Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 7

• 136 258
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Кожата на тялото ми е доста суха, за разлика от тази на лицето.
Определено мирише странно и наистина направо дере кожата.

Ексофилианта на Ziaja беше мноого по-хубав.

# 631

Бои за коса Syoss и 3Deluxe - не ги използвам за първи път, смесвам ги, матирам дължините, експериментирам. Но боите на тези марки използвам от години и съм доволна като трайност и покритие.
Парфюм за коса- беше подарък на дъщеря ми, пръсна се няколко пъти и от стоене видях, че има някакви парцалчета на дъното. Отива почти пълен в боклука.
Душ гел Фа- купувам от време на време, този аромат е нов за мен, хареса ми, има свежест.
Матиращ балсам за руса коса Tigi Fashionista- използвах доста често, защото е лек и не изсушаваше дължините, но и малко слаб, не може да се разчита за подхранване. Комбинирах го с всякакви шампоани. Иначе като ефект върху цвета, беше ок. Бих го купила отново, цената му не е висока.
Околоочен крем Лореал - много голям стар любимец ми е. Хидратира добре, подхранва, не е тежък, но не е и водичка. Той ми е в графата” когато се чудя какво ново да купя и не мога да избера, винаги се връщам към него”.
Хидратираща маска Дъглас- дозата стига за 3-4 пъти. Но всичките им маски от този тип леко ми парят и нямат особен ефект.
Активен гел SVR Sebiaclear - този тестер ми стигна за около 2 месеца, използвах само при нужда върху пъпки и петънца от тях. Наистина добър продукт, заслужава си да се купи в пълен размер.

# 632
  • на последния етаж
- ползваме го всички вкъщи - подходящ за суха и чувствителна кожа. Купувам редовно и вече поднових.

# 633

Шампоан SYOSS Pure Fresh - това е първият ми шапмоан от тази марка. Бих го купила отново.

Urtekram - Енергизиращо мляко за тяло Green Matcha - Въпреки че е много течен ми хареса лосиона, изключително бързо попива в кожата. Подходящ за суха и/или нормална кожа.

# 634
  • на последния етаж
- хубав молив за очи в приятен летен цвят, който обаче вече е изсъхнал (имам го от  3-4 години) и не става за ползване.

# 635
  • Street of Dreams
Преди няколко дни, тъкмо като се чудех откъде ми е познато името Leonor Greyl, дойде поръчка с поредните проби на марката. Този път не ги изхвърлих, а реших да пробвам с голямо любопитство - шампоан за мазни корени и сухи краища - 2 бр. Въпреки, че такива балансиращи шампоани ми се отразяват много добре, този изобщо не е моят. Ползвах в два поредни дни самостоятелно - първият път си казах - шампоан като всеки друг, а вторият косата ми така се утежни, че буквално залепна и чак ме сърбеше скалпа.
Днес изхвърлям тези :

1. Култовият Cocosolis и на мен много ми харесва! Удобна опаковка, разкошен аромат и вече съм с приятен тен, а кожата ми е в отлично състояние. Това ми е втора опаковка и третият вече е тук - хем много искам да пробвам другите аромати, хем съм пристрастена към този.
2. Шампоани Mediceuticals против косопад... При мен е малко загубена кауза това с косопада. Вярно намаля и имам доста нови растежи - но и те си падат - половината паднали косми са къси. Сега, като ги приключих, очаквам всичко, дето не е паднало в периода, да падне - всеки път е така след "лечение". Иначе не ми изсушаваха косата като други подобни.
3. Korres душ гел в красива опаковка - никога отново. Бях решила, че всички аромати на марката ми харесват, защото са все хубави и автентични, затова поръчах смело няколко. Този е толкова тежък и задушаващ, никак не прилича на Yoghurt. Останалите от поръчката също не бяха добри попадения и вече ще ги купувам само в магазина.
И последното 4. са едни страхотни ексфолиращи кърпички - преди имах пълна опаковка, тази единична ми е последната. Много ми харесаха, толкова са удобни и ефектът е уау. За съжаление вече не ги намирам никъде - ако някой ги е виждал, моля да каже къде.

