На море в Гърция 2022 - II

• 69 365
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
Пак да попитам - мнения за температурите в началото на юни в Лефкада ? Никой ли не е бил там по това време ? Ще пътуваме с малко дете и ме интересува отговора. Благодаря
Мога да дам инфо за средата на юни 2019г. - температура на водата 22-23 градуса, на въздуха 33 градуса. За мен си беше О.К.

И един репорт от северно гръцко, район Кавала - отседнахме точно в центъра на града, приказно както винаги. Градът ври и кипи вечер. Цените на хотел - същите. Цените на кръчмите - същите, не очаквах. За пример давам една от най-оборотните таверна на крайбрежната (Nemesis) - салати 3-5 евро, ципура, лаврак - 7-8-9 евро за брой (в зависимост от грамажа), узо - 8 евра, калмари - 7 евра, бяло вино 500мм, наливно или малка бутилка без значение - 3 евро. Плаж Амолофи - тук вече е другата България. Плажът е приказен, НООООО открай до край е подреден със шезлонги. Бар"Пепони" (бг) - 12 евра две малки бири. Съседния бар - кафе и бира кен - 9 евра. Такса за чадъри отделно няма. Паркингите са безплатни. Някъде там се движат цените. Има още поне три-четири бийч бара до края на скалите. Все още е хубаво, защото не е пренаселено. Неа Перамос и Ираклица са почти готови за сезона.
Вчера направихме плаж на Фанари, тъй като Амолофи имаше облаци, пък и да видим как е ситуацията. Плажът изравнен, готов за плажуване. Все още е спокойно - работят три бара, подготвят се останалите. Водата според мен беше около 19-20 градуса, влизах три пъти. Цени не мога да кажа, защото боднахме нашия чадър на плажа.
Обикновено пътуваме през Маказа - чакането беше 15-20 мин. в посока.  Провериха само лични карти. На връщане караха всички коли да отварт багажниците, кой знае защо.
Хубаво лято на всички съфорумци, Гърция ни очаква с отворени обятия.

# 121

Егремни и Порто Кацики

# 122
  • софия
Това е съвършенство! Синьо в синьо 💙

# 123
И малко снимки от извънсезонен Тасос Simple Smile

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Все още по плажовете не бързат да отварят. В Лименас всичко работи, на Голдън Бийч има няколко заведения с чадъри и толкова. Малко се изненадахме, че на Парадайз нямаше още шезлонги и ресторантът не работеше, а посетители си имаше доста. Казаха, че преди Ковид откривали сезона още в началото на май, но сега масово се готвели да стартират на 05.06.

Цените в заведенията не ми се сториха завишени, поне за повечето неща. Но забелязах, че готвените тип мусака бяха по 9.5 евро порцията, което май е повече от преди.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 14:00 от Deviant Art

# 124
Обмислям почивка някъде на Ситония. Кога е по-хубаво за почивка там - втората половина на юли или втората половина на август?

# 125
  • София
Цели 9 страници съм изпуснала, ще се връщам да чета.

# 126
Момичета, искам да резервирам за периода 15-20 юни или Офринио или Неа Перамос. С две деца сме на 2 и на 1 година. Къде ще е по-спокойно и с по-малко хора? Водата, надявам се ще става за къпане? Като цяло, кое място е подходящо за две много малки деца?

# 127
Привет момичета!
Опитвам се да купя онлайн билети за фери от Лефкада до Кефалония и не ми се получава.
От тук https://www.ferries.gr/ - някаква идея защо?
Откъде да ги купя или още е рано? Пътуването ми е за 24 юни.

# 128
Няма разписание след 9 юни още. Отиваш тук https://westferry.gr/ и като наближи пътуването (седмица по-рано е достатъчно) попълваш онлайн букинг формата в сайта. То е резервация без плащане, ще си ги вземеш на касата преди плаването.

# 129
Благодаря Параход!
Последните години не сме ползвали ферибот, пък и предполагам, че покрай короната, нещата са се попроменили.
Нищо де, в крайна сметка букнах отдавна желаната Кефалония и сега се надявам всичко да е наред и времето да е хубаво. Само за седмица сме, което май е малко, но е по-добре от нищо, пък ако ни хареса - ще повторим, потретим.

# 130
  • София
Благодаря на Helenе и Ketka - инфото е точно и навреме !

# 131
Здравейте! И ние сме в издирване на местенце за лятна почивка. Решили сме тази година да посетим Гърция, но ще ни е за първи път и все още събираме информация. За съжаление се налага да е по-кратка около 4-5 нощувки. Моля, да препоръчате някое място, което отговаря на следните изисквания:
- хубав и широк пясъчен плаж с чиста вода
- хотелът да е близо до плажа
- да има къде да се разходим вечер
Бюджетът ни е около 2000 лв. за двама възрастни за 4-5 нощувки, като това включва и храната. Знам, че Гърция не е Турция и няма как да разчитам на богат и качествен ол инклузив, но може би Нощувка със  закуска и вечеря не е лош вариант.
Според мен нощувка с вечеря е нещото, което пречи да се усети истински Гърция, но това си е мое мнение.
Има достатъчно много таверни на прилични цени, които с този бюджет ще ви устроят, при положение, че ще бъдете само 4-5 дни. Логично е да търсите нещо наблизо, ако сте от София - Халкидики или пък край Кавала селцата - Неа Ираклица, Неа Перамос, Палио. Доста хора ходят в Аспровалта, но на мен никак не ми допада, вярно че има голям пясъчен плаж, но пък реката се влива по средата и водата не е в типичното гръцко синьо.
В обобщение: Турция и Гърция са отделни концепции за почивка на море, така че не очаквайте същото.
Но пък, ако не пробвате нещо различно, как ще имате мнение?

# 132
Здравейте! И ние сме в издирване на местенце за лятна почивка. Решили сме тази година да посетим Гърция, но ще ни е за първи път и все още събираме информация. За съжаление се налага да е по-кратка около 4-5 нощувки. Моля, да препоръчате някое място, което отговаря на следните изисквания:
Бюджетът ни е около 2000 лв. за двама възрастни за 4-5 нощувки, като това включва и храната. Знам, че Гърция не е Турция и няма как да разчитам на богат и качествен ол инклузив, но може би Нощувка със  закуска и вечеря не е лош вариант.
. Ние в момента сме в Коринос до Катерини. Отговаря на критериите ви. Разкашен плаж. Дори закуска не е необходима, има чудесни пекарни. За вечеря цените в таверните са нормални.

# 133
. Ние в момента сме в Коринос до Катерини. Отговаря на критериите ви. Разкашен плаж. Дори закуска не е необходима, има чудесни пекарни. За вечеря цените в таверните са нормални.
Дали може да споделите цени?

# 134
Здравейте и от мен!
За юни решихме да почиваме отново на Паралия Катерини, като мислим да се разходим с малкия и до Скопелос и Метеора.

Lorsy, на мен и двете места ми харесват, ако бях на ваше място, щях да заложа на Офринио.
Иначе ние почивахме на Неа Перамос, когато синът ни беше на годинка и изкарахме хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт