На море в Гърция 2022 - II

• 69 465
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Ами Наксос е остров, върху чиято история йезуитският орден е оставил силен отпечатък. Ако са ти толкова неприятни, може би да не ходиш Stuck Out Tongue Йезуитската църква и училище са две от най-впечатляващите сгради в Кастрото. Това училище, по-късно поето от френски монаси, просъществува 300 години и има световна слава, завършва го и Казандзакис.
Апирантос е най-красивото село на Наксос.

А относно Куфониси, мисля, че имаш грешка в мащаба. Островът е значително по-малък от бургаската морска градина например (само дето няма дървета там, а пече и духа). Донуса е мааалко по-големичък.

# 466
Аз в Халки магарета и гъски не съм видяла досега, а и както са казали другите, две улици на кръст са. Докато в Апирантос има много повече място за разходка и е по-сенчесто, а за който се интересува там мога да препоръчам и таверна - Платанос Simple Smile

# 467
  • София
Скрит текст:
Цитат на: Fancy
И един съвет. Клипчетата далеч не представят всичко, което представлява едно място.

Разбира се. Това се отнася за всяко място. Вчера гледах видео което сякаш беше поръчано от йезуитите... Ако питаш мен, заглавието му трябваше да бъде "Как да пропуснеш повечето красота и развлечения на Наксос"...

Цитат
Никакво такова усещане няма в Апирантос(за каквото писа в предно мнение).

Това е нещо много лично... Зависи от знанията на човек за историята и религията и отношението му към тях. Аз само загатнах за моите възгледи, за да го погледнат други хора сами и да не се предоверяват непременно на предоминантните мнения по въпроса.

Аз лично разбрах, че е против твоите възгледи да си направиш тест за Ковид. За други възгледи не научих.

# 468
Ами Наксос е остров, върху чиято история йезуитският орден е оставил силен отпечатък. Ако са ти толкова неприятни, може би да не ходиш Stuck Out Tongue Йезуитската църква и училище са две от най-впечатляващите сгради в Кастрото. Това училище, по-късно поето от френски монаси, просъществува 300 години и има световна слава, завършва го и Казандзакис.
Апирантос е най-красивото село на Наксос.

А относно Куфониси, мисля, че имаш грешка в мащаба. Островът е значително по-малък от бургаската морска градина например (само дето няма дървета там, а пече и духа). Донуса е мааалко по-големичък.

Аааа, не! Островчето си е достатъчно красиво! Simple Smile Няколко сгради и забележителности, които не ме интересуват или ме дразнят не ми пречат, а пък на плажа хич ги няма! А и да не ме дразнеха, музеите сега били бездруго затворени. Всъщност, въпреки че съм била във Венеция, имах известно желание да видя как са живели венецианците и там. Да, вече прочетох това за Казандзакис, което ме поразочарова, но не може да се каже, че страшно ме изненада... В крайна сметка, няма известни личности които да не са били в тези среди.

За Куфониси може и да си преразгледам мнението. Дори и да е колкото морската градина, катеренето от този вид не е твърде за мен...  Който го е чел, да ме извини. Обърках двата щата в бързината! Wink Но идеи и информация са винаги добре дошли! Simple Smile

Deviant Art, в Халки магарета и гъски имало в някаква ферма, Back to the Roots Naxos, след супермаркета, на път към от една от безкрайните църкви. Дали ще ида там или ще мога да вляза не съм сигурна, но я видях, информативно. Не е истина колко църкви е имало в толкова малки селца... Щях да кажа още нещо, но ще се въздържа, защото за религия не е добре да се говори. Змия, това се отнася и до други възгледи несвързани с туризма, затова се въздържам и от такива коментари. Не му е мястото, но е добре и други хора да знаят, че усещането може да бъде различно.

# 469
Не е истина колко църкви е имало в толкова малки селца...
Почти на всеки цикладски остров върви приказката, че имат 365 църкви - по една за всеки ден от годината. И да не е вярно, горе-долу толкова изглеждат Simple Smile

# 470
  • София
Змия, това се отнася и до други възгледи несвързани с туризма, затова се въздържам и от такива коментари. Не му е мястото, но е добре и други хора да знаят, че усещането може да бъде различно.

Никой тук не се интересува от чужди възгледи. Те са си твои, а на мен и останалите ни е все едно.
Филтрирай си информацията и си избери това, което ти върши работа.

# 471
Цитат на: Параход
Почти на всеки цикладски остров върви приказката, че имат 365 църкви - по една за всеки ден от годината. И да не е вярно, горе-долу толкова изглеждат Simple Smile

Просто не знам какво да мисля за броя на тези църкви... Или населението е било много по-голямо, или се е падало на човек по църква! Smiley

# 472
Който е в Северна Гърция, вече е получил това съобщение от Гражданска защита, но ако някой случайно пътува утре, да се пази.

# 473
  • SF
Ти на Крит си била, макар че не помня дали обикаляхте много извън Ханя, затова слагам тук един албум от Корфу, който не съм споделяла.
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72177720299288265

Била съм и съм очарована! Предимно обикаляхме извън Ханя, но и Ханя разгледахме.
Сега се чудя дали пак да не отида или да отида на място, на което не съм била.

# 474
  • София
За Куфониси може и да си преразгледам мнението. Дори и да е колкото морската градина, катеренето от този вид не е твърде за мен... 
На Куфониси има водни таксита, които тръгват от пристанището до плажовете. Когато бяхме на дей трип, не ходеха до Пори, защото духаше адски силен вятър, но до другите плажове се движеха. Не че другите 2 плажа са нещо кой знае какво, но поне са по-закътани. От последната спирка на водното такси до Пори ходихме пеша. Не бих казала, че е много близо, особено в съчетание с вятъра, не е много приятно. Но пък има хубави гледки по крайбрежието.

# 475
  • Пловдив
В коя част на Неа Потидея бийч има свобода зона за няколко часа преди настаняването ни? И моля за мнения за плажа на Каливес бийч Simple Smile

# 476
Цитат на: dechy
На Куфониси има водни таксита, които тръгват от пристанището до плажовете.

Благодаря, Dechy. Ще се разровя да видя как изглеждат. Тъй като не мога да плувам и съм се давила, мен ме е страх от морски таксита. Навремето много ми се ходеше на почивка на едно екзотично местенце, но се отказах, защото се стига само с морски таксита.

За един ден на Куфониси, аз нямам желание да търся различни плажове, но би било хубаво ако може някак си да се види този величествен бряг откъм водата. Сигурно има локални разходки около острова. Катеренето по баирите не е за мен. Никога не съм била особено атлетична, а и вече не съм младо козле. Simple Smile

# 477
Здравейте Simple Smile Следващият уикенд ни предстои пътуване до Тасос. Искам да ви попитам от къде се взима декларация за пътуване на дете в чужбина без единия родител - дали при нотариуса има бланка, или предварително трябва да се изтегли от някъде? Благодаря Simple Smile

# 478
  • София
Здравейте Simple Smile Следващият уикенд ни предстои пътуване до Тасос. Искам да ви попитам от къде се взима декларация за пътуване на дете в чужбина без единия родител - дали при нотариуса има бланка, или предварително трябва да се изтегли от някъде? Благодаря Simple Smile

Можеш и саморъчно да си я напишеш и само да се подпишеш пред нотариус.

# 479
Първи случай на маймунска шарка в Солун!!!!

Общи условия

Активация на акаунт