# 636

Също така имам питане, ако някоя от вас е използвала този скраб  за тяло или друг на The body shop. Използвах го два пъти - трябва да мирише на кокос, на мен ми мирише на гранясало. Освен това е супер мазен и се маха много трудно. Такива ли са или аз съм попаднала на кофти бройка.

Определено не миришеше на гранясало. На лек кокос май ми миришеше, но по-скоро като кокосово масло, а не силния изкуствен аромат.
Като цяло, The Body Shop разчитат много на ароматите! (Изключение правят някои серии като Hemp, Tea tree..) То на това най-вече се гради бранда им. И с това ме държат редовно да се връщам към тях - ту се разочаровам нещо, ту някой аромат ме опияни пак да се заредя 😅
А като скраб - на мен ми се стори доста лек, определено не дращи, както например Чаеното дърво, което уж е 3 в 1 за лице, но като скраб дере ужасно 🙄 Преназначиха го за тяло.

# 637
  • на последния етаж
- страхотен фдт, приятно озаряващ с леко покритие. Изравнява тена без да е тежък и забележим. С удоволствие ще купя отново, само да поизхабя наличните.

# 638
- страхотен фдт, приятно озаряващ с леко покритие. Изравнява тена без да е тежък и забележим. С удоволствие ще купя отново, само да поизхабя наличните.
Аз отдавна не съм го виждала по магазините. Пудрата от тази серия повече ми хареса. А този фдт изчезваше на петна от лицето ми след 3-4 часа.

# 639
  • на последния етаж
При мен нямаше подобно нещо. Може би зависи от типа кожа и как се нанася. Моята е суха и чувствителна, стремя се да я хидратирам добре, нанасям с бъфинг четка.

# 640
  • София
Цитат
1. Култовият Cocosolis и на мен много ми харесва! Удобна опаковка, разкошен аромат и вече съм с приятен тен, а кожата ми е в отлично състояние. Това ми е втора опаковка и третият вече е тук - хем много искам да пробвам другите аромати, хем съм пристрастена към този
Ароматът е разкошен, но при мен се получи едно парене по кожата и го подарих. Не са се оплакали от подаръка, изразходиха го т.е. явно кожата ми не понесе някоя от съставките.

И с The Body Shop не можах да се разбера. Отиде подарък след две ползвания. Повече не съм купувала нищо на марката.

# 641

Мицеларна вода на Uriage любима ми е и вече сигурно от 2 години използвам само нея. Почиства нежно и не ми дразни кожата.

Слънцезащита на Skin 1004 за градски условия и под грим е перфектна. Води се tone up, чудесна основа за грим, не мазнее, определено пак ще си я взема.

Radiant twist mascara тази спирала на Радиант ми беше подарък към поръчка от тях и може би това е най-добрата спирала която съм изпозлвала до момента, определено ще си я купя. Прави страхотен обем, не се размазва и се сваля лесно. Като цяло от всичко на марката съм доволна.

Балсам за устни на Panacea cosmetics беше ми подарък към поръчка, но директно отива в коша. Снощи го отворих, уж има аромат на ягода, но за него вече съм абсолютно сигурна че мирише на гранясало. Няма да рискувам.

Vichy ideal soleil sos balm за след слънце. Много ми хареса, този ми е от миналата година. Има лек приятен аромат, много добре успокоява след плаж.

Изхвърлям и малко стари гланцове, като този на Lumus е много хубав цвят, но ужасно изсушаващ.

# 642
  • София
Цитат
Мицеларна вода на Uriage любима ми е и вече сигурно от 2 години използвам само нея. Почиства нежно и не ми дразни кожата.
И аз я купих онзи ден. Засега мисля, че е напълно ок с кожата ми.

# 643
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Неделни празни опаковки от мен.
Дъщеря ми даде изразходени продуктите на Керастаз и реших да снимам веднага.

