На море в Гърция 2022 - II

• 69 395
  • 796
  •   1
Отговори
# 210
Обръщам се молба към тези, които са били там - наистина ли Кавос е корфуанския вариант на Слънчака?
Да.
Иначе в юга има доста по-тихи и прекрасни места, които са на западния бряг, може да погледнете тях и ще сте на 10-15 минути с кола от въпросното аква забавление (Корфу в тази част е широк 5-6 км). Големият аквапарк е в средата на острова, до Василика.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 12:21 от Параход

# 211
Благодаря много и на двете ви!
Значи отиваме на първоначалната ми идея за Пелекас и Глифада. Някакви деца с ютюб канал били ходили и се снимали на надуваемия аквапарк, та затова е зора.

# 212
Мисля, че такива батути надуват и на други по-комерсиални места през летния сезон.  В Корфу не помня на кои плажове съм виждала по снимките, но със сигурност ще има. В Хърватия миналата година (не че е по темата) имаше буквално във всяко по-туристическо заливче и паланка.

# 213
  • София
Здравейте! Още не съм се отчела в новата тема поради абитуриентски вълнения. Но балът на сина ми мина вчера и започвам обратното броене до мечтаната почивка на Цикладите - остават 14 дни. За съжаление (или пък не) разписанието на Maistros Santorini не е като миналата година и пътува в четвъртък, а не в петък, въпреки че в четвъртък преди него и по същия маршрут е големия кораб на Занте Ферис. Няма особена логика, но това е. В петък остават само Seajets  на цена от 63 евро на човек. Затова минавам на план В. Ще тръгнем рано сутринта от Санторини с Блустар и в 9 ч. ще сме на Наксос. Ще останем там до 16.40, когато ще хванем Артемис до Фолегандрос. За това време смятам да хванем автобуса и да отидем до Аг. Прокопиос на плаж (или до Плака, още се колебая). За съжаление сигурно ще е жега за големи обиколки, но поне малко ще видим. Какво мислите за този план? Може да стане и през Парос тази схема, но времето ще е малко по-малко и май Наксос ми се  струва по-подходящ.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:52 от миленка_д

# 214
Ще останем там до 16.40, когато ще хванем Артемис до Фолегандрос. За това време смятам да хванем автобуса и да отидем до Аг. Прокопиос на плаж (или до Плака, още се колебая).
Наксос е по-добре. А няма ли да се качите да разгледате Кастрото? За плаж - Агиос Прокопиос предлагам, Плака е огромен и докато се начудите къде да се установите, времето ще свърши, а и пътува по-дълго автобусът (около половин час в посока).

Честит зрелостник, а от любимите Циклади ще чакаме снимки и разкази!

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 14:03 от Параход

# 215
  • София
Мисля, че такива батути надуват и на други по-комерсиални места през летния сезон.  В Корфу не помня на кои плажове съм виждала по снимките, но със сигурност ще има. В Хърватия миналата година (не че е по темата) имаше буквално във всяко по-туристическо заливче и паланка.
В северният край на Ипсос има такова надуваемо съоръжение. Плюс каяци, водни колела и други забавления.

# 216
  • София
Наксос е по-добре. А няма ли да се качите да разгледате Кастрото? За плаж - Агиос Прокопиос предлагам, Плака е огромен и докато се начудите къде да се установите, времето ще свърши, а и пътува по-дълго автобусът.
Ще се качим със сигурност. Само се чудя дали първо там да отидем и после на плаж или обратно. За плажа - благодаря за потвърждението. И аз така си мислех, но ми трябваше и второ мнение от човек, който е бил там. В края на краищата няма да се ядосвам заради промяната на плановете. Ще изхарчим доста пари, но ще видим мъничко и от четвърти остров.

# 217
  • Бургас
Миленка, чакам с нетърпение отзивите ти за вашето пътуване. Да си изкарате незабравимо 🤗.
Някак ми се прииска октомври да посетим Санторини, Фолегандрос, Парос, Антипарос, Иос. Всички  ми харесват, но ще се ограничим.
Всъщност октомври дали е ок за плаж? На Санторини само за гледките и снимки на Залези е подходящ нали?!

# 218
  • София
maya_76, благодаря за пожеланията Hug! Дано мине добре, че вече имам страшна нужда от почивка. За Фолегандрос знам, че обикновено става за плаж през октомври. Вероятно зависи и от конкретната година. На Санторини смятам и на плаж да ходим, пък ще видим. Общо имаме 3.5 дни и 4 нощувки там.

# 219
Октомври (и април-май) е идеалното време за Санторини.

За плаж най-често става, отделен въпрос е, че към края на септември останалите острови започват да "затварят". Но туй-онуй отворено винаги ще има, то с увеличения наплив на туристи и границите на сезона варират.

# 220
Здравейте, дали някой може да препоръча хубав плаж възможно най-близко до границата на Маказа. Искаме да плажуваме само за през деня и да се приберем с детенце на 2 годинки. Ситен пясък, плитко море и заведение където да хапнем са търсенията ни. Ще се радвам на препоръка, защото най-близко съм ходила само на Фанари.

# 221
E вижте я тая карта в Гугъл, де! По-близо от Фанари до Маказа няма - няма и 1 час път. (Има Имерос, но той за нищо не става.)
На Миродато плажът също е каквото търсите, една идея по-далеч.

# 222
  • Там където
Здравейте, дали някой може да препоръча хубав плаж възможно най-близко до границата на Маказа. Искаме да плажуваме само за през деня и да се приберем с детенце на 2 годинки. Ситен пясък, плитко море и заведение където да хапнем са търсенията ни. Ще се радвам на препоръка, защото най-близко съм ходила само на Фанари.

Вместо на Фанари идете на Меси- селото до Фанари; потърсете го на картата с google. Супер приятно е и двеста пъти по-спокойно откъм народ. Има 2 бийч бара и е евтино

# 223
В северният край на Ипсос има такова надуваемо съоръжение. Плюс каяци, водни колела и други забавления.

Благодаря!

# 224
....

Тук ще сме
https://www.airbnb.com/rooms/623770514338764970?adults=4&chi … _cvuiyWuHB70dMz5y

Нямам отзиви обаче, ще сме там края на юли.

Говорих със собственичката, има дете на 3 години и къщата е обезопасена, няма стълби, контактите ще са с тапи, ще има люлки и басейн в двора. В едната спалня няма климатик.
Прекрасно изглежда.  Нещо подобно ,но  На час-два -три от границата с кола ( без ферибот) . Самостоятелен двор в по-изолирано ( спокойно,забутано)  място за 4+ куче. Някой попадал ли е,да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт