На море в Гърция 2022 - II

• 69 482
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
Цитат на: dechy[/quote
На Куфониси има водни таксита

Ооох, подстрекатели по такива форуми... Simple Smile Тъкмо си мислех да я карам по-лежерно, но пустото красотно Куфониси не е за изтърване ако го направя по по-скъп, но по-лесен и удобен начин. Самият плаж Пори никак не ме вдъхновява, но пък около него са пещеричките и естествените басейнчета, в които много ми се иска да се топна! Отначало се бях отказала защото ферито пристигаше следобяд, следобяд е по-ветровито, а туровете не ми харесваха особено, но има един трансфер който тръгва (всъщност спира) в Агия Анна и пристига там в 11:15 часа. Бърз е и като че ли няма места навън, но това може да се преживее при положение, че цял ден ще си на сладко открито корабче. Връща се в 17 часа, което е горе-долу достатъчно време, но може да се избере ден когато имаш зад гърба си и Блу Стар фери в 20 часа, в случай че се забавиш или ти се иска да останеш до по-късно.

https://zastours.com/tour/full-day-trip-from-naxos-to-koufonissi … 638190#ratereview

На тези корабчета мога да се кача и много ми харесват!

https://www.prassinosboattours.gr/?page_id=744&lang=en

https://www.prassinosboattours.gr/?page_id=501&lang=en

Ти като каза водно такси, аз си представих съвсем малките лодчици, заради които се бях отказала от Yelapa, до Puerto Vallarta, а там става дума за доста път и не точно по брега, мисля.

https://www.google.com/search?q=Yelapa&rlz=1C1JZAP_enBG944BG … =526&dpr=1.25

https://www.google.com/search?q=Yelapa+hotels&tbm=isch&v … JZAP_enBG944BG944

https://www.google.com/search?q=Yelapa+water+taxi&tbm=isch&a … JZAP_enBG944BG944

Съжалявам за ужасните линкове, но bg-mamma смята tiny url за spam и ги изтрива... Там бях спряла на booze cruise (ех, спомени чудесни! Simple Smile ), на голямо корабче, и всъщност в краен случай и такова може да се ползва като транспорт, но е много по-скъпо. Съжалявам за отплесването пак, но постоянно сравнявам нещата с Мексико, където аз ходех на море. От друга страна, що да не вкарам и аз на някой муха в главата, "за отмъщение"! Wink

Доколкото разбирам, билетът за тези корабчета е дневен, така че можеш да слизаш и да се качваш цял ден (hop-on/hop off) Ако всичко върви както трябва, ще трябва да се ходи май... Simple Smile

# 481
Здравейте!
За септември планираме малка почивка на Лефкада - 3 дни, 4 нощувки. В коя част на острова бихте препоръчали да се отседне, ако посочите и конкретни места (населени места, хотелчета и подобни) ще бъда много благодарна! Искаме и с рент-а-кар да пообиколим из острова. Ще се радвам на съвети и насоки. Simple Smile

# 482
Привет, някой успява ли да отвори сайта на https://lefkimmilines.gr/en/reservation-en/? Кое е по-разумно- да си платим предварително билети за ферибота към Корфу или да си купим билети на място? Ще пътуваме края на юни и се чудя колко ще са натоварени. Не мога да видя изобщо цената на ферибота до Лефкими, за да сравня с този до Керкира. С кола до Керкира излиза колкото със самолет:) До Лефкими изобщо не ми предлата сайтовете. Да не би да са спрели фериботите до там? Май ще трябва да разпитаме  човека при който ще отседнем.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:08 от BettyBoop

# 483
  • някъде ... тук ...
Здравейте Simple Smile Следващият уикенд ни предстои пътуване до Тасос. Искам да ви попитам от къде се взима декларация за пътуване на дете в чужбина без единия родител - дали при нотариуса има бланка, или предварително трябва да се изтегли от някъде? Благодаря Simple Smile
тук има бланки

# 484
  • София
Привет, някой успява ли да отвори сайта на https://lefkimmilines.gr/en/reservation-en/? Кое е по-разумно- да си платим предварително билети за ферибота към Корфу или да си купим билети на място? Ще пътуваме края на юни и се чудя колко ще са натоварени. Не мога да видя изобщо цената на ферибота до Лефкими, за да сравня с този до Керкира. С кола до Керкира излиза колкото със самолет:)
Миналата година до Лефкими беше около 45 Е за кола+4 човека в посока. Аз го отварям - 31,30 за кола+2 пътници, купени онлайн.
Никакъв смисъл няма да се купуват предварително билети, през 1 час има кораби, а и пазарлъка на място по върви. 😃

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:14 от yovanka

# 485
Хм, че то излиза  почти същото като  до Керкира. За там ми извади цена 25Е за кола и по 5.6Е на човек.

# 486
  • София
Хм, че то излиза  почти същото като  до Керкира. За там ми извади цена 25Е за кола и по 5.6Е на човек.
Аха, с отстъпките за двупосочен билет излиза по - евтино даже.

