На море в Гърция 2022 - II

• 69 357
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
  • СИ
Не ставай за смях, явно не си чел темите и се изказа безкрайно неподготвен/а

Край...! Предавам се. Отивам да чета и да се готвя за изпита.       Smile

Тук повече от половината сигурно и драхми не са виждали... Ама карай...       Smile

# 106
  • Sofia
Избивай си комплексите някъде другаде:kissing_heart:
Ако си беше направил/а труда следиш постовете на доста от пишещите тук, щеше да разбереш, че внасят повече храна и продукти от на връщане от Гърция и не са от хората, които цепят километъра и филийката на две. Ама така грубо с бутонките напред не е ок.

# 107
Гледам нови звезди са се появили тук 😅

Колко време пътува ферибота от Килини до Порос ?

# 108
  • Пловдив
Мине се, не мине и решава някой да се пробва да блесне. Игнор и да не разваляме полезната тема.

Параход, изненадваш ме, никога, ама никога не са ни искали пълномощно. Последните години талон - да, но пълномощно Thinking

# 109
  • София
Гледам нови звезди са се появили тук 😅

Колко време пътува ферибота от Килини до Порос ?

Час и половина

# 110
Преди месец бях в Солун. Колата ми е лизингова, искаха всички документи!

# 111
  • Варна
Тук повече от половината сигурно и драхми не са виждали... Ама карай...       Smile

Много и съвсем излишно влезе с бутонките без да имаш хабер от темата , която Параход е създала и е главен двигател и въобще душата на темата. И я слушат хора дето не само драхмите помнят Simple Smile
Колкото до колата по различните КППта различно , мн.често гледат само ЛК , документи на колата въобще не питат.Големия проблем ще е при  ПТП.

# 112
  • СИ
Много и съвсем излишно влезе с бутонките без да имаш хабер от темата , която Параход е създала и е главен двигател и въобще душата на темата. И я слушат хора дето не само драхмите помнят Simple Smile
Колкото до колата по различните КППта различно , мн.често гледат само ЛК , документи на колата въобще не питат.Големия проблем ще е при  ПТП.

Изказаните мнения са препоръчителни, не са задължителни или бъркам? Ако на някой не му харесва нещо, не знам защо го приема като "влизане с бутонки" или нещо подобно.
"Хаберът" се придобива с ходене. Ходил съм достатъчно пъти от Корфу до Закинтос. С камион, с бус и с кола. Щом започват да ми говорят за "комплекси"... Няма какво да се добави.        Smile

П.С. Следващата седмица пак отивам до Гърция. По-миналата трябваше да отида, но се отложи. Ако се объркам някъде, ще питам тук откъде да мина.         Smile

# 113
Мислим да направим и междинна спирка в Гърция с нощувка по  път. Някакви идеи за интересно място за една  нощувка?  BlushSmile  Пожелавам слънчево, весело и незабравимо лято на всички!

Метеора
Мъничко се отклонявате ама си прибавяте още едно страхотно преживяване. Там има и 2 - 3 селца с няколко десетки приятни хотелчета/таверни. Гледайте да не пристигате в късния следобяд за да имате време за 1-2 от манастирите.
[/quote
Благодаря! Simple Smile Там вече сме били и наистина е много красиво!  Simple Smile
За сега се спряхме на вариант за нощувка-  Мецово. Simple Smile

# 114
Отдавна не съм чела темата, но се радвам, че има раздвижване и че тази година евентуално ще е по-достъпно гръцкото море за всички Relaxed

Доста хора питат за Корфу, но е много субективно дали ще се хареса на всички. На мен лично южната част на Корфу с големите пясъчни плажове ми беше най-безинтересната от всички, макар че повечето хора точно тях търсят. Веднъж направихме грешката да изберем хотел там - ами почти всяка вечер пътувахме до столицата или района на Агиос Гордиос и това обезмисли всичко. На плажовете през деня духаше, особено на южния Агиос Георгиос и Исос. Вечер няма къде да се разходи човек, околните села са само за настаняване, даже в Лефкими няма нищо за гледане. Храната масово не ни хареса, мога да похваля единствено таверна Савас, която се намира близо до Петрити, там наистина всичко беше страхотно, но таверната е в нищото и ако не ни я бяха препоръчали, нямаше да я намерим. По моите наблюдения, в южната част на Корфу настаняването като цяло е по-евтино, в сравнение с другите места, но не бих отишла пак в онзи район.

Но два пъти сме отсядали около Липадес и Палеокастрица, там всичко от Перуладес до Глифада на юг ми хареса Simple Smile Корфу бих посетила отново само заради този район. Някак си по-живописно е и има чар. Водата е по-синя, има хубави гледки, стари села за разходка. И столицата е по-близо, отколкото ако сте настанени в южната част. Някой беше казал, че островът се обикалял лесно - напротив, пътува се бавно и от точка до точка си отнема доста време, ако човек иска да разгледа повече неща. Да, на картата изглеждат близо, но реалността е различна, пътищата са тесни и натоварени, единствено в централната част около столицата са по-широки и равни.

На север около Ахарави също не ми хареса, далече е от всичко и някак безлично.

# 115
  • София
Здравейте! И ние сме в издирване на местенце за лятна почивка. Решили сме тази година да посетим Гърция, но ще ни е за първи път и все още събираме информация. За съжаление се налага да е по-кратка около 4-5 нощувки. Моля, да препоръчате някое място, което отговаря на следните изисквания:
- хубав и широк пясъчен плаж с чиста вода
- хотелът да е близо до плажа
- да има къде да се разходим вечер
Бюджетът ни е около 2000 лв. за двама възрастни за 4-5 нощувки, като това включва и храната. Знам, че Гърция не е Турция и няма как да разчитам на богат и качествен ол инклузив, но може би Нощувка със  закуска и вечеря не е лош вариант.

# 116
Днес успяхме да посетим Егремни и Порто Кацики. Водата е ледена, но аз съм морж и се цамбурках.
От паркинга до Егремни пеша стигнахме за 25 минути, от който  20 по асфалта. Нагоре - 30 минути. В 11ч. бяхме само ние.
[/img]

# 117
  • София
djovana2, снимката не се вижда при мен Confused

# 118
Наистина ли цените са с 50% по високи от миналото лято?

# 119
Наистина ли цените са с 50% по високи от миналото лято?
Не знам за къде питате и дали питането ви касае ресторантите, но не са с 50% по-високи. В последните дни бяхме в Солун, Янина, Загори, Игуменица и все още сме в Корфу. Да кажем, че са средно с около 20% нагоре. Не за всички цени и не навсякъде.  

Фериботите са по-скъпи, но това вече е обсъждано в темата и е свързано с политическите причини за поскъпване на горивата.

Общи условия

Активация на акаунт