1. Kerastase Bain age recharge shampoo
Започнах да го ползвам аз,но ми се натрупаха много шампоани в банята и го пробутах на дъщеря ми.Тя е от тези,които всичко ползват за коса и дори етикети не чете. Шампоан за боядисана коса да й дам,няма да обърне внимание Laughing
И две харесахме шампоана - измива добре,богата пяна(типично за шампоаните на бранда),дава обем и гъвкава коса.Това е от стара колекция и следователно от запасите ми,които много спешно трябва да изразходвам.Мисля,че е втора и последна опаковка.

2. Kerastase Cimenti Anti usure - отново от запасите и отново дъщеря ми го доизразходи.Тъкмо като за нея - дълга коса до кръста с изтощени краища.Отново поредна и последна опаковка. Питаше дали имам още от балсама,явно наистина много й е харесал.Aко все още го произвеждат,ще заредя с няколко опаковки.

3. Fig+Yarrow apothecary Facial serum - коктейл масло за лице с арган,жожоба,слънчоглед,грозде и шипка. Помня,че го купих за майка ми(нейната кожа много обича масла,докато моята - не) ,но каза,че имала много и нямала нужда от още.Вчера пак рових из резервите и реших да го отворя.Мирише на гранясало и жалко,състава наистина е страхотен. Не е и евтин - $40,сега проверих.
Ако сметна колко пари за козметика съм дала и съм изхвърлила през годините,досега да бях купила с тях двустаен в Лозенец.

4. Mudmasky pearl polish superglow pink clay mask - Тази маска е част от кутията на FabfitFun.
Харесва ми маската,коментирала съм я вече няколко пъти в други теми.Усещах лицето си добре почистено и освежено.

5. Dial shower gel  - Най-стандартен дрогериен душ гел.Ухае приятно,пенлив,но с формула пълна с оцветители и изкуствени аромати.Няма парабени и силикони.
Месеци се мотае в детската баня(дъщеря ми го ползва),докато синовете ми не решиха да го изсипят във ваната,докато се къпят.

6. Биотрейд Acneout активен крем - кремчета против акне и зачервена кожа.Винаги купувам по няколко такива,когато се прибирам в България. И за мен(от време на време ми излиза по някоя пъпка) и за тийна вършат чудесна работа.

7.  Shiseido White Lucent Luminizing Infuser - Лосион есенция.Доколкото съм запозната, есенциите са  стъпка в грижата за кожата и са взаимствани от азиатската козметика. Първа стъпка преди слагането на други продукти по лицето и се нанася след почистено с гел/сапун лице,за да отвори порите,да я хидратира и да спомогне на другите продукти и тяхното действие.Натрупала съм много есенции,които още ми е трудно да ползвам.Свикнала съм първо да слагам серум на току що измито лице.
Специално тази тук е за озаряване на лицето. Беше ми подарък към поръчка,мини от 50 мл. Едно такова лепнещо,хем течно,ама не точно. Изхвърлям го,едва ли ще довърша,нито го ползвам редовно,за да видя някакъв ефект.

8. Show beauty rich cream - Подхранващ и омекотяващ крем за коса без отмиване. Според гугъл бранда е фалирал и не призвеждат вече.Още се намират продукти онлайн,предполагам останали партиди?
Този крем го имам от няколко години и беше част от кутия на Глосибокс.Опитаха се да пробият на американския пазар(доколкото съм запозната,марката е английска),но не успяха.
И в Златна Рибка бяха ги промотирали,но заради безумните цени също не успяха и там.
Помня,че бяха дори по-скъпи от Алтерна,които тогава,а и сега,си остават моята топ луксозна марка за коса №1.
Специално този крем мисля,че се предлагаше на цена от 80-90 лв в ЗР. Кой ще даде толкова пари за непознат бранд?!
На мен лично крема ми хареса и помня много мека и игрива коса,но толкова много финиши имах за коса,че ми отне години,докато го изразходя.Дори има още на дъното,но го изхвърлям. Надписа на опаковката се изтри още на 3-4ти месец.Безумие за продукт в този ценови диапазон.

# 644
  • на последния етаж
- приятен душ гел със свеж летен цитрусов аромат. На пазара има и други подобни на много по-ниски цени, така че вероятно няма да купя отново.

Общи условия

Активация на акаунт