# 487
  • София
Здравейте Simple Smile
Опитах се да потърся информация, но за съжаление не намерих много такава, за това реших да пиша.
Интересувам се от района на Платамон, Велика, Агиокампос и околностите.
Казаха ми, че там е по-спокойно като цяло.... бихме искали със семейството ми да идем на почивка с кола, да се разхождаме на различни места в околностите и разбира се да има хубав плаж Simple Smile
Можете ли да помогнете с информация и идеи за тези места, моля?
Благодаря 😊

# 488
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Здравейте!
За септември планираме малка почивка на Лефкада - 3 дни, 4 нощувки. В коя част на острова бихте препоръчали да се отседне, ако посочите и конкретни места (населени места, хотелчета и подобни) ще бъда много благодарна! Искаме и с рент-а-кар да пообиколим из острова. Ще се радвам на съвети и насоки. Simple Smile
Препоръчвам
https://www.google.com/travel/hotels/stavros%20apartments%20lefk … AAqCQoFOgNCR04aAA
Може да ги намерите във фейсбук, пишете им

# 489
BettyBoop, сега ще отговоря подробно за билетите, че има хак Simple Smile

Ние си купихме билети на място по-миналата седмица, защото не искахме да сме зависими от час и не ни се занимаваше с принтиране и т.н. предпочитам спонтанността в решенията, особено извън сезона - но реално онлайн излиза доста по-изгодно.
Намалението на Игуменица-Лефкими, ако купиш онлайн, е 25% от редовната цена. Която е нещо като 33 евро за автомобил и 7 за пътник, по спомени карам. Интересно е, че когато си купих билетите на връщане от пристанище Лефкими, ми излязоха сумарно 6-7 евро по-евтини от тези на отиване. Иначе няма намаление за купуване на двупосочен (питах специално).

Игуменица-Керкира сме пътували по-рано на 40 евро за кола, 10 за пътник, не знам дали с тазгодишното всеобщо поскъпване на фериботните билети се е вдигнала цената в абсолютна стойност, но определено има огромно намаление онлайн, ако гледаш във Ferryhopper-а (ти си цитирала цената, която виждам и аз онлайн.)

Пристанище Лефкими има голямо предимство откъм време, ако сте отседнали в южната част на острова - освен че фериботът пътува 1 час (а до Керкира 2), сте и по-близо до настаняването. Ние спестявахме 1 час и от придвижване на острова. Ако сте в северната, няма този плюс.

Противно на поста на Yovanka и писаното в този форум в предишни години, пазарлък на касите не е възможен. Според мен се опитват агресивно да наложат предварителна покупка на билети, за да имат яснота за натоварване на линията, печалба и т.н.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:54 от Параход

# 490
rudi, благодаря много! Hug
На какво разстояние се намира от плаж/бряг/крайбрежие?

# 491
Параход, като спомена "принтиране" ми вдигна червен флаг! Закупени онлайн билети не са ли напълно легитимни и без да бъдат физически разпечатани на хартия? Последните години редовно пропускам тази стъпка за билети/бордни карти/етц. и всичко се сканира или верифицира от дисплея на телефона ми.

# 492
Параход, като спомена "принтиране" ми вдигна червен флаг! Закупени онлайн билети не са ли напълно легитимни и без да бъдат физически разпечатани на хартия? Последните години редовно пропускам тази стъпка за билети/бордни карти/етц. и всичко се сканира или верифицира от дисплея на телефона ми.
Зависи от условията на конкретната компания. Доскоро малко фериботни оператори в Гърция имаха истински електронен билет с баркод, който показваш на дисплея на телефона.
Повечето даваха само код за резервация, който носиш на будката и оттам ти принтират реалните билети.
Сега сигурно са повече, но както казах, купих като 1980 г. последните и нямам база за сравнение от последната година Stuck Out Tongue

# 493
Аха! Това е много полезно да се знае, мерси!

ММ се поизпоти, милият, със сайтовете на фериботите откъм Италия - той е свикнал цялата информация да е на 2 клика разстояние. Ние решихме да купим локално и физически последния етап от Корфу до Игуменица.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:07 от Agent Provocateur

# 494
Параход, много благодаря. Излиза, че е по-добре от финансова гледна точка да закупя онлайн билети, отколкото на място. Въпросният сайт ми даде последно цена около 8о евро за кола, 2 възрастни и дете, двупосочно, което май е ок. Единственото ми притеснение е дали ще нацелим часа. До сега сме нямали проблем в това отношение, но ако нещо не успеем навреме дали има опция за презаверяване на билета? Ние ще спим в Керкира. Може би малко си усложняваме програмата, защото ще обикаляме всеки ден, но обичаме разходките вечер и искаме да сме в града. Май Лефкими не е ок при това положение. Макар, че ще поразгледаме по пътя до Керкира:)

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:12 от BettyBoop

Общи условия

Активация на акаунт