрешна и подвеждаща.
Фериботът Нидри-Фискардо винаги е най-кратък и най-евтин, независимо откъде идва човек. От Астакос не е лошо, но е един на ден, до Сами.
Има и от Пелопонес, ако човек иска по-голяма обиколка, но не от Патра, а от Килини - няколко пъти на ден.

За който не е станало ясно: Нито греша, нито подвеждам. Ако сте от тия, които цепят километъра на две и карат по черно за да икономисат 1 евро, моля! Наслаждавайте се на почивката. И не забравяйте русенското варено...!      Yum
Нещо си се объркал, момче. Оставям хиляди евра в гръцката хазна всяка година, от десетилетия насам Stuck Out Tongue Просто не обичам общите приказки, когато се задава конкретен въпрос. Специално до и от Кефалония съм пътувала с четири различни фериботни линии (с някои даже повече от веднъж), та имам някаква идея какъв е отговорът на този.

SpSt,
последно в сряда ми го поискаха.

А ето и какви са изискванията за пълномощно при чужд автомобил:
"При пътуване в чужбина с чуждо моторно превозно средство от водача се изисква нотариално заверено пълномощно от собственика на автомобила. Това отговориха от българското Външно министерство след запитване от СБА. На нашите гранични пунктове не проверяват или рядко изискват за проверка пълномощно особено ако карате по-скромна кола. Въпреки това не рискувайте. Специално за Гърция нотариално завереното пълномощно може да бъде на английски или гръцки език. Препоръчително е да е на гръцки, но ще бъде прието и на английски, увериха от ведомството. В случая заверка с апостил не е необходима, заявиха от МВнР."
Източник - СБА

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 23:05 от Параход

# 103
  • СИ
Нещо си се объркал, момче. Оставям хиляди евра в гръцката хазна всяка година, от десетилетия насам Stuck Out Tongue Просто не обичам общите приказки, когато се задава конкретен въпрос. Специално до и от Кефалония съм пътувала с четири различни фериботни линии (с някои даже повече от веднъж), та имам някаква идея какъв е отговорът на този.

Момче...? Благодаря!        Yum

Това с хилядите евра ще го пропусна. Много съм ги слушал такива. Носете си кафето от вкъщи в термоса и се радвайте на почивката.       Yum

# 104
  • Sofia

Момче...? Благодаря!        Yum

Това с хилядите евра ще го пропусна. Много съм ги слушал такива. Носете си кафето от вкъщи в термоса и се радвайте на почивката.       Yum
Не ставай за смях, явно не си чел темите и се изказа безкрайно неподготвен/а

Общи условия

Активация на акаунт