На море в Гърция 2022 - II

• 69 433
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
Тия гърци... Резервирахме ваканционна къща в Палио през Booking и няколко дни по-късно получихме съобщение от собственика да си откажем резервацията, защото били сбъркали цената и къщата нямало да бъде свободна Confused Лошото е, че не е първият случай, за който чувам това да се случва. На познат така се наложило да му връщат пари, от което е претърпял загуби от превалутиране. В случая не сме плащали и е ясно, че няма да почиваме там, но какво мога да направя: да пусна официално оплакване, да поискам собственикът от негова страна да откаже вече приетата резервация, нещо друго?

# 331
Прави ми впечатление, че всяка година в началото на сезона някой се включва да се оплаче от лошите гърци.
Оплачете се в Букинг и това, един собственик не е огледало на цяла една държава.

# 332
Тия гърци... Резервирахме ваканционна къща в Палио през Booking и няколко дни по-късно получихме съобщение от собственика да си откажем резервацията, защото били сбъркали цената и къщата нямало да бъде свободна Confused Лошото е, че не е първият случай, за който чувам това да се случва. На познат така се наложило да му връщат пари, от което е претърпял загуби от превалутиране. В случая не сме плащали и е ясно, че няма да почиваме там, но какво мога да направя: да пусна официално оплакване, да поискам собственикът от негова страна да откаже вече приетата резервация, нещо друго?

Напишете на букинг, но в никакъв случай не отменяйте вие резервацията. Нека Букинг да се оправят със собственика и да ви дадат точното решение.

VRay, духът на Цикладите не е в сувенирчетата, таверните и баровете на първа линия на Миконос, и блъсканицата за снимка на залеза в Иа. Да, Санторини е лицето на Цикладите по всички блогове и туристически реклами. Заслужено. Но духът е другаде. И няма нищо общо с комерсиализацията на региона. Но пък съм длъжна да го приема, защото местните от това се хранят. Далеч повече обаче оцених залеза в една забита в хълмовете таверна на Иос, или на един от най-забутаните плажове на Наксос - Псили Амос. А и дума няма да отварям за места като Аморгос или Фолегандрос.
И например Крит ме спечели, при това от втори път (първият път абсолютно не беше моя остров), с Ксерокампос и плажа Мазида. И Сфакия разбира се.
Та всеки търси различното и оценява по различен начин.

# 333
Никога не съм казвала че е в сувенирчета , барове и блъсканица. Казвам само че залеза на Санторини е уникална гледка която няма нищо общо с тази на Иос , Наксос или Парос например. Най - вероятно за да се оцени е най-добре да се види извън топ сезона. Залеза беше еднакво хубав и на Иос и на Наксос и всички Циклади, но няма място за сравнение с гледките на Санторини. Все пак всеки си има предпочитания, за някои Халкидики е супер , за други Фаласарна е като Слънчев бряг 😂 няма лошо.

# 334
  • СОФИЯ
Ето един залез и два изгрева от Корфу. Довечера се прибирам, но направих резервация и за края на месеца. Дано не ми се спука кофата от жега. Миналото лято през август на Закинтос на моменти се задушавах

# 335
Всеки залез е уникален сам по себе си. Да имаме много дни пред себе си и да му се наслаждаваме , от която и точка на света. Хубавото е, че всеки намира в Гърция своето кътче, не спорете, а споделяйте затова, което на вас ви харесва, така всеки сам ще си направи изводи и ще прецени за себе си...

# 336
  • София
Прави ми впечатление, че всяка година в началото на сезона някой се включва да се оплаче от лошите гърци.
Оплачете се в Букинг и това, един собственик не е огледало на цяла една държава.
Аз се зачудих колко трябва да е капарото, че да има загуби от превалутиране.

# 337
Никога не съм казвала че е в сувенирчета , барове и блъсканица. Казвам само че залеза на Санторини е уникална гледка която няма нищо общо с тази на Иос , Наксос или Парос например. Най - вероятно за да се оцени е най-добре да се види извън топ сезона. Залеза беше еднакво хубав и на Иос и на Наксос и всички Циклади, но няма място за сравнение с гледките на Санторини. Все пак всеки си има предпочитания, за някои Халкидики е супер , за други Фаласарна е като Слънчев бряг 😂 няма лошо.

Дестинацията на снимките не е Санторини.

И да кажа, че Санторини го видях в Ковид времена, без големи круизери, полупразен. ДА, уникално красиво е заради гледката, но конкурентни гледки има на доста по-непопулярни и нетуристически, автентични острови.

Тънкият намек за Халкидики и Фаласарна не мина. Намирам красиви и все още неомацани места и на Халкидики, и на Крит.

# 338
Хубави залези сме снимали на различни места в Гърция и може снимката за някои да е нищо особено, но за нас тя  е неповторима,  защото в този момент сме преживели нещо хубаво, истинско , вълнуващо....И с това го свързваме този залез...И все пак залеза в Оя си е уникален...за нас със сигурност...Heart Eyes

Снимката е преди две седмици...

# 339
  • София
kativita, прощавай за поправката, но градчето на Санторини се казва Иа/Ия (просто на гръцки комбинацията от oi се чете и). Странно е, че сте били там и не сте го разбрали.

# 340
На мен страшно ми харесваше да му викам Ойя, въпреки че прекрасно знаех как се казва, и все още понякога така му викам в неофициален разговор Simple Smile

От спорове смисъл не виждам, море в Гърция има много и за всеки вкус, и това й е най-хубавото. Все пак слагам няколко снимки от залези, просто за радост на окото. Санторини е специално място за мен по лични и семейни причини. На Миконос също ми бе приятно, но там съм била много отдавна и признавам, че гледката на новото пристанище преди 2-3 години ме шокира в контраст със спомените ми.
Има и друго - Гърция през трите летни месеца изключително много се отличава от Гърция през останалите девет и дестинация, която не е подходяща за периода X, може да е невероятно преживяване в периода Y. А най-драматичните залези са в сезоните с променливо време и облачност, т.е. есен и зима.

# 341
Не съм съгласна, Параход. Има смисъл от споровете, особено ако са придружени със снимки. Много ми харесва, да спорите. 😎
Бих спорила и аз, но нямам материал със залези и изгреви, а тази година, ако видя Гърция, то ще е през септември.
Чудесни кадри от всички, благодаря!

# 342
Разкошни залези!
Аз по стечение на обстоятелствата започнах Гърция с нейната черешка Санторини , беше преди 8 години и съжалявам, че тогава нямах читава техника за снимки.
Скоро ще поправя грешката си относно острова, за мен няма място в Гърция, което да не ми е харесало и да не искам да се върна там, независимо от предимствата и недостатъците на всяко едно.
Вляво- Тасос, вдясно- Санторини.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 17:02 от Mateah

# 343
Ето и от мен , няма смисъл да казвам от къде е 🙂

# 344
  • София
Здравейте , в Гърция съм ходила веднъж на Ставрос преди 15 год. В момента ми предлагат апартамент в Кавала и в Палио. Моля за вашето мнение - в Кавала като град -плаж ,къде да се хапва ? За Палио  имам същите въпроси Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт